Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przyjazny ogród

Przyjazny ogród

Jana 12:43, 01 sty 2016

Trafiłam do Twojego ogrodu z innego wątku i muszę powiedzieć, że Twoje smakołyki dla ptaków są genialne, będę zaglądać wszystkiego dobrego w Nowym Roku
mira 20:52, 01 sty 2016

Mówisz wilczomlecz purpurowy? Mam kłopot z oszukaniem jego nazwy, mam zagadkę

Witaj Mariusz w Nowym Roku, oby był dobry w ogrodzie i domu.
Pięknie zabezpieczyłeś rośliny i uświadomiłeś mi że zimozielone trzeba było tak potraktować jak Twoje rh - jak odejdą mrozy to się poprawię.

A jeśli chodzi o wilczomlecza to chyba specem i kolekcjonerem jest Alina z ogrodu spod klasztoru to może rozwikła zagadkę.

pozdrawiam
olga80 18:15, 04 sty 2016

Mariusz czy słonecznik kupujesz dla ptaków łuskany czy taki zwykły chce porobić sikorkom z samym słonecznikiem i nie wiem który lepszy?
Mariusz 18:26, 04 sty 2016

Olga, daję zwykły, ptaki poradzą sobie bez problemu, łuskany, to odrobina luksusu dla skrzydlaków .
Mariusz 18:36, 04 sty 2016

mira napisał(a)

Witaj Mariusz w Nowym Roku, oby był dobry w ogrodzie i domu.
Pięknie zabezpieczyłeś rośliny i uświadomiłeś mi że zimozielone trzeba było tak potraktować jak Twoje rh - jak odejdą mrozy to się poprawię.

A jeśli chodzi o wilczomlecza to chyba specem i kolekcjonerem jest Alina z ogrodu spod klasztoru to może rozwikła zagadkę.

pozdrawiam

Witam ... mira, dobry w domu, w ogrodzie i w kraju Jak rh będą starsze, to dam sobie spokój z okrywaniem.
Dzięki za namiary, skorzystam bardzo chętnie z porady.

Różneczniki bronią się przed odparowaniem wody i zrobiły się jak szkielety.

Mariusz 18:42, 04 sty 2016

Jana napisał(a)
Trafiłam do Twojego ogrodu z innego wątku i muszę powiedzieć, że Twoje smakołyki dla ptaków są genialne, będę zaglądać wszystkiego dobrego w Nowym Roku
Dziękuję, wzajemnie Smakołyki w pomarańczach, to kopia z netu, a że fajna i ciekawa, to małpuję
olga80 19:18, 04 sty 2016

Dziękuje za odpowiedź Moje RH też takie szkieletory
sylwia_slomc... 19:23, 04 sty 2016

Agania napisał(a)

Neluś dowcipniś....oj...ale Wam zrobił niespodziankę, a ja się śmieję z siebie, bo strzeliłam byka

Temperatura w Krakowie o 6.00 rano - 7, to już odczuwalny chłodzik, trzymam kciuki za jodełkę hiszpańską

piękne one są, moje dwie nie przezimowały, takie iglaczki warto posiadać w ogrodzie, a pod Twoją troską i opieką z pewnością szybko urośnie
Przybywa Ci iglastych....może następną poszukasz jest jeszcze Abies pinsapo Aurea

Mam pytanie odnośnie avatraka, czy Ty trzymasz w ręku szyszkę/kwiatostan z Gunnery?

Agatko u nas o 6.00 rano było - 13 stopni
Mariusz 19:50, 04 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Agatko u nas o 6.00 rano było - 13 stopni

Dzisiaj między 6 a 8 było 17,5 na minusie, a w dolinie gdzie gunnery żyją -20.
Piotr_ 14:31, 05 sty 2016

Witaj w nowym roku ja już myślę o wiośnie co gdzie wsadzać a dziś za oknem śnieg pada
Ehh oby do wiosny, wpadam pozaglądać co u cb słychać co nowego i lecę dalej, pozdrawiam ciepło oby do wiosny