Witam, wpadłąm najpierw z tym postem do twojego pierwszego wątku :
Witam ,
zauroczona przemierzam strony twojego wątku. Jaka rozmaitośc roslin, jaki rozmach, jaka pracowitość... to widac i jakie efekty ! GRATULACJE!
Twoja opowieśc o ogrodzie, fotki i postęp w pracach widoczny na zdjeciach i efekt jest porażający i niezmiernie inspirujacy. Fajnie piszesz o swojej przygodzie z ogrodem, o swoich poczynaniach, o zwierzetach. Ja mimo że mam teren zielony obok domu ( od dawna...) ale zaniedbany, z przypadkowymi nasadzeniami dopiero od niedawna wpad lam na pomysł żeby cos z nim dobrego zrobic. Mam kwasolubne : rodoendron + azalie+modrzewnice + wrzosy, mam skalna skarpe, mam kilka iglaków ale marza mi sie trawy - twoja rabata traw jest cudna , na pewnofaluje na wietrze jak ocean... super.
Ja mam duzo mniejszy teren wiec u mnie wszystko musiałoby byc w mniejszej skali. Ale sa pewne podobieństwa bo ja też ze względu na juz wczesniej zrobione nasadzenia będe robis rabaty poprzeczne, takie wyspowe jak twoja rabata - ta pierwsza o której pisałas. Pozwolisz że wpadne do ciebie jeszcze po wiedze, po inspiracje, po pomysły ?
ale teraz trafiłam juz pod własciwy adres, pozdrawiam wiec raz jeszcze i gratuluje .
Ja jak oszołom jakis póki co ogladam OGRODOWISKO, zbieram pomysły, zapisuje karteczki z nazwami roslin, troche czuje sie jak ogłupiała, wrzucona w wielki kosmos roslin kruszynka która wszystko by chciała, wszystko jej sie podoba, próbuje rysowac plan moich rabat, uwzgledziac swoja wizje, charakter otoczenia, istniejace nasadzenia do których mam sentyment itd. itp...
Mam nadzieje że uda mi sie w wekend najbliższy cos w swoim wątku zaproponowac, pokazac moje plany i projekcje i poprosić o rady forumowiczów.
Póki co deklaruję że na pewno wpadne jeszcze do ciebie podpatrywac, czerpac pomysły.