Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Kondzio 14:51, 10 maj 2013

Czaruj dalej Irenko tymi tulipanami uwielbiam je mogę oglądać je cały czas hihihi
eliza3 14:59, 10 maj 2013

Irenko, cudowne zdjęcia tulipanów. Nawet nie będę wyróżniać, bo wszystkie cudne. Klamka zapadła, jesienią sadzę pełne. Ogrodnik-amator jednak często zmienia zdanie, co roku inne chciejstwo.
Zakładam nowy kajecik i od wiosny zapisuję nazwy odmian roślinek które chcę mieć, bo inaczej się nie połapię.
Pamiętasz nazwy pełnych?
Milka 15:07, 10 maj 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, ja bym na twoim miejscu w ogóle do domu nie wchodziła, ogród teraz masz tak piękny, że szkoda każdego dnia, każdej chwili. To coś, co zapomniałaś jak się nazywa, a kwitnie na niebiesko, to dąbrówka rozłogowa. Piękne masz te kosaćce miniaturowe, granatowe i błękitne - cudo! Pozdrawiam

O, dzięki Agnieszko, zawsze zapominam, a ta dąbrówka taka fajna
żal nie być w ogrodzie, no ale mus do pracy chodzić, a w weekend ponoć ma być chłodniej i deszcz, teraz czekam na wisterię, zawsze kwiaty wymarzały, a w tym roku całą masa
iryski rozrosły się w końcu, fajne te kolorki
Milka 15:08, 10 maj 2013

BEATA_S napisał(a)
Irenko pięknie i kolorowo jest u Ciebie Gdzie nie zajrzę to cudniej! I jak tu żyć?

Teraz faktycznie u wszystkich tak
dzięki i chyba najlepiej na jesień sadzić więcej, ja tak zrobię
Milka 15:08, 10 maj 2013

Kondzio napisał(a)
Czaruj dalej Irenko tymi tulipanami uwielbiam je mogę oglądać je cały czas hihihi

chyba będziecie mieli mnie dość
Milka 15:10, 10 maj 2013

eliza3 napisał(a)
Irenko, cudowne zdjęcia tulipanów. Nawet nie będę wyróżniać, bo wszystkie cudne. Klamka zapadła, jesienią sadzę pełne. Ogrodnik-amator jednak często zmienia zdanie, co roku inne chciejstwo.
Zakładam nowy kajecik i od wiosny zapisuję nazwy odmian roślinek które chcę mieć, bo inaczej się nie połapię.
Pamiętasz nazwy pełnych?

Eliza, mam gdzieś, jak odnajdę, to ci podam; ja na jesień tylko pełne będę sadzić, one jak piwonie wyglądają i jak cudnie pachną i namawiam cię też wiosną będziemy podziwiać
Mala_Mi 15:12, 10 maj 2013

Irena.. gdzież Ciebie dość... te pomarańczowe w duecie z drugimi (kolor trudny jednoznacznie do określenia) wymiatają.. takie ogniste kolory do Ciebie pasują.. ...

I powtórzę, ogród w tym roku, a w zeszłym.... niesamowite na wielki plus.. a klimat parku pozostał Bałam się czy w tym rewolucjach nie zgubisz tego co najbardziej urzeka w Twoim ogrodzie....

Ha, ha moja jedna wisteria ma kilka pąków kwiatowych.. przestraszyła się, że w tym roku je wywalę jak znów padną.... alb cicho sza.. bo u mnie teraz potrafi grzyb załatwić dużo.... mokro, ciepło.... a nie ma kto opryskać czy podlać
Milka 15:21, 10 maj 2013

One na żywo wyglądają super! i takie mocne są i pachną obłędnie ktoś z gości myślał, że to piwonie

Aniu, jednak odkąd jesteśmy na forum, nasze ogrody zmieniają się na plus, sama też widzę ta zmiany i cieszę się, ale jeszcze sporo przede mną...
a to ci niespodziankę zrobiła wisteria! jaki kolor masz?
ta moja fiolet, a te 3 co posadziłam na rabacie wiązowej są mocny fiolet, białą i różowa, będą wspinać się po wiązie, jeśli będą kwitnąć, super to będzie wyglądać

wasza ziemia nie łatwa, żyzna ale i ciężko w tej glinie; u mnie ziemia czarna;
Eve 15:23, 10 maj 2013

No pięknie Masz teraz kwiatowy ogród!

Glicynii zazdroszczę, moja w liście idzie, źle cięta nie wyda ani jednego kwiatka.

Przy donicach to się narobiłaś kobieto
Milka 15:29, 10 maj 2013

Ewa, na jesień namawiam na cebulowe, zwłaszcza te pełne..pomogę sadzić
z tą glicynią to zagwozdka z cięciem, ale jeszcze może ciachnij teraz i potem w sierpniu, u mnie drugi raz powtarza kwitnienie
do tej pory tej pasty z rąk nie domyłam