Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

mira 16:38, 12 paź 2012

Dopiero teraz melduję się w drugim tysiącwątku
/może mnie nie wywali - juz parę razy cos pisałam i pstryk nie ma/

Irenko u mnie w nocy był mróż rano -2, obleciłam ogród porankiem i hosty i dalie i inne miękkie jutro pod sierp i na kompost - tak juz jest
ale ! jestem na etapie róż i widziałam , ze jest róża Irena - masz taką ?
Milka 16:43, 12 paź 2012

Ale masz fajnie odprężona, zrelaksowana i w perspektywie wolne miętę lubię do wody, a za herbatką jakoś tak nie przepadam; lubię mocne, angielskie herbaty
czyli obie bawimy się jak najlepiej
Milka 16:46, 12 paź 2012

mira napisał(a)
Dopiero teraz melduję się w drugim tysiącwątku
/może mnie nie wywali - juz parę razy cos pisałam i pstryk nie ma/

Irenko u mnie w nocy był mróż rano -2, obleciłam ogród porankiem i hosty i dalie i inne miękkie jutro pod sierp i na kompost - tak juz jest
ale ! jestem na etapie róż i widziałam , ze jest róża Irena - masz taką ?

Mira, witaj co za chochlik cię wywalał!

no ciekawa jestem jak moje, pewnie też pod sierp! a różę Irenę mam, właśnie dlatego, że moje imię nosi kupiłam w Rosarium; jest piękna, czerwona i mocno pachnąca, ale u mnie na razie pierwszy sezon od kwietnia, zobaczymy jak dalej da radę; czyli bez host i dalii goło nam się już zrobi, buu!
Milka 17:03, 12 paź 2012

Urszulla napisał(a)
Kukam też do Ciebie i co widzę??? hosta u schyłku swojego kwitnienia.

A zapytam, czy Ty rysowałaś plan gdzie jakie cebulki sadziłaś i co za odmiany???

Planu Uluś nie rysowałam, bo te rabaty które mam, są wielkie i łatwo zapamiętać, a odmiany w większości pamiętam i zrobiłam zdjęcia etykietek; mam pełne, liliokształtne, papuzie, botaniczne i takie zwykłe; czosnki białe, różowe i fioletowe, narcyzy białe, a krokusy pomieszane, część kolorowa, a część biała; ale krokusów tylko 60 czyli nic;a z wcześniejszych lat są hiacynty, i tulipany pełne, oraz takie ciemnofioletowe, no i pełno szafirków;
eliza3 17:30, 12 paź 2012

irena_milek napisał(a)
Ale masz fajnie odprężona, zrelaksowana i w perspektywie wolne miętę lubię do wody, a za herbatką jakoś tak nie przepadam; lubię mocne, angielskie herbaty
czyli obie bawimy się jak najlepiej

Ja kiedyś piłam więcej herbaty, teraz tylko zieloną i miętę, ale tyko z ogródka, bo tylko ta ma zapach i aromat.
Każdy ma swój sposób na odpoczynek i to jest piękne, więc bawimy się jak najlepiej
Milka 17:37, 12 paź 2012

Każdy...i to jest fajne, że jesteśmy tak różni i ciekawi jak nasze ogrody
Urszulla 18:05, 12 paź 2012

Tak apropos herbat: wiosną polecam do zaparzenia: garść pokrzyw majowych +kilka listków mięty +2 listki melisy(jasnozielona herbata oczyszczająca dla oganizmu i lecznicza). Z sąsiadką piłyśmy przy okazji wspólnych spotkań.

A propos cebulek:Irenko jak Ty to pamiętasz!Podziwiam Cię. Ciekawa jestem tych czosnków, mam na nie chrapkę na przyszły rok (szczególnie duże fioletowe) i krokusy u mnie będą obowiązkowo. Może niektórym się znudziły krokusy bo są prawie w każdym ogrodzie, ale ja nigdy nie miałam i będą mnie cieszyć za 2 lata.
Monic 18:13, 12 paź 2012

Irenko, czytam, że kupiłas dużo cebulowców. Ja w tym roku skromnie, bo nornice buszują. Kuszą mnie jednak nowości - różowe i żółte szafirki ...
eliza3 18:21, 12 paź 2012

Urszulla napisał(a)
Tak apropos herbat: wiosną polecam do zaparzenia: garść pokrzyw majowych +kilka listków mięty +2 listki melisy(jasnozielona herbata oczyszczająca dla oganizmu i lecznicza). Z sąsiadką piłyśmy przy okazji wspólnych spotkań.
.

Pokrzywę próbowałam i niestety... nie mogłam ... zapach mi nie leży chociaż wiem, że zdrowa...
Za to robię eliksir dla kwiatów z pokrzywy.
Gardenarium 19:22, 12 paź 2012

Kochani, pozdrawiam gospodynię Miłkowa i przy okazji zapraszam odwiedzających do ciekawego wątku o drzewach w przyszłości.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2437-co-z-drzewami-w-przyszlosci

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies