Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój zielony świat

Mój zielony świat

Justyna 18:20, 15 kwi 2017

Eastern Star

Justyna 18:22, 15 kwi 2017

Tulipan liliokształtny Bellerina

Kochanym Ogrodnikom
Jagodaa 19:26, 15 kwi 2017

Justyna, masz przepiękną kolekcję wiosennych kwiatów. Trudno oczy oderwać!
Mala_Mi 20:54, 15 kwi 2017

Miałam t e gęsiówke..ale zarosły ją inne rośliny, chyba pora do niej wrócić, jak tylko nadarzy się okazja do kupna..
A Kikusię to fakt, chyba mam największa na ogrodowisku

Tina dobrze się kojarzy ... podoba mi się
Justyna 20:17, 19 kwi 2017

Jagodo, dziękuje Te wiosenne piękności ogromnie mnie radują Co roku jesienią dosadzam kolejne cebule i tak się powoli uzbierało

Aniu, tak, zdecydowania Twoja Kikusia jest najpiękniejsza na Ogrodowisku Jak patrzę na moją małą, myślę sobie że bedzie kiedyś tak duża jak Twoja i to mnie powstrzymuje przed dosadzaniem jej sąsiedztwa

Ochłodzenie obeszło się z Wrocławiem łaskawie. W obawie przed śniegiem i mrozem osłonilam agrowłókniną klony palmowe, a na rutewki, piwonie i martagony ponakładałam wiadra. Na szczęście śniegu nie było, a w nocy tylko lekki przymrozek, uff.

Byłam dziś w okolicy Ostrowa i wstąpiłam do Botanika.
Magnolie cudnie kwitną

Uwagę zwracał też wesoły groszek wiosenny. Kiedyś go kupiłam i posadziłam, ale gdzieś mi go wsiorbało.

Z rh przyciągał wzrok Blue Tit, świecąca niebieska żarówa

Milka 13:17, 20 kwi 2017

Cuda pokazujesz
A mnie do niej Śnieżka pasuje lub Snowy, znaczy śnieżny
Zimno i u mnie, chyba ciut listki hortensji zmroziło.
vita 21:28, 20 kwi 2017

Eksplozja kolorów u Ciebie, z zachwytem się ogląda. Dzięki za fotkę derenia Ja się chyba jednak nie doczekam, znowu o jedno piętro mniej w tym roku!
Nie byłam jeszcze we wrocławskim botaniku, trzeba będzie kiedyś nadrobić
mira 23:14, 20 kwi 2017

Miałam takie tulipany - śliczne są ciekawa jestem czy będą kilka sezonów te , wypucowaną altankę i warzywniczek podziwiam
nie mam magnolii to u Ciebie sobie pooglądałam

ciekawa jestem jakie nasadzenia czy sianie uczynisz w warzywniku i kiedy
mira 23:08, 21 kwi 2017

Lilaki 14 maja
Justyna 15:01, 23 kwi 2017

Irenko, imię dla psa musi być krótkie. Zostanie Tina Choć na giełdzie imion pojawiały się jeszcze inne jak: Kala, Sofi, Bianka. Będą gotowce dla kolejnych psiaków
Mnie sie jeszcze szalenie podoba Cavalier king charles spaniel I jeszcze imię Lea czeka w zandarzu. Chciałabym jeszcze jakąś bidosie ze schronu kiedyś przygarnąć.
Zimno tej wiosny, ale i tak mamy szczęście, że nie miałyśmy śniegu, ani mrozu.

Vito, botanik wrocławski jest piękny i klimatyczny, do tego usytuowany przy malowniczym Ostrowie. Zapraszam też do mnie jak będziesz w okolicy

Miro, tulipany ES są botaniczne więc powinny nie tylko przetrwać, ale się rozrastać, póki co u mnie drugi rok. A o ballerinie słyszałam dobre komentarze, dlatego kupiłam. Zapisuję sobie odmiany, o których słyszę, że powtarzają i takie kupuję.
Z tymi lilakami to nie wiem, bo na początku maja odbieram szczeniaczka. Jakbym nie dała rady pojechać do Wojsławic, to zapraszam Cię/Was serdecznie do mnie
Wybieram się 3 maja i może 21 (jeśli nie uda mi się w inny sposób odebrać zamówienia z Zielonych Progów).

Tymczasem kwietniowa wiosna mimo zimna jest piękna

Kwitnienie zaczyna rh Cunnighams White

Nawiązuje do białej rabaty, na której magnolia Lennei Alba kończy swój pokaz (z bardzo dobrym wynikiem, pierwsze kwiaty otworzyła 2 kwietnia, czyli mogłam się cieszyć jej pięknem ponad 20 dni, jak na pierwszy sezon u mnie, jestem z niej bardzo zadowolona), za to zaczynają narcyzy, dalej też kwitną tulipany