Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Bogdzia 09:18, 28 paź 2013

Miłego dnia Aniu.
Borbetka 10:06, 28 paź 2013

Ależ ładnie!!! Psiak najlepszy - skończyło się dobre ha, ha.
Tusiala 10:39, 28 paź 2013

Witaj Aniu po weekendzie w weekend nie miałam czasu na kompa - było tyle roboty domowo-ogrodowej, że o 21 spałam jak reks taka byłam wykończona ;-/
Ale masz przepiękny przedogródek Cudowie teraz wygląda. Najbardziej podoba mi się ten widoczek, który zrobiłaś z tarasu. Śliczne te Twoje traweczki
Widzę, że nawet Ciebie w przyszłym roku czeka dużo pracy. To przerabiasz, to poprawiasz, tamto upiększasz. Cieszę się bo zawsze będzie co podglądać
A pieskowi to chyba wszystko jedno czy kamyki, czy kora. Leży i ma to w nosie
Margarete 11:01, 28 paź 2013

Jejku, 21 stron temu byłam u ciebie na bieząco....... jak ja to nadrobię.........
Buziam !
Rench 11:12, 28 paź 2013

Hej,bardzo elegancko Ci to wyszło
Zanim maleństwo zacznie się samo wałęsać ,zdążysz kupić odpowiednie donice na ten balkonik
BEATA_S 11:14, 28 paź 2013

Pięęęknie wyszło!!!! Super!!! Aniu będziesz zadowolona, tylko dwa razy do roku rach-ciach i rabata zawsze będzie piękna

Anek, a nie myślałaś aby w barierce tylko ten płotek w środku wymienić, aby nie był taką skośną kratownicą, tylko może proste deseczki (coś jak żaluzje)?

Te donice takie sobie .... chyba trzeba jeszcze ponorać
Margarete 11:41, 28 paź 2013

asc napisał(a)

U mnie rośnie na skalniaku, gdzie ziemia jest do niczego.. jak najbardziej do Ciebie sie nada. Płoży sie dość mocno... można to kontrować poprzez cięcie.
Podaję nazwę... Aster speciosus ‘Connecticut’ rok temu posadziłam 3 czy 5 maluśkich sadzonek.. sporo w tym roku rozdałam.. ale nie jest inwazyjny... jak to aster , rozrasta się
Przyjedziesz ..dostaniesz

Przyjade na pewno, nasza wizyta jesienna odsunięta została na wiosenną ale jak to mówia co ma wisiec nie utonie ..
A przyjade, tak dla jasności.. bardzo chętnie nie tylko dlatego żeby dostac sadzonki
Magda70 11:46, 28 paź 2013

asc napisał(a)
Łapki swędzą... a jakże... pogadam wieczorkiem.. teraz małe co nie co dla tych co zaglądają i kibicują rabatkom Danusiowym.... na razie moja rabatka kulkowa Bałaganu nie widzimy, ani nieskończonego odpływu wody z rynny.. i takich tam.... I jakie miany????? Może być????? Ale szczerze, a nie tradycyjnie łubu-dubu...

Żadne łubu-dubu... jest super...a zwłaszca te ujęcie!!
Kurcze jak ja bym chciała się wziąć za mój taras w tym roku...aby już mieć efekt... oj też mnie swędzą...
Margarete 12:03, 28 paź 2013

asc napisał(a)
Już po podlewaniu automatycznym z góry. Jest pogodnie.... a sucho niewyobrażalnie.. lecę dalej podlewać.. .

Fajnie wyszło, a ta nowowyprofilowana scieżka nadaje takiego wykończenia wszystkiemu.....
A twój psiunio jest sliczny, ja lubie bardzo owczarki bone na ogół sa takie bardziej dystyngowane i spokojne a charakterza, nie tak jak moja postrzelona dobermanka z ADHD.
Pozdrawiam
Gabriela 12:48, 28 paź 2013

Skoro bez łubudubu, to muszę napisać, że ja nie lubię kamyków na rabatach i dlatego na zdjęciach bez żwiru rabaty podobają mi się dużo bardziej. Ja bym posypała korą i posadziła jakieś płaskie zadarniacze typu barwinek.
Za to ścieżka kamienna podoba mi się bardzo, bardzo bez żadnych uwag i będzie piękna z zielonymi fugami z mchu.
A co tam będzie na rabacie frontowej nr 2, czyli tej co widać pod siatką ?