Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Zielona 21:40, 14 kwi 2015

Milka napisał(a)

Juz nie pamietam, co to odpoczynek

I jak Was nie podziwiać?
Ty Irenko, Iza /Olili/, Ewa z Katowic - macie tyle energii i taką pozytywną postawę, że trzeba brać z Was przykład
an_tre 21:53, 14 kwi 2015

Irenko na 2418 wygląda mi to na chaber
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Mirka 22:12, 14 kwi 2015

Milka napisał(a)

Bylam, to ona, tak wyglada na starcie.
Zapytałam ciebie bo to twoje nasionka były.Jak otarłam listki to taki zapaszek mają. Dzięki bo już się martwiłam że coś innego rośnie
Zielona 22:26, 14 kwi 2015

Mirka napisał(a)
Zapytałam ciebie bo to twoje nasionka były.Jak otarłam listki to taki zapaszek mają. Dzięki bo już się martwiłam że coś innego rośnie

Mirko nasionka od Irenki na pewno patagońskie. Jeśli poprzednie kupowałaś, to mogę napisać, że Dziewczyny pisały na forum, że jedna firma wypuściła partię nasion brazylijskiej w opakowaniach od patagońskiej. Podczas targów "Gardenia" jedna z takich oszukanych Klientek podeszła do stoiska tej firmy i potwierdzono Jej, że pomyłkowo wypuszczono takie źle zapakowane nasionka...
barbara_kraj... 22:41, 14 kwi 2015

Milka napisał(a)

Dzięki Basiu
Basiu, czy to siewki maku? siałam i nie do końca rozpoznaję, co to? jak sfocę, to o jeszcze jedną roślinę zapytam, bo tez nie wiem co to

Irenko, nie znam wszystkich odmian maku, ale rozeta dla niego typowa i liście pasują, choć np. u maku wschodniego są bardziej ostre i szczeciniasto owłosione.
Zerknij tu i porównaj. Może to mak syberyjski?
wiunia 22:52, 14 kwi 2015

Irenko jak u Ciebie gwarno - jak zwykle!
Pszczelarnia 11:10, 15 kwi 2015

Ireno, wstawiam 'Brzeg', to bardzo "rzadki" od dołu cis. Podobnież jak kalina 'Pragense' obok - rzadka (nie polecam, jakaś falstartowa nowość)
Jeszcze przed cięciem.
bleebla 12:28, 15 kwi 2015

Milka napisał(a)
Ja też bardzo na razie wychodzą te, co u ciebie, te pod katalpą, co luzem były, zapowiadają się fajnie

Z mixa mam jeszcze różowe, żółte i jakiś ciemny fiolet, bardzo ładny z resztą. Na razie wszytko w pąkach tylko lekko widać kolor.

Dzisiaj tak ciepło... super jest
grupa_trzyma... 12:51, 15 kwi 2015

Irenko, dziś zajrzałam na O. po długiej nieobecności i od razu do Ciebie...a tu taka sprawa. Trzymam kciuki za całkowite wyzdrowienie. Jesteś piękną i bardzo odważną amazonką! Dzięki tobie i ja w końcu udam się do lekarza na ciągle odwlekane z byle powodu badanie. Trzymam kciuki za ciebie i buziaki przesyłam.
makkasia 14:15, 15 kwi 2015

dziękuję Irenko, że pokazujesz Twój bajkowy ogród we wiosennej odsłonie u mnie 2 tulipany na krzyż Mała ogrodniczka piękna
ściskam