Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Mirka 13:30, 04 wrz 2015

Milka napisał(a)
perukowiec jakoś daje radę

tą rosliną jednoroczną się zachwycam
pięknie pachnie, albo to ubiorek albo wieczornik damski, zbieram nasiona z niego

i siałam lobelię o bordowych liściach
ciut widać
Irenko w wakacje lecą powtórki Mai i tam była mowa o perukowcu że o doskonale sobie radzi w czasie suszy. Ukorzeniłam go wiosną i mam 5 całkiem sporych już sadzonek.Wiesz dziś u mnie popadało ze 2 godz.tak intensywnie ale czy to coś pomoże moim roślinkom nie wiem. Wiosną podłączam wodę miejska to już będzie lepiej z podlewaniem.A i ruszam z budową domku czekam już na pozwolenie ze starostwa .Ju pi będzie się działo tobie pierwszej o tym piszę.Buźka
Mala_Mi 16:10, 04 wrz 2015

pooglądane..
Milka 16:12, 04 wrz 2015

ale numer, właśnie wróciłam od ciebie, winogronka widziałam
Milka 16:15, 04 wrz 2015

Mirka napisał(a)
Irenko w wakacje lecą powtórki Mai i tam była mowa o perukowcu że o doskonale sobie radzi w czasie suszy. Ukorzeniłam go wiosną i mam 5 całkiem sporych już sadzonek.Wiesz dziś u mnie popadało ze 2 godz.tak intensywnie ale czy to coś pomoże moim roślinkom nie wiem. Wiosną podłączam wodę miejska to już będzie lepiej z podlewaniem.A i ruszam z budową domku czekam już na pozwolenie ze starostwa .Ju pi będzie się działo tobie pierwszej o tym piszę.Buźka

On radzi sobie super, tylko wiesz, że ja radykalnie go tnę, kiedyś było wielkie drzewo, ale koło niego ruszy budowa, więc skrócony, bo byc może wyląduje gdzie indziej;
cieszę się twoją radością, budowa to wyzwanie, ale i frajda.
Gratulacje, ciekawa jestem twojego projektubuziak
Milka 16:23, 04 wrz 2015

eee_taam napisał(a)
kosmosy u nie tegoroczny debiut ....mają ładne kwiatki...cudne nawet...ale koprkowy gigantyczny krzew mnie wyprowadza z równowagi ...nie planuję ich posiadać w kolejnych sezonach

chyba ze posieje je w chwastowisku za tujami! ...taki chwast jeszcze dłaby sie znieść ...i werbenę rozypywać planuję też za tujami ...może uda mi sie widok sobie poprawić ?

Mnie się ta koperkowa postac podoba, ale w połączeniu z innymi bylinami, gdy ciut przykryte kosmosy, fajnie mam wśród rodków z werbeną, tam mi się podoba; jest jednak zaleta, wytrzymałe i długo cieszą kwiatami
to siej tam, będzie ciekawiej

rozchodnik Red Dark, bidny jak cholera, w plecach bidne lawendy

białe ciut lepiej, ciemne różnie

ten kolor kosmosu fajny, od razu zbieram nasiona i rzucam po rabatach, wiosna same wzejdą

suche też ciekawie wygląda
Ewik 16:43, 04 wrz 2015

Ciemne kapustki wolniej rosną,ale zobaczysz w przyszłym roku jak ruszą
Milka 16:46, 04 wrz 2015

Ewa, one u mnie już od 3lat, od suszy takie bidy.
malgocha1960 17:22, 04 wrz 2015

Irenko,co wejdę do ciebie nadrobić zaległości to ty masz nowe spotkania ogrodowe,aż zazdroszczę,bo u nas posucha u Kujawiaków.Rozchodniki piekne,uwielbiam je.
Milka 17:46, 04 wrz 2015

Małgosiu, w tym roku faktycznie było towarzyskie lato tez je lubię i chyba będę rozmnażać przez podział
kosmosy w upały sobie radziły, rudbekie o dziwo gorzej
Mirka 18:44, 04 wrz 2015

Milka napisał(a)

Mnie się ta koperkowa postac podoba, ale w połączeniu z innymi bylinami, gdy ciut przykryte kosmosy, fajnie mam wśród rodków z werbeną, tam mi się podoba; jest jednak zaleta, wytrzymałe i długo cieszą kwiatami
to siej tam, będzie ciekawiej

rozchodnik Red Dark, bidny jak cholera, w plecach bidne lawendy

białe ciut lepiej, ciemne różnie

ten kolor kosmosu fajny, od razu zbieram nasiona i rzucam po rabatach, wiosna same wzejdą

suche też ciekawie wygląda

Irenko i ja mam takie piękne kosmosy właśnie ten kolor z nasionek od ciebie .Jest sliczny na żywo dzięki.