Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przyjazny ogród

Przyjazny ogród

Bogdzia 22:46, 17 maj 2016

Dopiero dzis obejrzałam ostatni odcinek Mai. Pięknie wypadliscie i Ty i Piotr który ma imponujące oczko wodne.Twoje wypowiedzi rzeczowe i konkretne widac ze profesjonalista z Ciebie.Gratulacje dla Was obu.
Piwonie cudne , ja nadal czekam ale jest zimno i piwonia sie nie rozwija , żeby choc odrobinę koloru pokazała bo ciekawosc mnie zżera.
23:27, 17 maj 2016
WItaj Mariusz, ja tu z polecenia Małej Mi, i jestem jej wdzięczna jako miłośniczka piwonii bylinowych i niedawno drzewiastych, jestem oczarowana twoją fachową wiedzą i praktyką. Także mam misz-masz ale w miniaturowym wydaniu do twego.Jutro druga połowa twego wątku, teraz uciekam, nie mogę się doczekac a piwonie drzewiaste zapierają dech!
Donia72 09:07, 18 maj 2016

A czym się różnią drzewiaste od bylinowych? Które łatwiejsze w uprawie?
20:40, 18 maj 2016
Mariusz widziałam u ciebie białeggo astra wrzosolistnego, to jest odmiana "Schneetanne")Aster ericoides (now Symphyotrichum ericoides) albo Aster ericoides 'Schneegitter'
Agania 21:23, 18 maj 2016

Widziałam, ciekawy pomysł na wspólne nagranie, z ciekawością oglądałam, odcinek trzymający w napięciu, w momencie jak dzielicie z Piotrem lilie wodną w takiej zimnej wodzie i na dodatek o tej porze roku, woderów jeszcze nie przymierzałam
Ogród Piotra, wspólna pasja w uprawie lotósów, roślin wodnych i twoje bezcenne wskazówki w prowadzeniu oczek wodnych i jeszcze Bolestraszyce w tle....miło spędziłam czas przy ogądaniu

Piwonie u Ciebie to niesamowity obraz
Mariusz 07:36, 19 maj 2016

Donia72 napisał(a)
A czym się różnią drzewiaste od bylinowych? Które łatwiejsze w uprawie?

Dla mnie łatwiejsze w uprawie są oczywiście bylinowe, najtrudniejsze mieszańce międzygatunkowe, ale tych ma tylko 2 sztuki, to i praktyki jeszcze nie mam. Drzewiaste z siewu trzymają się dzielnie i nie potrzebne są im jakieś szczególne zabiegi.
Bylinowe od drzewiastych różnią się wymaganiami.
ewa_k 08:25, 19 maj 2016

Też oglądałam i słuchałam porad. Fajnie oglądać miejsca gdzie się już było.
Wczoraj podziwiałam żółtą piwonię drzewiastą wychodowaną jak mówiła właścicielka z nasionek. Ma ich dwie, całkiem spore. Prosiłam córkę żeby zebrała nasiona jesienią
Czy jest szansa że powtórzą kolor?
Donia72 08:37, 19 maj 2016

Mariusz napisał(a)

Dla mnie łatwiejsze w uprawie są oczywiście bylinowe, najtrudniejsze mieszańce międzygatunkowe, ale tych ma tylko 2 sztuki, to i praktyki jeszcze nie mam. Drzewiaste z siewu trzymają się dzielnie i nie potrzebne są im jakieś szczególne zabiegi.
Bylinowe od drzewiastych różnią się wymaganiami.

Ja u siebie mam tylko jedną i nie wiem jaka to jest? Słabo kwitnie, ale ładnie pachnie
AsiaK_Z 08:47, 19 maj 2016

Witaj Mariuszu! Dziś koniec z cichym podglądaniem Zostawiam ślad
Pięknie u Ciebie, piwoniowy i irysowy raj Będę zaglądać i przyswajać cenne informacje
Miłego dnia
Mariusz 22:02, 24 maj 2016

Połączenie kocimiętki z odmianą 'Czarna Madonna'. Kosaćca tegoż muszę namnożyć i zrobić to zestawienie na większej powierzchni.