Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Janiny

Ogródek Janiny

Milka 15:02, 29 paź 2014

O rany!!!
Rewelacja, a do tego projekt od Danusi, no masz cudownie, a będzie tylko piękniej i tyle buczków purpurowych miskanty maja fajne wiechcie
Dorota123 11:55, 30 paź 2014

Witaj Janino, przeszłam przez cały wątek. Zmiana otoczenia przepiękna. Ogrom pracy za Tobą, ale jaka radość z efektu. Dobrze, że trzymałaś się projektu,nie popełniałaś niepotrzebnych błędów. Ja też miałam rewolucję w swoim ogródku, ale nie potrafiłam zainteresować nim Ogrodowiskowej braci i podpowiedzi nie było . Sama metodą metodą prób i błędów urządzałam w zimie swój ogródek. Cały ten rok poprawiam i ciągle zmieniam. Pozdrawiam, będę zaglądać.
kitek81 12:29, 30 paź 2014

nie mogę wyjść z podziwu, jak to się u Ciebie wszystko pozmieniało! przepięknie teraz macie
pozdrawiam
Janina 08:26, 31 paź 2014

Milka napisał(a)
O rany!!!
Rewelacja, a do tego projekt od Danusi, no masz cudownie, a będzie tylko piękniej i tyle buczków purpurowych miskanty maja fajne wiechcie
Cieszę się z tego projektu bo sama nie umiałam stworzyć spójności w ogrodzie. Przesadzałam i dokupowałam nowe rośliny a efekt nie był zadawalający. Buczki posadzone i miskanty też cieszą.
bdan 08:31, 31 paź 2014

A buki to gdzie posadzone? Co to za odmiana, to będzie jakiś żywopłocik, czy indywidulnie i w jaki towarzystwie będą?

Janina 08:35, 31 paź 2014

Dorota123 napisał(a)
Witaj Janino, przeszłam przez cały wątek. Zmiana otoczenia przepiękna. Ogrom pracy za Tobą, ale jaka radość z efektu. Dobrze, że trzymałaś się projektu,nie popełniałaś niepotrzebnych błędów. Ja też miałam rewolucję w swoim ogródku, ale nie potrafiłam zainteresować nim Ogrodowiskowej braci i podpowiedzi nie było . Sama metodą metodą prób i błędów urządzałam w zimie swój ogródek. Cały ten rok poprawiam i ciągle zmieniam. Pozdrawiam, będę zaglądać.
Witam Cię serdecznie u mnie i dziękuję za uznanie. Pracy faktycznie było dużo bo trzeba było wszystkie rośliny już istniejące gdzieś przenieś, ulokować, niektóre miały już całkiem duże korzenie. Na razie trzymam się projektu trzeba stworzyć szkielet ogrodu, potem się zobaczy które rośliny będą dawały radę a które trzeba zmienić. Pozdrawiam.
Janina 08:38, 31 paź 2014

kitek81 napisał(a)
nie mogę wyjść z podziwu, jak to się u Ciebie wszystko pozmieniało! przepięknie teraz macie
pozdrawiam
Mnie się wydaje że mogłam więcej zrobić w tym sezonie ale oczywiście bardzo się cieszę z tego co już jest.
Janina 08:41, 31 paź 2014

bdan napisał(a)
A buki to gdzie posadzone? Co to za odmiana, to będzie jakiś żywopłocik, czy indywidulnie i w jaki towarzystwie będą?

Buki posadzone w formie żywopłotu w zdłuż ogrodzenia od wschodniej strony. To czerwona odmiana a przed żywopłotem będą brzozy.
bdan 09:07, 31 paź 2014

Janina napisał(a)
Buki posadzone w formie żywopłotu w zdłuż ogrodzenia od wschodniej strony. To czerwona odmiana a przed żywopłotem będą brzozy.

No na pewno super będzie. Białe pnie a w tle kolor buka .
Janina 09:10, 31 paź 2014

Tylko kiedy ten żywopłot urośnie na tyle żeby był efekt.