Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 14:07, 31 sie 2015

Kindzia napisał(a)

Coś ciekawe z tą moją kapustą...Kasia ostatnio mnie o przepis takiej śląskiej kiszonej z ziemniakami pytała...zrobię Wam jak przyjedziecie następnym razem...z żeberkami

A ja wczoraj myślałam o Was...czy już Alinkę gościcie...Czasem tak bywa...

Buziaki Irciu i jeszcze raz dziękuję za piękne zdjęcia!!!

O rany, znowu jakiś ciekawy przepis, ja lubię takie jedzenia, żeberka u nas stale, ale w tej wersji pewnie kapusty nie znam. Jak piękny i wypucowany ogród, to tylko piękne zdjęcia Kasiu i światło dobre było
wianek zgrywa się z resztą, drewno syn w sobotę maluje drugi raz, bo na razie 1 był, a dziś leci dalsza robota w środku.
14:09, 31 sie 2015
nie wiem czy się cieszyć - robactwa się nalęgnie znowu
Milka 14:09, 31 sie 2015

makkasia napisał(a)
Musowo wianek zrobić trzeba i donice wystroić. Już pisałam u Danusi dzieki Wam mam motywację
macham

Mnie z wiankami jakoś nie idzie, dobrze że mam 2 cudne, jeden od Danusi a drugi od Kasi
W donicach mam stałe nasadzenia, najwyżej coś z nasion sypię
Lenia mam do zmianbuziol

trzcina arudno donax świeci górą
Kindzia 14:11, 31 sie 2015

Jeszcze wracam do Ciebie, bo o wianku nie napisałam wcale, a przecież podziwiałam Kasia robi wszystkie wianki cudne, na bogato, tak jak my lubimy Twój Ci dopasowała rewelacyjnie, piękny!!!

Kasi i Grzesiowi bardzo smakowało, spróbujecie i Wy. Tylko musicie głodni przyjechać!!!
Milka 14:12, 31 sie 2015

eee_taam napisał(a)
nie wiem czy się cieszyć - robactwa się nalęgnie znowu

Zimy były i do tego mroźne, po -30, śniegu tyle, że nie nadążaliśmy taczkami na ogród wywozić, a robale, jak były, tak były

do cna ogoliłam sliwy
mam 4 tu na pniu, na jesień zmienią lokum

sylwia_slomc... 14:13, 31 sie 2015

Milka napisał(a)

Chyba limit wyrobiony, jeszcze jedziemy do Kasik, termin dopiero ustalamy na październik, teraz mam małe urwanie głowy, ale za rok może i do ciebie wpadniemy, dzięki za zaproszenie Sylwia i odwzajemniam się tym samym, ale nie w tym roku, zaczął się remont u nas.

Kiedy Ci będzie pasowało, po prostu pamiętaj i ja dziękuję

Rodki kwitną?!!! Rośliny od tych upałów zgłupiały doszczętnie nie ma się co dziwić
Kindzia 14:13, 31 sie 2015

Tak nisko je chlastasz??? Rysiu w weekend jeszcze raz naszą przytnie, jak mówiłaś.
Milka 14:13, 31 sie 2015

Kindzia napisał(a)
Jeszcze wracam do Ciebie, bo o wianku nie napisałam wcale, a przecież podziwiałam Kasia robi wszystkie wianki cudne, na bogato, tak jak my lubimy Twój Ci dopasowała rewelacyjnie, piękny!!!

Kasi i Grzesiowi bardzo smakowało, spróbujecie i Wy. Tylko musicie głodni przyjechać!!!

Aż mnie zatkało, jak wianek zobaczyłam, Emusia też!
To może u Kasi ją zrobimy? Gosia nas nakarmiła, ale i tak u ciebie dokładki jadłam zaraz będę szersza, jak dłuższa, coś mam apetyt, o ciązę mnie posądzić nie można
Milka 14:20, 31 sie 2015

Kindzia napisał(a)
Tak nisko je chlastasz??? Rysiu w weekend jeszcze raz naszą przytnie, jak mówiłaś.

Tak, bardzo mocno i wybijają na ponad metr, a ja nie chcę rzadkich, chcę aby gęste były, jak ta przy domku, wielka.
Milka 14:22, 31 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Kiedy Ci będzie pasowało, po prostu pamiętaj i ja dziękuję

Rodki kwitną?!!! Rośliny od tych upałów zgłupiały doszczętnie nie ma się co dziwić

No zgłupiały, martwię się, bo za rok mi nie zakwitną
Ja jeszcze dla ciebie mam te budleje, miałam w planie przez Alinkę przekazać, ale nie udało się.

To miał być pokaz traw, a schną i d...pa