Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przyjazny ogród

Przyjazny ogród

ewa_k 00:14, 07 wrz 2015

Wróciłam po dłuższej przerwie, ciągle podziwiam rabaty, układ roślin i konsekwencje ogrodnika. Nawet jak nie kwitną są ciekawe, kolor, faktura. A mnie się wydawało, że na rabatach powinno ciągle coś kwitnąć. Znowu moje rabaty do przerobienia .
waldek727 00:48, 07 wrz 2015

Mariusz napisał(a)

Yy.
Co to?
Mariusz 06:20, 07 wrz 2015

przemekg napisał(a)
Dawno mnie nie było na forum, ech zachciało się remontów, nie ma człowiek przez to na nic czasu, ale widzę że Twój ogród w tym roku nabrał nowego życia, za lotosy podziwiam, dobrze że susza odeszła do przeszłości u mnie niestety nadal trwa zawzięcie i końca jej nie widać za to koniec wielu roślin jest bliski. Widzę zanajomo wyglądające astry, z tego na ostatnim zdjęciu bedziesz zadowolony to jeden z moich ulubieńców z powodu jego innego pokroju i obfitości białych kwiatów.

Tez rzadziej odwiedzam forum, a jeśli już, to więcej czytam niż piszę. Astry ładnie rozrosły się i szykują się do kwitnienia - dzięki - stawiam na nie w następnym sezonie.
Mariusz 06:26, 07 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)
U mnie hosty też radzą sobie w suszy i pod koronami drzew.. ... ale nadal czekam na deszcz.. bo w nocy tylko ciutkę pokropiło.. tyle co nic ....

Dziwna ta pogoda, szczęście jest tam gdzie chmurę przywieje. Choć u mnie jednej nocy padało, to mimo wszystko ciągle wody jest mało. Skorzystały rośliny, które korzenią się płytko, nieco nabrały wigoru, natomiast derenie i inne duże krzewy zalewałem wodą, bo liście miały omdlałe, pomimo deszczu.
Mariusz 06:31, 07 wrz 2015

ewa_k napisał(a)
Wróciłam po dłuższej przerwie, ciągle podziwiam rabaty, układ roślin i konsekwencje ogrodnika. Nawet jak nie kwitną są ciekawe, kolor, faktura. A mnie się wydawało, że na rabatach powinno ciągle coś kwitnąć. Znowu moje rabaty do przerobienia .

W zasadzie chciałbym aby na rabatach ciągle coś kwitło, ale to następny wyższy stopień, który może pokonam z czasem, z doświadczeniem. Ogrodnik uczy się całe życie.
Mariusz 06:40, 07 wrz 2015

waldek727 napisał(a)

Yy.
Co to?

To astry wrzosolistne Aster ericoides . Ta o którą pytasz zakwitnie na biało.
Jeszcze jedna kępa. Kwitnienie niebawem.

Mariusz 06:56, 07 wrz 2015

Pozostałe fotki z wczorajszej sesji .

waldek727 07:07, 07 wrz 2015

Ten pokrój krzaczorka tak mnie zmylił, że nijak nie mogłem sam wydedukować co to za bylina, choć myślałem nad tym ładnych parę minut.
Dzięki Mariusz.
Pozdrawiam.
Karol99 07:18, 07 wrz 2015

Bardzo ładne żurawki.
Mariusz 20:22, 09 wrz 2015