Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 21:31, 27 paź 2013

Taki donice wypatrzyłam.. kształt by był.. wielkość też, ale kolor... ????? Brązowo szare są .. foto z komórki.. Jakoś nie jestem przekonana...

Luki 21:37, 27 paź 2013

Już to pisałem, ale jak Aniu chcesz takiej najszczerszej opini to proszę nawet mam się do czego przyczepić, ale znalezienie tego troszke czasu mi zajęło.
Całe założenie przedogórdka strasznie mi się podoba i jak już kiedyś pisałem z chęcią bym widział taki u siebie, kamyczek uwydatnił wszystkie rośliny, poszerzenie ścieżki i nadanie zaokrąglonego kształtu rabacie wyszło bardzo dobrze i tu własnie ten mankament, który strasznie trudno było mi znaleźć.... ścieżka przy klonie mogłaby też być tak ładnie wyprofilowana (może nawet jest to w planach bo doczytałem, że na pewno będzie poszerzana przy schodach)
Reasumując można tylko zacytować Marzenke "niech nam żyje Prezesowa naszego klubu!!! " i oczywiście włożona w to Twoja praca
Mala_Mi 21:43, 27 paź 2013

Łukasz,, prawa część ścieżki jeszcze nie ruszana Na razie poszła do demolki lewa. Ale ogólnie kształt przy klonie taki będzie... bo inny tam już nie wejdzie

Macham wszystkim i idę pomieszkać w pokoju, bo urzęduję w biurze
Ewa 21:43, 27 paź 2013

Jestem zachwycona rabatką w przedogródku
marzena 22:51, 27 paź 2013

Ania, no bardzo fajny efekt Twoich/Waszych prac, o ścieżce już pisałam, świetna jest, wszystko razem 'francja-elegancja' , tak naprawdę myślę, bardzo pięknie jest

ale te donice, które pokazałaś, to nie są w moim stylu...wiadomo, jak Tobie odpowiadają, to pewnie takie kupisz...
Urszulla 02:32, 28 paź 2013

Aniu.
istne szaleństwo opisałaś!
tak pomyślałam, że dobrze że masz duży ogród bo w małym byś się udusiła
a tak plany są....realizacja będzie.....i oczywiście nigdy na Twoim wątku nie będziemy nadążać za Tobą

a drewniane lub kamienne donice u Ciebie bardziej by pasowały,hmmm???
Milka 05:52, 28 paź 2013

agata19762 napisał(a)
Aniu jestem pod ogromnym wrażeniem zmian........
ślicznie jest !!!!!!!!!!!!

kawał roboty odwaliliście i będzie Cię to ogromnie cieszyć,
dlatego ,że codziennie kilkanaście razy będziesz to widzieć,

a kawka w tym miejscu smakować będzie wyśmienicie

ostatnio jestem mało na forum .....
do nocy pracuje w ogrodzie ....
i tak wiosna mnie zastanie w końcu

walczę z liśćmi OSTRO!!!!!!!

moja miejscowość nie na darmo zwie się Wietrzno....
wysprzątam u siebie ....a za dwa dni wiatr przyniesie mi liście z okolicy...........

i znowu mam syffffffffff ............

Agatko, to mamy identycznie, dlatego nigdy nie zaserwuje sobie takich kamyków, jak u Ani, a podoba mi sie
Milka 05:55, 28 paź 2013

Aniu, widziałam tez biale, ale mnie cos one nie pasuja, wiadomo, że wybierzesz takie, aby ci w duszy zagrało
Madziarzeszow 06:34, 28 paź 2013

Część powitalna Twojego ogrodu jest boska , z całym wdziękiem zaprasza do takiego gospodarza
Gorzej jak teraz od gości się nie opędzisz
A te donice chyba nie bardzo pasują do Twojego tarasu , choć znawca ze mnie żaden .

Jedź może na agro hurt tam tyle donic i ceny dobre
Pozdrawiam
Mala_Mi 08:29, 28 paź 2013

irena_milek napisał(a)

Agatko, to mamy identycznie, dlatego nigdy nie zaserwuje sobie takich kamyków, jak u Ani, a podoba mi sie

Irenka.. właśnie M stwierdził, że kamyczki wysypiemy...bo to łatwiej się sprząta z liści.... odkurzaczem.. a jak wysypane korą to sie nie da.. trzeba ręcznie.. i dlatego są w końcu kamienie... z powodu liści.....
M stwierdził, że tylko dobrze mu sie liście zbiera z trawnika i z okolicy kałuży gdzie są kamienie.. bo przeleci odkurzaczem i czysto.. a na rabatach.. jest zbieranina ręczna.. masakra.. a z powodu sporej ilości drzew, to mam ich sporo....
Mogłabym zostawić gołą ziemię, ale kto to będzie pielił na okrągło.... na pewno nie ja... nie mam szans.. masz duży ogród i wiesz ile on Ci czasu zabiera.. a i tak do ideału zawsze nam daleko, bo ledwo jeden koniec sie ogarnie, to już w środku do roboty.

NO i kamyki są z powodu psa.... stwierdziłam, że kamieni nie będzie może tak rozwalać, zwłaszcza jak w miejscu kopania pookładam kilka większych... dziś wlazł próbował pokopać i dał sobie spokój.....