Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

agniecha973 11:17, 27 lis 2013

Ania, tego zdjęcia nie oddadzą. Pisałam już u Bogdzi kilka dni tem, że widziałam kąpiące się w kałuży wróble przy supermarkecie. No azdroszczę tych widoków.
Wiesz, to może być ich ostatnia kąpiel przed zimą, więc nie wybrzydzają.
Rench 11:21, 27 lis 2013

Śliczne ujęcia
U mnie świeci słonko,ale jest 0 stopni, melduję
leon60 11:37, 27 lis 2013

No SPA wymiata ! Ptaki mają radochę, u mnie w kaskadzie też się pluskają niczym w lecie nie likwiduj do 8 grudnia zimy u nas nie pokazują
Tusiala 11:38, 27 lis 2013

Kąpielisko pierwsza klasa
hanka_andrus 11:47, 27 lis 2013

I u mnie nie pokazują. A Barbara po wodzie....
Wróbelki wymiatają!
Pszczelarnia 13:18, 27 lis 2013

Jak zawsze ciekawie opisane doświadczenia z ogrodem i chorobami w nim.

Pozdrawiam, cieńki Bolku - kłaniające się brzozy - wiedziałam, że zauważysz.

Jak u Ciebie zaczyna się stołówka, to ja nieco ośmielona jestem, bo nie przepadam za piórami w takiej bliskości. Brzmi dziwnie, nie?

Celina 14:06, 27 lis 2013

Gabriela napisał(a)

Ania, nie mysie, tylko królicze uszy, czyli stachys bizantea, czyli czyściec wełnisty.
Na wiosnę będziesz musiała pewnie wykopać trochę i hodować nową kępę. Mój w środku nawet nie łysieje, ale ja skrupulatnie obcinam mu kwiatki, zostawiam je tylko na krótko, jeśli w ogóle, bo zauważyłam że królicze uszy wysilając się na kwitnienie, gorzej potem wyglądają.
Moim zdaniem starzec najlepiej się prezentuje jako gruba obwódka, trzeba tylko przycinać ją wzdłuż, żeby nie rozrastał się za bardzo w głąb rabaty.
Jego szare liście jeszcze teraz są ładne, ale przygniecione długo śniegiem po zimie już takie nie będą. Tyle że brzydki okres trwa krótko i na wiosnę uszy bardzo ładnie odrastają.

Dokładnie tak jak Gabrysia pisze.

Ale ja swoje muszę mocno pilnować i tnę je równo 2-3 razy w sezonie takim ustrojstwem do robienia

kancików. Nic im się nie dzieje! Rosną choby gupie

Fotkę Aniu wywal, ,chciałam pokazać jak się rozrosły "uszy". posadzone jesienią w małych ,pojedynczych kępkach, tak wyglądają w następnym sezonie. Kwiat mają nie fajny. Pokładają się ,ścinam je więc ,choć to roboty sporo.

Sorki nikt mnie nie pytał o zdanie ,wciełam sie...

Ale masz kamole Aniu!!

elzbieta_g 14:23, 27 lis 2013

SPA zamarza czas pomyśleć o gorących źródłach bo pticom dzioby przymarzną
gierczusia 17:26, 27 lis 2013

Stanowczo optuję za zakazem zamykania spa ..... ... Ewentualnie grzałeczkę podrzucę
Milka 17:38, 27 lis 2013

Aniu, no to jako tako ogarnęłam
ptaszki czerpią przyjemność z SPA, ja też to uwielbiam, więc im się nie dziwię, ale ja wole inne temperatury
Obstawianie kontuję w myśli, ale myślę, ze chyba w lutym...
o wandalach ogrodowych też coś poczytałam, ich jest tak dużo, że nie starczy czasu aby z tym walczyć, więc ja sobie odpuszczam, kiedyś tylko intensywnie walczyłam z ochojnikiem odpuściłąm, poradziły sobie jakoś same..