Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój zielony świat

Mój zielony świat

Basilikum 16:11, 27 mar 2017

Miodunke tez mam sama sie do mnie wprowadzila. Uwielbiam jej kolorowe kwiatki. U nas potocznie nazywa sie Hänsel und Gretel czyli Jas i Malgosia. Wlasnie ze wzgledu na te dwa kolory
mira 16:31, 27 mar 2017

No musiałam się zalogować choc na chwilkę - nie dość że świetnie zarządzasz pracami w ogrodzie i masz szczęście byc blisko góry złota to robisz świetne fotki - fiolkow zapach poczulam a białych niezapominajek nie widziałam - ja chce różowe na giełdzie będą.
Widzialam ze kupiłaś bratki brawo Ty!!!

Pozdrawiam
Aurelllia 19:19, 27 mar 2017

Śliczne cebulowe
Justyna 21:50, 28 mar 2017

Aganiu, krokusy uwielbiam, co roku dosadzam w nowe miejsca. Przeszkadzajka uparta jak osioł

Aniu, dziękuję

Bogdziu, niezapominajka kupiona kwitnąca. Mam same niebieskie, a ta poszła na białą rabatę, niech się sieje.

Irenko pogoda cudna! Nareszcie! Tak się cieszę temperaturą, dłuższym dniem i słońcem
Ale fajnie, że będzie nowy psiak Makro świat mnie kręci rośliny są tak cudne z bliska! Z przyjemnością pochylam się nad ich pięknem

Izo, ale fajną historię opowiedzialaś o miodunce, bardzo fajna nazwa, pasuje idealnie
To piękna i bezproblemowa roślina. Też ją bardzo lubię

Miro, dzięki za pochwały. Bratki już posadzone. I cieszą O to chodzi. Góra złota jest też pakowana w worki i sprzedawana. Jak byś była zainteresowana, mogę przesłać kontakt. Będziesz we Wro to możesz sobie przywieźć pamiątkę A tak poważnie to bardzo dobry obornik, bez słomy i nie śmierdzi. Sąsiadka pakuje w worki (na jednym ze zdjeć, tam gdzie taczki, widać taki niebieski) i sprzedaje po 8 zł. Ludzie już zamawiają na jesien.
Różowa niezapominajka tez cudna. Kiedyś miałam, ale niebieskie ją zdominowały. Trzeba by posadzić w innym miejscu.

Aurelio, dziękuję

Dziś było wodowanie

Rybki z akwarium w piwnicy wróciły do oczka

Radości z wiosny Kochani Ogrodnicy!

Bogdzia 21:54, 28 mar 2017

Nie trzymasz rybek w oczku? Za płytkie masz czy inny powód?
mira 21:57, 28 mar 2017

U mnie jeździli i sprzedawali ziemię korę i obornik w workach po 10 zl. Kupiłam tylko 3 i że obornik to pewnie tak tyle że chyba nie przekompostowany worki były strasznie ciężkie a małe i okropnie mi się widziało drogo.
Zaraz napiszę Ci PW.
Pozdrawiam
Justyna 21:58, 28 mar 2017

Za płytkie, ma ok 80 cm głębokości. To bardziej kałuża Zimują w akwarium w piwnicy. Teraz po czyszczeniu oczka i częściowej wymianie wody, wróciły na letni akwen. Czekamy aż zarosną nenufary, bo w tym pierwszym bezlistnym okresie są łatwym łupem dla kotów.
Milka 11:50, 29 mar 2017

Wodowanie fajne
Justyna 20:02, 02 kwi 2017

Wiosna

Na białej rabacie

Lennei Alba się zbiera

Wielkokwiatowe kończą kwitnienie, bergenia Jelle
Justyna 20:08, 02 kwi 2017

Wiśnia Kiku też się szykuje

Geni i bratki

Tulipan turkiestański