Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

JulkAd 16:36, 02 mar 2013

Irenko słonka życzę nie tylko na dzisiaj, u mnie też cieplutko w słoneczku.
Żurawki super przetrwały znakomicie, moje ciut gorzej, ale mam nadzieję, że odbiją buziam sobotnio i uciekam sprzed kompa, bo jak Marta, cierpię dzisiaj na globusa, a monitor nie pomaga....
bociek 17:44, 02 mar 2013

Irenko, zurawki w pieknej kondycji i wiosna pelna geba Cudownie, jest slonce, snieg prawie zniknal i nareszcie mozna sobie frencza ogrodowiskowego zrobic z ziemia za paznokciami. Sciskam mocno wiosennie i zycze cudownej niedzieli Ale fajnie
Lukas 17:56, 02 mar 2013

wow! jaka kondycja żurawek i trawek
w tym roku zima była łaskawa...odpukać, mało strat
Co do kulek będziesz mieć duuużo ciachania patrząc na to ile ich jest
Pozdrawiam wiosennie
Pola 18:04, 02 mar 2013

Nie no cud malina w tym twoim ogrodzie strat nie widać wszystko będzie cudnie rosło. Irenko buziaki zostawiam weekendowo
Mala_Mi 18:16, 02 mar 2013

Tak sobie dziś myślałąm, że aby się wyrobić z czymkolwiek muszę też o 4 rano leźć do ogrodu by podziałać.... godzinę musze wcześniej, bo na forum też trzeba zajrzeć
Milka 18:49, 02 mar 2013

beta napisał(a)
Irenko widzę u Ciebie wiosna na całego...popędziłaś ją...i przyszła

super te Twoje żurawki...i ładnie wyglądają po zimie...też mam Autumn Leaves, ale mnie nie powala, ale to moje zdanie...za to bardzo ładny zwarty pokrój mają Creme Brule, ładnie na rabacie wyglądają

z żywotnych i bardzo łatwych do dzielenia polecam jeszcze starą odmianę Palace Purple...tez ją chyba u Ciebie widziałam

pozdrawiam

Wyczarowałam wiosnę ale dzis ciut ostre powietrze; ta moja Autum ma chyba dobre miejsce, jestem z niej bardzo zadowolona
a Palace Purple tez mam, fajnie, że mi przypomniałas
pozdrawiam wiosennie
Milka 18:51, 02 mar 2013

butterfly napisał(a)
Dzięki Irenko

A w Lidlu od czwartku będą fajne rzeczy...

O, i u mnie odpowiedziałaś
Ja ciągle szukam tej jednej, jedynej... 56 szt to mus wybrać najlepsiejszą

ŁO to duzo! naprawdę dobrą trzeba wybrać i żeby ci pasowała
a co ma byc w czwartek? nic nie kupiłam, bo tam gdzie byłam, wykupili
Milka 18:54, 02 mar 2013

alinak napisał(a)
Irenka mam ważne pytanie , na jakim stanowisku masz piwonię drzewiastą ? moja co roku większa , ale cwieta niet .
w tamtym roku szykowała się do kwitnienia 4 kwiatami i majowy przymrozek zniszczył pączki
.szkoda mi wyrzucać bo dość drogo płaciłam , ale już 5 rok czekam na tą cholerę żeby zakwitła . .przesadziłabym ją , ale gdzie ,do słońca ,półcienia .

Z tymi drzewiastymi to w sumie cięzko, ale jak juz ponoć raz załapią, to z górki potem; moja ma dobre miejsce i słońce, ale nie takie palące i ciut cienia rzucanego przez sosny; w pobliżu rosną rh, a całośc zadarnia bluszcz; myślę, że w tym miejscu ma zacisznie i najmniejsze zagrożenie przymrozkami, bo nawet rh w tym miejscu nie zwinęły listków jak były mrozy; duże drzewa jakoś ogrzewają;
nie wywalaj, może zmień miejsce, ale one nie cierpią przesadzania, ale może to podziała
Milka 18:55, 02 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)
Irenko ma Twoje poidelko i roże

Super, cieszę się
jakos na odbiór sie umówimy aby nie kolidowało z czasem twoim
Milka 18:57, 02 mar 2013

JulkAd napisał(a)
Irenko słonka życzę nie tylko na dzisiaj, u mnie też cieplutko w słoneczku.
Żurawki super przetrwały znakomicie, moje ciut gorzej, ale mam nadzieję, że odbiją buziam sobotnio i uciekam sprzed kompa, bo jak Marta, cierpię dzisiaj na globusa, a monitor nie pomaga....

Współczuję, te migreny są okropne; słonecznie dzis i jutro też ma tak być, zostaję w ogrodzie; mus tylko jeszcze dom posprzatać, dzis wróciłam późno i nici ze sprzatania, a wieczorem jakoś mi nie idzie;

żurawki na pewno odbiją ta zima była łaskawa