Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje ogrodowe marzenia...

Moje ogrodowe marzenia...

18:17, 11 mar 2013
Hej ho Agnieszko! Wpadłaś do mnie "na kawkę", a ja co w tym czasie robiłam, że taki miły Gość mi się wymknął bez "kawki"?
Pozwól, że to nadrobię
Smacznego!
A przy kawce powiem, że przeczytałam, że trawki ściełaś i martwisz się czy nie zmarzną. Cierpliwie poczekaj, może Cie zaskoczą tak jak mnie kiedyś moje Trawom, bardziej niż mróz szkodzi nadmierna wilgoć w bryle korzeniowej.
Pozdrawiam

Gosiniak 18:27, 11 mar 2013

Agnieszko i ja przybyłam,
jeśli chodzi o trawki to łączę się w bólu- bo ja też przycięłam, jeszcze nie wszystkie, ale jednak;
U mnie też zima, ale plany robię i to już można powiedzieć konkretne, szkółki obdzwonione,
ciężko mi opanować emocje, tak się cieszę że niedługo ta wiosna
Kindzia 18:34, 11 mar 2013

U mnie wprawdzie trawy nie przycięte jeszcze, ale wszystkie róże ciachłam...29 szt. Noooo, mam nadzieję...

Dobrze, że się załapałaś na Ani poradę dot. cebulowych, Ona spec od tego W porę Ci szachownicę uratowała

Macham
18:39, 11 mar 2013
Nie martwie się Dziewczyny przycięciem traw, bo można przycinać je nawet jesienią, fakt, że pozostawienie ich na zimę chroni je nieco mocniej przed przemarznięciem, ale jeśli bardzo duże u Was są teraz mrozy to wystarczy je czymś nakryć
Zielonych traw życzę!
18:41, 11 mar 2013
Z różami poczekam aż pąki zaczną nabrzmiewać
adom1206 18:58, 11 mar 2013

Gosiniak napisał(a)
Agnieszko i ja przybyłam,
jeśli chodzi o trawki to łączę się w bólu- bo ja też przycięłam, jeszcze nie wszystkie, ale jednak;
U mnie też zima, ale plany robię i to już można powiedzieć konkretne, szkółki obdzwonione,
ciężko mi opanować emocje, tak się cieszę że niedługo ta wiosna

To podziel się może swoimi planami.Ja po przeczytaniu artykułu danusi o wyborze i kupnie roślin ostudziłam z lekka swój apetyt na kolejne krzaczory.teraz sobie zaplanuję a potem spokojnie stopniowo będę kupowała.Taki mam planGorzej z planowaniem rabatki.Coś tam już zdecydowałam.Dobrze że jeszcze zimowo u mnie.
adom1206 19:07, 11 mar 2013

Kindzia napisał(a)
U mnie wprawdzie trawy nie przycięte jeszcze, ale wszystkie róże ciachłam...29 szt. Noooo, mam nadzieję...

Dobrze, że się załapałaś na Ani poradę dot. cebulowych, Ona spec od tego W porę Ci szachownicę uratowała

Macham

Ja nie mam u siebie żadnych róż.Chyba do mnie nie przemawiają.Nie wiem czym to jest spowodowane może mszycami ale jeżeli myślę róże to jestem na nie.
adom1206 19:08, 11 mar 2013

Aniu asc-monte co myślicie o patagonce w cieniu ma to rację bytu?
14:42, 12 mar 2013
Agnieszko, pytałaś w wątku Hanusi o werbenę, czy znosi cień. Hania na pewno ci coś podpowie, ale ja też miałam werbenę przez dwa lata w cieniu właśnie i kwitła ładnie, może nie miała aż tylu kwiatków jak te ze słonecznego miejsca, ale cieszyła cały długi sezon sporą ich ilością.
adom1206 14:49, 12 mar 2013

Właśnie też tak sobie pomyślałam że może słabiej kwitnąć i chyba tak ją sobie posadzę z trzcinnikiem overdamem w zestawieniu z hostami.Zawsze co dwie głowy to nie jedna.Dzięki już pędzę zobaczyć co u ciebie słychać.