Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

asta6265 18:13, 14 sty 2016

Irenko jeśli chodzi o powjniczki, to zarówno Bill jak i Paul, to dwaj niebezpieczni bandyci. Paula mam od zeszłego roku i tak narawdę nie pokazał jeszcze na co go stać, ale jest bardzooo ekspansywny i ciężko go trzymać w ryzach.
Billa mam 4 lata i również to kawał bestii. Rośnie bardzo szybko i kwitnie bardzo obficie. Jeżeli chcesz się szybko odciąć np. od sąsiada, to Bill jest w tym najlepszy. U mnie co roku obcinany do wysokości 40 cm po zimie, w ciągu 1,5 mc jest na wysokości 3m i prawie, że takiej samej szerokości. Pięknie obficie i długo kwitnie, a po kwitnieniu przez całą zimę utrzymuje cudowne bazie kotki, które wyglądają uroczo
bogumila 18:49, 14 sty 2016

Milka napisał(a)

Biore, niedlugo zakupy i...mam powojnik na liście
Powojnik potrojny Rubromarginata, pachnacy migdalami i obficie kwitnacy, odmiana stara i dlugo zyjaca

I p.s. czy ktos kupil i ma powojnik SOLIDARNOŚC, u mnie rosnie i nie kwitl, a mial byc piękny i czerwony
Irenko...wkleiłam u siebie Solidarność...nie chcę Ci zaśmiecać.Z przyjemnością podglądam Twoje fotki.
Agania 19:05, 14 sty 2016

Czekam dalej na fotki i na Twój uśmiech Irenko
anka_ 20:54, 14 sty 2016

Irenko bardzo dziękuję za nazwą powojnika. Zapisałam i będę próbować go namierzyć.
Buziaki i aby uśmiech nigdy nie schodził z twojej twarzy.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mala_Mi 21:38, 14 sty 2016

Gabriela napisał(a)
No, u Ciebie ten mur, to jest dopiero pole do popisu dla rozpinania róż. Chyba nikt nie ma tutaj na forum tak długiego, pełnego muru jak ten Twój.

Wionogron szkoda.. ale te łuki aż proszą się o róże
frezja 21:45, 14 sty 2016

U mnie tez winogron rozpostarty na stelażu...może i ja coś wymyślę?? winka nie będzie
kamila66 21:58, 14 sty 2016

Oj...Ale kusisz Irenko
Powojnika jeszcze nie mam Może mógłby być tłem dla mojego warzywnika Pomyślę...
chelll 22:07, 14 sty 2016

Miko, latam po ogrodach, czekając na chleb, który piecze się w piekarniku

Spisałam nazwy polecanych powojników. Chciałabym kilka posadzić u siebie w tym roku Teraz mam Rubromarginatę niedaleko tarasu... Czekam aż mnie zachwyci , bo zapach ma rzeczywiście piękny Szkoda, że nie mam czasu posiedzieć na tarasie i zapachem się delektować Pozdrawiam Cię słonecznie

Milka 22:36, 14 sty 2016

asta6265 napisał(a)
Irenko jeśli chodzi o powjniczki, to zarówno Bill jak i Paul, to dwaj niebezpieczni bandyci. Paula mam od zeszłego roku i tak narawdę nie pokazał jeszcze na co go stać, ale jest bardzooo ekspansywny i ciężko go trzymać w ryzach.
Billa mam 4 lata i również to kawał bestii. Rośnie bardzo szybko i kwitnie bardzo obficie. Jeżeli chcesz się szybko odciąć np. od sąsiada, to Bill jest w tym najlepszy. U mnie co roku obcinany do wysokości 40 cm po zimie, w ciągu 1,5 mc jest na wysokości 3m i prawie, że takiej samej szerokości. Pięknie obficie i długo kwitnie, a po kwitnieniu przez całą zimę utrzymuje cudowne bazie kotki, które wyglądają uroczo

O cholercia...bandyci kuszą
Bardzo dziękuję naprawdę cenna odpowiedź, z doświadczenia uprawy, na to czekałam, bardzo Tobie dziekuję, jeszcze jakbys miala czas i chec wkleic u mnie foty, bede wdzieczna pozdrawiam noworocznie, hym..chyba wiosennie
Milka 22:39, 14 sty 2016

bogumila_bienko napisał(a)
Irenko...wkleiłam u siebie Solidarność...nie chcę Ci zaśmiecać.Z przyjemnością podglądam Twoje fotki.

Bogusiu...masz idealny, co mam ja w takim razie robić?
Taki kolor planowałam do ognistej rabaty...