Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 15:58, 07 sie 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, Ty i minimalizm? Nie wierzę W ograniczenie gatunków już bardziej wierzę U nas susza potworna, choć dwa dni temu nawet deszcz nawodnił ogród. Dzisiaj mój M po raz pierwszy ciął przekwitłą lawendę Przyszło już zamówienie? Buziaki

To choc raz coś spadło, u nas zaraz miesiąc minie i nic podlewamy, na nic innego sił nie starcza, wiesz, że areał niemały, aż mi ręka spuchła po tej stronie wiesz, co operowane, limfa chyba nadwyrężona.
Nie ma, dzwoniłam do nich mieli odpowiedzieć i nic, dziś 4 razy i nikt nie odbiera, wierzę że jednak będzie, a wiesz że się tak nim najarałam, ze już chcę, tydzień minął i nic...
lawend jeszcze też nie cięłam, pora na to, fajnie że drugi ogrodnik u ciebie tez działa
lilia 15:58, 07 sie 2015

Irenko, lilie masz przecudnej urody! Jeszcze takich nie widziałam.

Jak byłam u Ciebie wczesną wiosną, dałaś mi kawałek róży.
Posadziłam, siedział sobie goły patyczek w ziemi, a dzisiaj widzę, wypuszcza z ziemi listki! Pamiętasz może, jak nazywa się ta róża? Mówiłaś, że jest bardzo ładna.

Pozdrawiam!
AgnieszkaW 16:01, 07 sie 2015

Irenko, drugi ogrodnik trochę działa, bo musi W sprawie przesyłki musisz uzbroić się w cierpliwość (niestety...), ale dzwoń i upominaj się...
16:02, 07 sie 2015
dobrze ze ograniczasz szał zakupów ...i tak masz mix odmian wzorów i kolorów ...nie umiem minimalizmu tu znaleźć
Milka 16:14, 07 sie 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, drugi ogrodnik trochę działa, bo musi W sprawie przesyłki musisz uzbroić się w cierpliwość (niestety...), ale dzwoń i upominaj się...

Bardzo mnie to cieszy
Będę ich zamęczać, bo wiesz on cudny i tam idealny, jakie to szczęście że go pokazałaśbuziaki
Tess 16:19, 07 sie 2015

No, dobrze ze sprawdziłam, co tez Miłka zakupiła, bo miałam podejrzenia, że rośliny
Milka 16:27, 07 sie 2015

lilia napisał(a)
Irenko, lilie masz przecudnej urody! Jeszcze takich nie widziałam.

Jak byłam u Ciebie wczesną wiosną, dałaś mi kawałek róży.
Posadziłam, siedział sobie goły patyczek w ziemi, a dzisiaj widzę, wypuszcza z ziemi listki! Pamiętasz może, jak nazywa się ta róża? Mówiłaś, że jest bardzo ładna.

Pozdrawiam!

Edytko, to róża Rugosa i chyba jej nazwa Lancaster, ma 50 lat ten krzak, żywotna i pachnąca bardzo cały krzak komuś muszę oddać, chyba doktor będzie chcieć, na siatkę jako żywopłot puści, ja ją tnę mocno, bez cięcia jest piękniejszato lilie orientalne, moje ulubione i mocno pachną, ja z tych co uwielbiają mocne zapachy buziaki
JulkAd 16:31, 07 sie 2015

Milka napisał(a)
Odkąd na O. trafiłam, tyle za 3 lata naklamociłam, ale nie przypuszczałam, że u mnie tak to będzie bujac i wysiewać się
myślę, ze kilka ogrodów moimi roślinami można zrobić, jeden juz się tworzy
Będę miała, chyba dojrzałam do tego, że wiem co chcę...hi, hi długo dojrzewałam

To może i ja się załapię na jakoweś bylinki jak z nich rezygnujesz....a na siewki jeżówek już się wcześniej pisałam....ale nie uwierzę, że chcesz w minimum iść....jak skończysz to od nowa zaczniesz dokładać, bo czegoś Ci będzie brakować...buziaki
Milka 16:40, 07 sie 2015

Tess napisał(a)
No, dobrze ze sprawdziłam, co tez Miłka zakupiła, bo miałam podejrzenia, że rośliny

Dzban, taki jak u Agnieszki, długo szukałam i mam prawie...dzięki niej
Milka 16:40, 07 sie 2015

eee_taam napisał(a)
dobrze ze ograniczasz szał zakupów ...i tak masz mix odmian wzorów i kolorów ...nie umiem minimalizmu tu znaleźć

Mnie też