Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

bozga 23:07, 09 sie 2015

Nie tylko ogrodem człowiek żyje, masz rację, musisz mieć czas dla siebie. Zrób tak, żeby ogród spełniał Twoje oczekiwania - pracochłonność jest tutaj najważniejszym kryterium. Pozdrawiam . A hortki zrekompensują Ci wszystkie bylinki
malgorzata_s... 23:24, 09 sie 2015

Irenko melduję się po chwili przerwy. Ogród pustynia,trawnika brak,wody do podlewania brak. Jeszcze trochę i ten sezon będzie zakończony porażką pustynną.
Buziaki
Mathildis 23:59, 09 sie 2015

Chociaż wcale nie podoba mi się pomysł na zmiany w Twoim ogrodzie, to jak najbardziej rozumiem praktyczną potrzebę takowych... u mnie wodę dostaje trawnik, borówki i hortensje, reszta tylko wtedy jak klapie lub mam dobry humor
Też szukam roślin sucholubnych byłam już u Agi_Pe, i chciałam Agnieszkę z Jurajskiego pomęczyć o taką listę, ale może jej pozawracam głowę na jesień... w ty m roku i tak już nic nie zmieniam

ewa004 09:28, 10 sie 2015

Irenko przy tak dużym ogrodzie jak Twój chęć zmian na ogród mało obsługowy mnie nie dziwi.
Zmieniaj, a jak już zmienisz to lez i delektuj się Swoim małym rajem buziaczki
Juzia 10:11, 10 sie 2015

ewa004 napisał(a)
Irenko przy tak dużym ogrodzie jak Twój chęć zmian na ogród mało obsługowy mnie nie dziwi.
Zmieniaj, a jak już zmienisz to lez i delektuj się Swoim małym rajem buziaczki

Tak, tak
Astrantia 12:55, 10 sie 2015

Milka napisał(a)
Mira, ale pracy jest ful, tylko w ten upal nie moge sie zmobiliziwac, no i wszystko klapniete, jeszcze tak nigdy nie bylo, mam nadzieje, za jak podleje, cos sie polepszy, ale ogrod wygląda fatalnie

U mnie na szczęście tylko hortensja i języczka klapnięte (i wieczorem muszę podlewać), ale jak długo reszta wytrzyma bez wody... Podobno takie upały były ostatnio u nas w latach 50-tych
kitek81 13:20, 10 sie 2015

Irenko, zaglądam i pozdrawiam.
Pszczelarnia 14:40, 10 sie 2015

Czytałam, podsumowanie Ty i Twój ogród. Myślę sobie, jeszcze wytrzymać 10 dni i będą deszcze.
W najgorszy upał z tej bezsilności w cieniu szopy szlifowałam krzesło i inne takie. .
JulkAd 15:09, 10 sie 2015

Milka napisał(a)
Tak na oko 250 kupowałam, wiem które pewniakiprzesadzania ileś razy tez było

No to w razie czego o te pewniaki się spytam...Irenko chcę wywalić wiosną definitywnie swoje jałowce zza Limek...mam dość tych zbrązowiałych igieł chcę dać tam ML, czy masz jeszcze inną propozycję na trawy?...bo ML tez mają być u mnie pod świerkiem na froncie, więc nie wiem czy nie za dużo ich?...no ale obok siebie nie będą?...u Ciebie na "patelni" się sprawdzają, czy wolą cień? Buziaki
malgocha1960 15:26, 10 sie 2015

Irenko,nie dziwię się,że szukać wyjścia,żeby mniej było pracy w ogrodzie.Ja mam niewielką powierzchnię i też nie daję rady i co roku obiecuję sobie mniej doniczek i co roku wychodzi suma końcowa 150 sztuk.