Wiem, ale warto przypominać, bo dusza kolekcjonera odzywa się często.
Pod żywopłot wrócą hosty. Dobrze w tym miejscu rosły i pięknie się prezentowały. Oto stare zdjęcie.
Mira, posadzę też krokusy, bo mało mam wiosennych, potem zdominują je hosty. One są dekoracyjne cały sezon, odpowiednie odmiany silnie rosnące, aby wyłaziły na żwirek. Są tutaj zawilce wielkokwiatowe, w pobliżu rosną inne byliny, trawy, werbeny, astry, dosadzę też azalie i iglaki. Piszę o całości, po obu stronach podjazdu.
Również ciekaw jestem tej hortensji, z opisów dobrze się zapowiada, z praktyki jeszcze nie wiadomo.
Brabant ma dziury u dołu, muszę je zatkać.
W niedziele jadę do Wojsławic, wezmę żuraweczkę, najwyżej u kogoś zostawię, to już bliżej będzie niż do Bolestraszyc
bardzo ciekawe bardzo ciekawe...zawsze jak sie wchodzi na czyjś link watku to przekierowuje do pierwszej stony watku..u Ciebie na strone 148 bardzo ciekawe
Astry najstarsze z najstarszych z babcinego ogródka oraz garbaty miskant odmiany nieznanej.
Miscanthus 'Gracillimus' jeśli uda mu się zakwitnąć, to to kłosy ozdobią go mniej więcej w połowie października. Ten i inne kępy okazale kwitły w minionym sezonie.