Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

wiunia 20:27, 24 mar 2015

kasiek napisał(a)
Przepiekna ta wiosna u Ciebie, i tyle kwitnie, faktycznie jakby co najmniej był juz początek kwietnia

Czytam Twój wątek, to co przezyłś.. nie wiedziałam jakich uzyc słów... ale widze że wiecej jest osób z przezyciami... takich jak my...
Ja miałam 29 lat kiedy dowiedziałma się że mam 50% szans na przezycie a 70% na sparalizowanie całej prawej strony. Tetniak mózgu, nieoperacyjny tradycyjną metoda przez trepanację.. urodziłam właśnie dziecko, nie pozwoliłam się kroić od razu, wyznaczyłam sobie 3 miesiące karmienia...spisałam testament, kazałam mężowi powtórnie się ozenić by ktoś mógł wychować nasze dzieci... Tylko twarz mojego niemowlaka sprawiała że nie oszalałam z rozpaczy, musiałam byc silna dla mojej rodziny...
To są przeżycia których nie zrozumie nikt kto nie przeszedł podobnej ścieżki.. Uczy pokory i uświadamia jak łatwo można wszystko stracić. Ale jeżeli się uda - to człowiek niegdy juz nie bedzie taki sam, życie nabiera bardzo głębokiego sensu, każda chwila jest jak dar od losu. Dzis zaden problem nie jest dla mnie tragedią, bo nie mam w iększego przezycia jak pożegnanie własnej rodziny na progu sali operacyjnej. I choc nie życzę nikomu takich przezyć to... widze w tym wspaniała rzecz - choćby nie wiem co - dziś zawsze jestem zdania że życie jest piękne - chośby dlatego że trwa....
Trzymaj się ciepło, siła i radość jest teraz z Tobą, ciesz się wiosną, ogrodem i rodziną
Pozdrawiam serdecznie

Kasiu pięknie to ujęłaś...
Mysza 21:58, 24 mar 2015

Piękna wiosna, a Misia cudna.Do schrupania
agata19762 22:17, 24 mar 2015

waldek727 napisał(a)
Ja Irenko przesyłając Ci pozdrowienia resztę słów zamienię na taką pogodną nutkę dla Ciebie.
https://youtu.be/kdZolhyQEpI

normalnie się popłakałam ........
monteverde 22:32, 24 mar 2015

Irenko bardzo się cieszę, że wyniki są bardzo dobre no i wiosna u Ciebie piękna tyle kwiatuchów kwitnie, a widzę, że i jeszcze nowa gęba do miski przybyła(śliczny kłębuszek) wnusia śliczna buziam i pozdrawiam
mira 08:34, 25 mar 2015

jak miło znów pooglądać ogrodowe fotki u Ciebie no a wieści dobre nade wszystko
cieszmy się wiosną !

pozdrawiam
Kindzia 11:17, 25 mar 2015

Psiutkę nową macie? Matko, jaka slicznota!!! Dopiero mój Figo był taki malutki...a teraz 21 kilo żywej wagi mi po domu figluje

Buziol
Mirka 11:23, 25 mar 2015

Irenko pozdrowionka zostawiam
Juzia 11:43, 25 mar 2015

Macham
ewa004 11:52, 25 mar 2015

Buziaczki zostawiam
Milka 12:22, 25 mar 2015

iwonaal...dzięki za pozdrowienia i wzajemnie wiosna w pełni, wczoraj było 17 w cieniu, a dziś jeszcze cieplej w domu brak netu, telefon nie działał, bo Orange ma jakąś awarię, dziś w pracy mam dostęp

Basiu...dzięki za info, sporo tego w ziemi siedzi, kret u mnie ma co robić, teraz wiem, czemu kopców przybywa i kanałów wylotowych, ma pokarm)

kitek81....Kasiu, wszystko buja, ale jest okropna susza, chciałabym, aby całą noc lał deszcz i odświeżył rośliny i powietrze od razu tak ładniej po deszczu...a jak nie, to mąż ma znowu pracę z podlewaniem

Monic...ja tez ogromnie, liczę że powoli tylko lepiej będzie Moniko, przypomnij rośliny od ciebie, to chyba bodziszki były, już mi wschodzą, dałam w lepsze miejsce pozdrawiam

ana_art...Aniu, to może te lepsze niz opuchlaki

Robertop....cieszę się, ze ogród się podoba, o dziwo mnie już też pachnie w nim teraz hiacyntami, co rok kupowane na święta, potem w grunt i nazbierało się tegodzięki i pozdrawiam

idą tawułki, irgi, fajny kolorek tych pierwszych listeczków
tych na wyspie gruzowej nie strzygę

czosnki już wielkie i mój mega sukces, wrześniowe patyki róż, czy zakwitną, ale się przyjęły