Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

an_tre 12:34, 29 lis 2013

No Aniu fotki z ptasiej stołówki super i do tego zgrabna rymowanka
miłego dnia
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
kachat 12:51, 29 lis 2013

Ale fajne ptasie spa u ciebie, aż mi się jeszcze mocniej takie ciurkadełko zamarzyło, żeby ptaszyska móc obserwować... Nie ma rady, trzeba będzie coś wydumać małego na lato U nas co prawda wróbli nie ma, ale są inne latające stworki, jakieś małe niezidentyfikowane ptaszki, nietoperki i sójki, tylko czy one będą się chciały kąpać..?

Dzięki Aniu za barwinki Mam 144 roślinki i więcej już nie mam gdzie wcisnąć - tylko żeby one jeszcze rosnąć chciały... Na razie zawsze jak komuś je pokazuję i mówię "O, zobacz, moje barwinki", to ludzie zaczynają gapić się tępo na ziemię, spoglądają to tu, to tam, zaglądają pod stopy, szurają w igłach, patrzą gdzie ja się patrzę, łypią na mnie okiem jak na nienormalną widzącą niewidzialne kwiatki, aż po dłuższej pełnej napięcia chwili zbierają się na odwagę by zapytać: "Gdzie...??" Ale ja wierzę, że nadejdzie ten dzień, gdy nie będę musiała moich kwiatków wytykać palcami
kachat 12:52, 29 lis 2013

Oooo, ja tu opóźniona piszę o ciurkadełku, a tutaj już się pojawiła w międzyczasie ptasia stołówka Super, i jakim wzięciem już się cieszy
boguslawa_ma... 13:12, 29 lis 2013

Aniu stołówka super masz ciekawy widok za oknemPozdrawiam
Bogdzia 13:25, 29 lis 2013

Brawo , brawo Aniu.
AgnieszkaBK 14:07, 29 lis 2013

Aniu, podziwiam wypasione karmniczki i Twój poetycki talent Czy w najbliższej okolicy można spotkać jakieś ptaki..... czy wszystkie są w Twoim ogrodzie ? Ale co się im dziwić, atrakcje jak w kilku gwiazdkowym hotelu
malgorzata_s... 14:54, 29 lis 2013

Jakie cudniaste fotki ptaszkowe Zwierzaki to mądre są jak mają co jeść to się nie tłuką i w zgodzie żyją. Gdyby ludzie tacy byli Buziaki zostawiam
paniprzyroda 18:17, 29 lis 2013

Coraz więcej ptasich stołówek uruchamianych widzę. Chyba czas i u mnie coś zadziałać. Tym bardziej, że obserwuję już ptasich zwiadowców. Pozdrowienia przesyłam.
Urszulla 18:54, 29 lis 2013

też pozdrawiam uzdolnioną
Dzidka 19:24, 29 lis 2013

asc napisał(a)
.

A ja sobie siedzę i liczę ile ptaków już u mnie sie przewinęło... muszę też je skatalogować... zajęcie na długie zimowe wieczory
Krogulec, jastrząb, wróbel, mazurek, zięba, jer, dzwoniec, trznadel, czyżyk, kos, makolągwa, dzięcioł (nie pamiętam jaki), sójka, sroka, kos, grubodziób, bocian, kaczki, rudzik, jaskółka, kwiczoł, kawka, gawron, sierpówka, sikorka bogatka, szarytka i modraszka, pliszka, kopciuszek, gil, szczygieł, szpaki, bażant... M pomaga ustalić listę.. na koniec dorzucił lisa i dzika ha, ha, ha

Szczerze zazdroszczę zięby i jera, i makolągwy.
Nigdy nie widziałam by u mnie gościły, buuu.

Zakupiłam nowy karmnik, może jego zawartość je zwabi, kto wie