Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

mira 18:07, 08 sie 2015

Milka napisał(a)
Odkąd na O. trafiłam, tyle za 3 lata naklamociłam, ale nie przypuszczałam, że u mnie tak to będzie bujac i wysiewać się
myślę, ze kilka ogrodów moimi roślinami można zrobić, jeden juz się tworzy
Będę miała, chyba dojrzałam do tego, że wiem co chcę...hi, hi długo dojrzewałam

Byliny mają to do siebie że z czasem można drugi ogród robić też tak mam.Tyle że ja nie dojrzałam i stale nie wiem co chcę

JuŻ od jakiego czasu czytam Twoją frustrację ogrodową - nie mam innej metody jak wyjechać i wtedy wszystko jest cudne, a jeśli nie to trzeba planować nowe.

Ja Cię nie widzę w ogrodzie o ograniczonej ilości gatunków zanudzisz się, oczywiście wiem o co chodzi Ci z ilością pracy, też chcę ograniczyć, ale ogród każdy wymaga pracy myślisz że będzie mniej? będziesz picować bardziej
amen

coś fotek nie pokazujesz i grzebałam za tym kiepskim ogrodem, poczekaj jeden deszcz i ogród odżyje - trudno tak mamy

cebule typu tulipany kupujesz?
Milka 18:36, 08 sie 2015

No powiedzmy prawie dojrzalam juz bym cos z planow działala, ale pogoda nie pozwala, wszystko przystopowane, strach ciac i przesadzac....byliny nie wszystkie lubie, choc wiem, ze chodzi o to aby w kazdym miesiacu cos kwitlo, niemniej zostane przy lubianych tylko.

Mysle, ze będzie mniej pracy, ale sama wiesz, źe rzeczywistość zweryfikuje

No to sfoce, jak nedznie wygląda

Tulipany mam, teraz ide w zonkile, moze jakies tylko bukietowe jeszcze wezme, pomysle...no i czosnki, bo zostały zjedzone
mira 19:57, 08 sie 2015

To ja czosnki sadzę z nadzieją że tego nic nie je, a narcyze kupuj takie zwyczajne nie takie zwydziwiane już sprawdziłam te klasyki sa najtrwalsze.
Które byliny wywalisz to ciekawi mnie.
Własnie wystawiłam nos do ogrodu - skoszone, trawnik zielony jak nigdy po walce cały sezon, ogród jeszcze trzyma wilgoć od środy i zobaczyłam i tak ogrom pracy, konewki nie dźwignę wiec uciekłam, jutro będzie lepiej.

pofoć
zbigniew_gazda 20:24, 08 sie 2015

U mnie Sahara jak i u Was. I zabrałem się za remont schodów tarasowych. A wiecie jak teraz robota wygląda? Rano o 5 idę z piesiem na spacerek. Wracamy o 6, śniadanko i praca do 8. 30. Dłużej się nie da bo taki gorąc. W takich warunkach to może za miesiąc skończę. Podlewam tylko to co muszę. Oprócz trawnika to nie jest najgorzej.
chelll 21:47, 08 sie 2015

Milko, dzięki za miłe słowa u mnie. Do Ciebie zaglądam często, choć śladu pisanego nie zostawiam Pozdrawiam!
Katkak 10:53, 09 sie 2015

Irenko dzięki za utwierdzenie mnie w przekonaniu, że mój bez, to jednak nie ten bez. A tak coś mi nie pasowało, jeszcze dopytywałam kobitki ze dwa razy, a ona, że na to na bank ten bez. Odwiozę go jutro i niech mi oddadzą kasę, bo nie chodzi o te 10zł, ale nie mam miejsca w ogródku na pomyłki. A wiesz może co to w takim razie za roślina może być? I czy mogę zobaczyć zdjęcia Twoje go baza? Jak go będę miała to zamierzam ciąć, żeby mi nie urósł na te 3 metry, które osiąga. Ma grzecznie rosnąć w mieszanym żywopłocie .
Milka 12:35, 09 sie 2015

To nie on, juz fotki u ciebie wstawiłam.
Milka 12:36, 09 sie 2015

chelll napisał(a)
Milko, dzięki za miłe słowa u mnie. Do Ciebie zaglądam często, choć śladu pisanego nie zostawiam Pozdrawiam!

Milo mi Elu
Milka 14:04, 09 sie 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
U mnie Sahara jak i u Was. I zabrałem się za remont schodów tarasowych. A wiecie jak teraz robota wygląda? Rano o 5 idę z piesiem na spacerek. Wracamy o 6, śniadanko i praca do 8. 30. Dłużej się nie da bo taki gorąc. W takich warunkach to może za miesiąc skończę. Podlewam tylko to co muszę. Oprócz trawnika to nie jest najgorzej.

Oj wspólczuje, maz tez na raty robil, a teraz z drzwiami walczy, murarka tez jest, wiec wiem, jak jest. U nas tez sie wlecze z powodu upałow. U mnie wszystko fatalnie, poza rodkami, drzewami i krzewami.
Milka 14:06, 09 sie 2015

mira napisał(a)
To ja czosnki sadzę z nadzieją że tego nic nie je, a narcyze kupuj takie zwyczajne nie takie zwydziwiane już sprawdziłam te klasyki sa najtrwalsze.
Które byliny wywalisz to ciekawi mnie.
Własnie wystawiłam nos do ogrodu - skoszone, trawnik zielony jak nigdy po walce cały sezon, ogród jeszcze trzyma wilgoć od środy i zobaczyłam i tak ogrom pracy, konewki nie dźwignę wiec uciekłam, jutro będzie lepiej.

pofoć

Zielony trawnik, to znaczy, ze suszy nie ma, a narcyzy jednak rozne kupię, klasyke juz mam. Wypadly szałwie i przetaczniki.