Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

ewa004 21:45, 13 maj 2013

I cisza ,czekamy dalej
Madzenka 22:00, 13 maj 2013

Czekamy...
Konstancja30 22:14, 13 maj 2013

już miałam zapytać na co czekamy bo jak zwykle z lekkim spóźnieniem dotarłam ... ale fiem czekamy na mordkę piesa ... to ja też czekam ...

a skoro o czekaniu to SOM ... ! ... roślinki są ... nie ma lekko poczta nasza lekko nadwyrężyła moją cierpliwość - ale roslinki zaopiekowane a zapakowane były tak perfekcyjnie . że jestem dobrej mysli ... hosta gigantka wznakomitej formie ... mniejsze roślinki mają się pozbierać ... porozmawiałam o tym z nimi ... ooooobiecały _

roślinki ... no właśnie ... patrzę sobie na nie i nicość w mej botanicznej wiedzy widzę ... więc bez większej winy mówię do żona "będę musiała napisać i zapytać Irenkę co to za roslinki"

a on na to szybciutko "nie musisz " ... i w tym momencie stado galopujących imadeł zasiało mi w trzewiach podejrzenie tragedii ... z pewną dozą nieśmiałości zwróciłam łeb na lewo ... i a jakże ~!!! ... na stoliku pieczołowicie poukładane drobne karteczki na których pięknie wykaligrafowane jakież to roślinki ... roślinki na tarasie ... karteczki na stole ... i jak ja mam teraz ten kalambur rozwiązać ...

swoją drogą żon siem chyba upodobnił ... no niestety mówi się, że małżonkowie się upodobniają i mamy ... bo nie wyobrażam sobie, zeby on coś takiego wykręcił 20 lat temu ...
Milka 15:26, 14 maj 2013

Kindziu, no nowego nie ma jeszcze, w sobotę wyjazd do schroniska i testy; nie przeszła testu ze szczeniakiem 3 miesięcznym, co myśmy przeżyli, ręce mi latały, dusza w gardle, niestety ta moja cholera usilnie obwąchawszy szczeniaka, wzięłam od sąsiadów, zaczęła łapać go za skórę i usilnie dobierać do zatopienia zębów w karku, nie mogła zostać, bo nie przeżyłabym uśmiercenia przez mojego!
oddałam całego i zdrowego;...ufff, nie będzie to łatwe....

Martek, u mnie to samo, jaśminy z zeszłego roku, ale obejrzałam dziś rano aktualne, całe w pąkach!
martkam...u nikogo na bieżąco nie jestem!

Aniu asc, dzięki za zobrazowanie, tak właśnie posadziłam i wielkie dzięki za wielgachne i dorodne sadzonki, i tak perfekcyjnie wysłane odwdzięczę się
mój potfór nieźle wybujał na twojej glinie, za rok będzie mega wielki!

ewa004 i Marek, u Ani same stylowe obuwie

Danusiu, boziu jakie cudne psiule, no ja pewnie bym zabrała, pod warunkiem, ze piesek, suni nie zaakceptuje Dżaga, mus znowu pana pieska mieć! a hostę wiem, że widziałaś, tylko juz tak jesiennie

Dorotko, cieszę się, ze dotarła w całości niech rośnie

Mirka, bardzo się cieszę, że wycieczka udana, Wrocław to takie klimatyczne miasto, wrażeń moc
fajnie, ze masz dużo miejsca, jak ci się rozrośnie, po 2 sezonach możesz dzielić, bo potem to już bardzo trudne zadanie

Marzenko, rodzinnie i spacer, same fajne rzeczy..chyba musisz do mnie z Tytusem przyjechać, pójdziemy na obcy teren i zobaczymy jak pana piesa potraktuje, oczywiście na smyczy

Edytko, faktycznie łatwiej kastrować jak sterylizować, wydobrzeje, ale trochę potrwa; ja dobiorę psa, ale też będzie kastrowany, po co niepotrzebnie zwiększać populację i obciążać schronisk; cudownie, że masz psa ze schroniska

Kondziu, pierwsze podejście nieudane, zobaczymy co dalej

Grabulki, wybiorę się, ja raczej dotrzymuję słowa, z hostą zawitam ja dzielę kiedy mam czas

ana_art, Aniu lepiej dziel wcześniej, potem to albo siekiera albo piła, jak u mnie, zaledwie po roku!
ja dzielę w każdym momencie, poza zimą i jak zmarznięta ziemia oczywiście

Joasia, no super pomysł! chyba coś pomyślę a twoje dalsze pomysły, no uśmiałam się, dobre, faktycznie w małym ogrodzie to by wystarczyło

Epodlas, Bożenko, tak szczerze to ja też nigdzie takiej nie widziałam, myślę, ze ona jest niemodyfikowana i u każdego tak wielka urośnie

Maria667, Marysiu, to Sun and Substance dzięki

Rench, Renatko nie, dobieranie dalej trwa Dżaga to urodzony myśliwy i obrońca swojego terytorium i ta masa i siła, trzeba ostrożnie, do ludzi jest idealna

Zuza, będę pamiętać

Kindziu, Julko, Kasiek, Marzenko, Ewo nie, tym razem różniste sprawy i ciut ogród, ciut podciągnęłam robótkę, ale jakiś szalonych efektów nie ma

Iza, no przezorna byłam, tyci tyci, ale karteczki były jak nic ...upodabniają się
i zaraz wklejam aktualne fotki, rano cykłam o 6, bo tak nawet nie było kiedy i zaraz biegnę do was, pewnie tyle się działo, że nie wyrobię na zakrętach

JulkAd 15:34, 14 maj 2013

No to trzymam kciuki za następny test z piesek...miłego dnia.
Milka 15:53, 14 maj 2013

zakątek o poranku, moje trawki i oczywiście wszędzie ze mną Dżaga i widzę, że kancik mus zrobic, ale się nie mogę zebrać za to żurawki świecą jak słoneczka
a Dżaga juz gapi się na ptaszki

buki trikolor coraz bardziej wybarwiają się, a klonik tez cudny, no i idą czosnki..

no i doczekałąm się w końcu liści tego winobluszczu
Milka 15:55, 14 maj 2013

Jula wzajemnie, nie wiedziałam, ze będzie tak trudno
ta hosta cudna, Orange Marmelade

rh w pogotowiu, ale jeden zrobił psikus, same liście, chyba gałęzie z pąkami załatwiły psy, reszta się trzyma, kwitną białe

jej jak się cieszę, po raz pierwszy kwiat piwonii drzewiastej, tuż.. ambrowiec już w listeczkach

metasekowja juz ma igiełki i paulownia ruszyła

Milka 16:02, 14 maj 2013

i te tulipany co miały byc białe lilikształtne, ale im są dłużej, tym bardziej mi sie podobają

Milka 16:08, 14 maj 2013

teraz rządzi tamaryszek i kalina,

Milka 16:19, 14 maj 2013

iryski cieszą

firletka kwiecista i paprocie

powoli i tu pod śliwą wszystko wyłazi
hosty bujaja...ta druga też olbrzymka, musze ją wykopac i podzielic, bo paprocie ja dominuja i nie może swojegp piękna pokazać

jaśminowce w pąkach