Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój zielony świat

Mój zielony świat

mira 23:13, 02 kwi 2017

Pięknie i kolorowo, cieszymy się już i kolorem i zapachem.
U mnie były upały w week i przyroda ciut ogłupiała a ja czekam na deszcz.

pozdrawiam
Justyna 17:06, 03 kwi 2017

Izo, dziś kolejne odkrycia i radości

Aganiu, nie potrafię jednoznacznie odpowiedzieć. Tak ze świadomością i z większym zaangażowaniem to od kilkunastu lat. Ogród od '46 uprawiała moja babcia. Nie żyje już kilkanaście lat, a w ogrodzie nadal rosną sadzone przez nią bukszpany. Piękne i sentymentalne. Są też poniemieckie lilaki. Są części ogrodu, które zapoczątkowała moja mama, a które ja dalej udoskonalałam. Są też kilkuletnie świeżynki, jak biała rabata, warzywnik, wrzosowisko, różanka i inne tematyczne zakątki, które etapowo powstają. Także ogród staje się

Miro, u nas też wszystko niesamowicie zasuwa, codziennie nowe piękności się pojawiają. Dziś dobrze popadało

Tymczasem wieści z krainy deszczowców

W ogrodzie mokro i ciemno i... Pięknie Uwielbiam tę wiosenną różnorodność

Lennei Alba i mister kropelka - przywrotnik

Czereśnia już otwiera pąki

Paprociowe frondy jak ośmiornica i Jeffersonia dubia

Ślimaczek paprociowy i rabarbar dłoniasty

Justyna 17:15, 03 kwi 2017

Epimedium

Epimedium i łabędzia szyja szachownicy kostkowatej

Adiantum

Adiantum stopowate i serduszka Gold Heart

Serdecznie
Basilikum 18:24, 03 kwi 2017

rabarbar dloniasty z czym to sie je? je sie wogole?
nie znam nazw wiekszosci roslin, ktore prezentujesz, same rarytasy masz. Oprocz poniemieckich lilakow te tez mam hihi
Bogdzia 21:55, 03 kwi 2017

Piękne zdjecia Justynko, jak zwykle zreszta.Zmieniłas styl robienia teraz wszystko wydelikacone, super. Pozdrówka.
Milka 11:33, 05 kwi 2017

Justyna napisał(a)
Iza, miodunki się sieją na potęgę. Pięknę, zdrowe, szybko startują. Bardzo je doceniam. U mnie rosną i w słońcu i w cieniu. Wszędzie dają radę.
Na wiosnę ja też się napatrzeć nie mogę. Chodzę oglądam i się uśmiecham. Dziś wsadzałam nos w Lennei Albę, pachnie jak piwonia Taki teraz mamy radosny czas

To samo odczuwam i podziwiam urodę twoich roślinek
Donoszę, że Wildcat cudownie pachnie i jest piękna
vita 06:42, 06 kwi 2017

Serce rośnie na taką wiosnę! U mnie też się sporo dzieje, ale jeszcze na wcześniejszym etapie. Rabarbary ledwie główki pokazały, ale Jeffersonia dubia prawie już kwitnie. Jak się mają sprawy ze ślimakami u Ciebie?
Basilikum 14:36, 06 kwi 2017

rabarbar wlasciwie juz moge zrywac i jesc
Justyna 17:51, 12 kwi 2017

Iza, rabarbar dłoniasty jest ozdobny. Miał mieć purpurowe duuże liście, ale coś nie trafiłam z odmianą.
Jadalny też rośnie. Najbardziej lubię piec sezonowy biszkopt właśnie z rabarbarem i truskawkami. Mniam Albo racuchy z rabarbarem Albo kompot papierówki i rabarbar

Bogdziu, ciekawe spostrzeżenia Chyba mam teraz taki nastrój, że ciągnie mnie do delikatności.

Irenko, szukam miejsca na Wildcat

Vita, bezkręgowa hołota sieje u mnie spustoszenie. U sąsiadki jest busz, tam mają wylęgarnie i do mnie przychodzą na żer :/

Lennei Alba

Jestem nią zauroczona. Przecudna magnolia U mnie maluszek, posadzony ubiegłej wiosny. Kwiaty tworzą duże kielichy, płatki zaskakują sztywnością.

Justyna 17:56, 12 kwi 2017

Magnolia grandiflora bardzo ładnie przezimowała, mam nadzieję na jej kwitnienie Za to sośnica w kiepskim stanie. Nie wiem, czy zmarzła, czy to jakieś choróbsko :/

Kwitnie też Geni

Czereśnia dopiero kwitnie, a szpak się już szykuje

Bez koralowy