Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

zbigniew_gazda 21:28, 26 lis 2013

Aniu kamory niesamowite. Też jestem ciekawy jakie ich przeznaczenie. Pudzianowski by się tu przydał do ich noszenia. Pozdrawiam.
Bogdzia 21:30, 26 lis 2013

Ze zdrowiem ogrodu jest jak ze zdrowiem człowieka. Można sie leczyc tylko ekologicznie --ziołami ale czy to na wszystko pomoże? Byłam u Bonifratrów którzy jak wiadomo leczą ziołami i chciałam by nimi leczyli moje ciśnienie. odpowiedz była jedna ,,mowy nie ma, musi pani brac leki" I ogród też gdy nie umie się sam obronic musi brac leki i to niestety te chemiczne również.
kasiek 21:37, 26 lis 2013

Kondzio napisał(a)
Nie wiesz znając Anię to weźmie na plecy i je zaniesie hi hi hi przecież ty jesteś taka sama hi hi hi tylko wyższa hi hi hi hi

No toś nam dojechał
Ja i pchacz i dźwig( ze względu na wzrost) w jednym, a potem jojcząca kaleka przez 2 tygodnie.

A kamole super, samej mi się takie marzą...
Agania 21:43, 26 lis 2013

asc napisał(a)
Przyjechały moje kamyczki na działkę.. w końcu po prawie 2 latach dotransportowaliśmy je do siebie.. teraz plebiscyt co z nimi zrobić...chyba, że sprzedam...
Największy waży 1600kg

Pewnie niedługo zaczniesz góry przenosić
Kondzio 22:06, 26 lis 2013

kasiek napisał(a)

No toś nam dojechał
Ja i pchacz i dźwig( ze względu na wzrost) w jednym, a potem jojcząca kaleka przez 2 tygodnie.

A kamole super, samej mi się takie marzą...
hi hi hi hi
Mala_Mi 22:08, 26 lis 2013

Na kamyczki i Pudzian chyba by wymiękł Zresztą co mi po Pudzianie, jak i tak nie mam pomysłów na nie ..

Bogdzia , a ja właśnie tak sobie myślałam, że Twój ogród też należy do tych co nie widział chemii.. z wyjątkiem raz do roku przeciw opuchlakom.. on też pod lasem.. tworzy spójną całość z ekosystemem za płotem.. może coś w tym jest???
A ja sobie siedzę i liczę ile ptaków już u mnie sie przewinęło... muszę też je skatalogować... zajęcie na długie zimowe wieczory
Krogulec, jastrząb, wróbel, mazurek, zięba, jer, dzwoniec, trznadel, czyżyk, kos, makolągwa, dzięcioł (nie pamiętam jaki), sójka, sroka, kos, grubodziób, bocian, kaczki, rudzik, jaskółka, kwiczoł, kawka, gawron, sierpówka, sikorka bogatka, szarytka i modraszka, pliszka, kopciuszek, gil, szczygieł, szpaki, bażant... M pomaga ustalić listę.. na koniec dorzucił lisa i dzika ha, ha, ha Mogliśmy coś przegapić.. na razie na liście 33 rodzaje ptaków.. i gołębie sąsiada to 34 I pomyslec, że wydawało się nam, że nas ptaki nie lubią

AgnieszkaBK 22:27, 26 lis 2013

A kot sąsiadów? Też chciałby być na tej liście....
Kasiek 22:41, 26 lis 2013

Aniu, jestem, zyje, narazie wykonczyli mi neta, ja sie jeszcze nie daje
Kamienie marzenie,serio,ale ja bym musiala dokupic ogrodu zeby sobie chociaz takiego najmniejszego wsadzic Takze normalnie zazdraszczam i juz widze ze dasz rade zrobic z nich cudo Ide poczytac, bo gdzies mi mignela fajna dyskusja
Tamaryszek 23:06, 26 lis 2013

Aniu,
ja po prostu nie wiedziałam , czy nie przesadziłam z długością tekstu... Czy palnęłam coś nie tak..? No bo mam nadzieję,że w moich słowach nie było nic nieprzyjemnego , absolutnie bym tego nie chciała.
Całkowicie się z Tobą zgadzam,że w każdej opinii jest ziarnko prawdy i lubię poznawać opinie innych, również te całkowicie odmienne od moich.

Ale tak naprawdę to w naszej wymianie zdań nie chodzi chyba o różne opinie... Raczej o odmienne doświadczenia.
Ja nie mogę powiedzieć,że się z Tobą nie zgadzam ! Masz inny ogród i ja przecież nie mam pojęcia, dlaczego pojawiają się u Ciebie jakieś problemy. Mogę tylko powiedzieć, co działa w moim i jak szukałam do tego drogi.
Myślałam,że może i jedne i drugie doświadczenia przydadzą się komuś z Twoich gości. Bo ja sama jestem ciekawa, jaka może być przyczyna np. takiej plagi przędziorków, żeby lepiej sobie poradzić, jeśli pojawią się u mnie. Dlatego cieszę się,że mogę czytać historię tworzenia Twojego ogrodu i dowiedzieć się, jak radzisz sobie z kłopotami.

Wygląda na to,że nieco innymi drogami zmierzamy w podobnym kierunku – do pięknych i zdrowych ogrodów. A różnice polegają z grubsza na tym,że Ty na przykład będziesz bronić swoich róż (nawet nie wiem, czy masz róże...) , a ja z nich zrezygnuję, bo nie chcę pryskać ich na plamistość - i tyle.

A kamulce masz świetne! Ciekawa jestem , jak je wykorzystasz.
Tess 23:21, 26 lis 2013

Ale kamulce!
A dysputy dłuuuuugaśne