Aniu ,mam do ciebie pytanie , jak sprawuje się szklarenka z poliwęglanu ,czy jest ciepła mniej więcej jak ze szkła ?
Mam zamiar nabyć drogą kupna poliwęglanową szklarenkę i twoja opinia będzie dla mnie cenna , bo masz taką któryś już sezon .
pozdrawiam E
Aniu przedświąteczny okres to istne wariactwo. Ja nie wiem jak to jest, że zmiast mieć czas na przeżywanie tego okreus w radości jest dziki pęd....tak mi się marzy aby życie ciut zwolniło. Mam szaleństwo w pracy, bo święta, bo piątek firmowo mamy wolno (dzieki Prezesie! taki fajny gest), bo potem jadę na urlop.
Nie mam ani grama zakupów, nie jestem w ogóle przygotowana do wyjazdu na narty, nic nie mam zrobione w ogrodzie... A co mi tam, chyba musz wyluzować bo w tym pędzie się pogubię.... Dzisiaj o 15:30 fajrant i powrót do pracy 8 kwietnia.
Życzę ci spokoju w te przedświąteczne dni. Nie stresuj się na forum nic się nie dzieje, same życzenia
Wpadnij tylko do Magdy70 na fotki storczyków z Holandu ale nie tylko, miodzio
Avatarek miśkowy piekny, nie zmieniaj go dlużej , proszę
Łączą nas teraz avatarki, a potem połączą szklarenki z poliwęglanu
Poliwęglany są lite i komorowe, każdy ma trochę inne właściwości.
Poliwęglan wg mnie jest lepszy ale to kwestia gustu.
Teraz jest cieplejszy niż szkło i to dużo.... ..... pomimo mrozów i zimy, mam swój szczypior zielony ..w dodatku ostatnie podlewanie było w październiku.... nie lałam wody na zimę bo miałam przenosić szklarnię. Zajrzałam wczoraj a tam szczypior na 15 cm zieloniutko i dużo..
Latem znów nie nagrzewa sie tak jak szkło.... i nie pali roślin.
Ja nawet nie myślę o świętach.... zapomniałam że to one gdzieś teraz..
Do Holandu się nie nadaję bo mam za dużo chciejstw a za mało kasy..... wróciłabym stamtąd chora Widać niepodatność na chciejstwa po ilości gatunków w ogrodzie..
Za to warunki na narty będziesz miała boskie..... nawet M wczoraj stwierdził, że wymarzona pogoda na narty..... i tylko narty Baw się dobrze i uważaj na nóżki
Całej reszcie macham...... i melduję, że dziś jest temperatura na PLUSIE. Wreszcie coś pozytywnego.. i mykam, wieczorkiem zajrzę.. sorki, że tylko do siebie.
Meldować mi koniecznie co gdzie ciekawego się dzieje Bym na amen nie wypadła z obiegu....
Zostawiam Wam skrzydełka....