Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Madzenka 23:02, 26 mar 2013

Olaboga !!! Ania Ty to masz rozmach
Sebek 23:32, 26 mar 2013

Jakoś wytrzymam do czwartku Jutro muszę przejść się po bazie, bo chyba na nich zawieszę jeszcze pisanki w domu
Anabell 00:33, 27 mar 2013

Marzenko! ale z Ciebie strzała! zdążysz oblecieć giełdy, dekoracje w domu i na zewnątrz.
Zakupy ogrodowe zrobione i niech czekają na odpowiedni moment.
Nie wiem jak u Ciebie a u nas jeszcze za wcześnie na nawożenie. Pierwsze to wygrabić dobrze trawnik.

Życzę, wiele słońca , szczęścia i radości
i by było do rymu
to upragnionej Wiosny, i samych wspaniałości.
Madzenka 06:43, 27 mar 2013

Anabell napisał(a)
Marzenko! ale z Ciebie strzała! zdążysz oblecieć giełdy, dekoracje w domu i na zewnątrz.
Zakupy ogrodowe zrobione i niech czekają na odpowiedni moment.
Nie wiem jak u Ciebie a u nas jeszcze za wcześnie na nawożenie. Pierwsze to wygrabić dobrze trawnik.

Życzę, wiele słońca , szczęścia i radości
i by było do rymu
to upragnionej Wiosny, i samych wspaniałości.

Anabell u mnie już nie ma śniegu, kilka ciepłych dni i sypnę nawozem bo ma padać to się od razu rozpuści i zasili rośliny. uważam, że to wczesnowiosnenne nawożenie najważniejsze. Jeśli się uda to zwertykulujemy trawnik i potem sypnę nawozem. Jednakże czytałam, że trawnik można sypnąć nawozem przed wygrabianiem i wertykulacja, natychmiast gdy zejdzie śnieg. Pozostałe rośliny zobaczymy, pewnie nie uda mi się sypnąć. Ale wg prognoz w przyszlym tygodniu ma być prawielato.... Dlatego uzbroiłam się w nawozy
Evchen 06:46, 27 mar 2013

Madżenko, nie wiem czy pisałam, bo ja ostatnio 'z doskoku" - jeśli nie pisałam, to napiszę, że wianek cudnej urody Jeśli już pisałam, to się powtórzę, co znaczy, ze zdania nie zmieniłam od ostatniego swojego występu
Doczytałam, że graby będą I dobrze Patrząc na Twój żywopłot grabowy wiosną zabieram się za dosadzanie żywopłotu, bo jesienią sadziłam tylko z jednej strony. No i będą mi potrzebne co najmniej dwa większe drzewa grabowe - na strzyżenie w prostokąty... ekrany będą grabowe. Tylko pracuję nad miejscem dla nich. Oby tylko ceny nie zwaliły mnie z nóg...

Pozdrawiam porannie
ana_art 06:49, 27 mar 2013

a forsycje już kwitna u Was?
w któryms z ostatnich odcinków Mai było o nawozeniu iglakó wiosennym i jeśli się nie mylę (oglądałam z doskoku) to mówili, że można sypać na śnieg to sie rozpuści razem z nim
gierczusia 06:55, 27 mar 2013

Ciiiiup .. Tu kwitną forsycje , a u mnie w nocy -7 ... I taki przenikliwy ziąb , że trudno czubek nosa wystawić

Buziam
gierczusia 06:56, 27 mar 2013

monteverde napisał(a)
Kupiłam 30 doniczek

To już po hortki czas jechać ??... Hurrra
justi 08:21, 27 mar 2013

Marzenka, dekoracje miodzio, ale tu już nic nie dodawaj, zbyt dużo elementów w jednej dekoracji i w
nowoczesnym wnętrzu nie zawsze dobrze wygląda. Chyba, że trzeba czymś wazon obciązyć, aby był stabilny.
Pierwsza wersja najlepsza pozdrawiam

Bogdzia 08:27, 27 mar 2013

Miłego dnia Marzenko.