Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Wieloszka 08:42, 16 maj 2013

Madżen, a jaka to jest Magiczna siła do białych hortensji (pisałaś do kokoszki o tym) ? Ja mam magiczną siłę, ale jest napisane, że do hortensji (bez koloru ) a na obrazku pokazana różowa - to taka może być do limek? A jak limki mają młode listki to już nawozić magiczną, czy dopiero jak trochę podrosną?
GabiK 09:10, 16 maj 2013

Marzenko, u Ciebie to się nie da nadążyć, ale wpadam i co ważniejsze wydarzenia podziwiam.
Buk pięknie ukrzyżowany. Gdzie Ty ich chcesz aż 11 posadzić?
Tulipanów łany, czekam na rh.

A jak gabiony po zimie? Nie rdzewieją? A kamienie nie brudne?

I gratulacje na 800 stron.
ana_art 09:22, 16 maj 2013

Marzenko bukowisko ładne Mój M ostatnio oglądał jakiś program ogrodniczy i zaczął przebakiwać że można byłoby tak drzewo 'na domu' poprowadzić
a ja ostatnio jak byłam w ogrodniczym widziałam fajnie wyprowadzoną właśnie do krzyżowania lipę żałuję że od strony podjazdu nie mam więcej z pół metra działki bo bym takie graby uformowała i zasłoniła matę...
Rench 11:15, 16 maj 2013

Buczek bomba
Pozdrawiam
Milka 11:20, 16 maj 2013

Marzenko, teraz jest najlepszy moment do cięcia wiśni, wybierasz kształt i tniesz dość mocno, zdążą się zagęścić i już potem do przyszłego roku nie tniesz..aż zakwitną obficie i potem znowu gdzieś tak 2 tygodnie po kwitnieniu cięcie; szybciej rosną, gęstnieją i kwitną zjawiskowo
a ja mam już wiekową sklerozę, niestety trzeba się przyznać zapomniałam o kiermaszu, dam znać, bo z transportem się dzielimy
jak rosną swobodnie, to są wiotkie i słabo kwitną; swojej też tej dużej skoryguję kształt, bardziej w kulę, ale to 2 osoby muszą robić; te na pniu 3 sztuki co mam kwitły, ale słabo, bo to pierwszy sezon, zrobiłam im konkretne cięcie i w ich przypadku powtórzę je za miesiąc
noemi 11:49, 16 maj 2013

irena_milek napisał(a)
Marzenko, teraz jest najlepszy moment do cięcia wiśni, wybierasz kształt i tniesz dość mocno, zdążą się zagęścić i już potem do przyszłego roku nie tniesz..aż zakwitną obficie i potem znowu gdzieś tak 2 tygodnie po kwitnieniu cięcie; szybciej rosną, gęstnieją i kwitną zjawiskowo
a ja mam już wiekową sklerozę, niestety trzeba się przyznać zapomniałam o kiermaszu, dam znać, bo z transportem się dzielimy
jak rosną swobodnie, to są wiotkie i słabo kwitną; swojej też tej dużej skoryguję kształt, bardziej w kulę, ale to 2 osoby muszą robić; te na pniu 3 sztuki co mam kwitły, ale słabo, bo to pierwszy sezon, zrobiłam im konkretne cięcie i w ich przypadku powtórzę je za miesiąc

dzięki Irenko , dla mnie ta informacja bardzo cenna ...moja wisienka przy tarasie taka bida, może po cięciu się zagęści ! dzisiaj tnę

Madzenka 18:02, 16 maj 2013

Wieloszka napisał(a)
Madżen, a jaka to jest Magiczna siła do białych hortensji (pisałaś do kokoszki o tym) ? Ja mam magiczną siłę, ale jest napisane, że do hortensji (bez koloru ) a na obrazku pokazana różowa - to taka może być do limek? A jak limki mają młode listki to już nawozić magiczną, czy dopiero jak trochę podrosną?

Aga na obrazku u mnie biała.... Więc przyjęlam założenie, że przynajmniej się nie wybarwią. Wg mnie już podlewać aby zawiązaly pąki kwiatowe, które się teraz tworzą.
Madzenka 18:04, 16 maj 2013

GabiK napisał(a)
Marzenko, u Ciebie to się nie da nadążyć, ale wpadam i co ważniejsze wydarzenia podziwiam.
Buk pięknie ukrzyżowany. Gdzie Ty ich chcesz aż 11 posadzić?
Tulipanów łany, czekam na rh.

A jak gabiony po zimie? Nie rdzewieją? A kamienie nie brudne?

I gratulacje na 800 stron.

Gabi witaj po przerwie
Ja już mam 16 grabow....... 3 przed ogrodzeniem, 5 z tyłu, 8 w podjeździe (to są patyczki ale kiedyś będą graby) wszystkie będą w róćny sposób formowane.
Gabiony po zimie super, kamienie nie widać czy brudne bo szare
Madzenka 18:06, 16 maj 2013

ana_art napisał(a)
Marzenko bukowisko ładne Mój M ostatnio oglądał jakiś program ogrodniczy i zaczął przebakiwać że można byłoby tak drzewo 'na domu' poprowadzić
a ja ostatnio jak byłam w ogrodniczym widziałam fajnie wyprowadzoną właśnie do krzyżowania lipę żałuję że od strony podjazdu nie mam więcej z pół metra działki bo bym takie graby uformowała i zasłoniła matę...

Ania ja z 3 grabami wyszłam już za ogrodzenie.... Dobrze, źe mi drogę zaczynaja robić, bo bym drogę też zaanektowała..... Ja uwielbiam formowane drzewa. Lipy u Kapiasów w szpalerze bosko wyglądały. Żon dobrze mówi
Madzenka 18:06, 16 maj 2013

Rench napisał(a)
Buczek bomba
Pozdrawiam

Macham