Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród ogrodniczki

Ogród ogrodniczki

BarbaraM 11:41, 19 lis 2013

Dziekuję.
Ja też na razie znikam.
ewa004 20:09, 19 lis 2013

Basiu jestem
Ja firanki widzę proste ,białe może z kreszu i upięte po bokach na szerszych szarfach .
Podobają mi się takie ,mam tak u siebie
Też nie mam wysokiego mieszkania i moim zdaniem optycznie nadają wyższości i są eleganckie
Telewizor wystaw z kata ,ale to już sama wiedziałaś
Galeria na ścianie jak najbardziej, ale nie mieszałabym za dużo rodzai ram .
Ja mam wszędzie ramy jednakowe ,ale nie mam drzwi tylko otwartą przestrzeń ,dla mnie nie jest to monotonne ,ale nie twierdzę że gustowne
I wiesz co mi się we wnętrzach nie podoba ,różnorodność kwiatów w różnych doniczkach .
Lepiej jeden duży w pięknej donicy niż kilka pizdryków
No to się nagadałam
Jest jeszcze coś co mi się nie podoba, ale nie piszę bo mnie przestaniesz lubić
grazyna 20:17, 19 lis 2013

Zielona napisał(a)
Basiu. Lustro może być umieszczone .... być częścią galerii i jako mniejsze być powieszone pomiędzy obrazami - to też bardzo fajnie wygląda.

Bardzo, bardzo podoba mi się pomysł z lustrem wśród obrazów

Pozdrawiam Basiu, jesteś na cudnym etapie urządzania, jakie to ekscytujące

a zapomniałam dodać; fajne są firanki z boucle (bukle) o ile poprawnie napisałam, a karnisze, polemizowałabym z tym "jak nawyżej", nie dlatego że brzydko, tylko niewygodnie dla zdejmującego i wieszającego firanki
Zielona 20:33, 19 lis 2013

grazyna napisał(a)

Bardzo, bardzo podoba mi się pomysł z lustrem wśród obrazów

Pozdrawiam Basiu, jesteś na cudnym etapie urządzania, jakie to ekscytujące

a zapomniałam dodać; fajne są firanki z boucle (bukle) o ile poprawnie napisałam, a karnisze, polemizowałabym z tym "jak nawyżej", nie dlatego że brzydko, tylko niewygodnie dla zdejmującego i wieszającego firanki

Grażynko - gdybyśmy rozmawiały o wnętrzach w starej kamienicy - to zgadzam się z Tobą w 100%. Ale w typowych wnętrzach polskich domów, gdzie wysokość pomieszczeń to jakieś 255-265, karnisz powieszony nawet wysoko, jest bez problemu dostępny z drabiny... A bez jakiegokolwiek podnóżka nie założysz i nie zdejmiesz firanki. Ale zgodzę się, że to wybór indywidualny, pomiędzy tym, co praktyczne, a tym, co efektowniejsze. Ja niestety z tych skrzywionych... wolę mniej praktycznie więc niekoniecznie potrafię dobrze doradzić. Ech... tyle bym Wam tutaj fajnych przykładów wkleiła, ale muszę się powstrzymać, bo nie można... Basia niech się wypowie, bo wysłałam Jej pomysły mailem
BarbaraM 07:27, 20 lis 2013

Wysokość karniszy już zdecydowana i wiszą.
Dość wysoko żeby było elegancko i nie za wysoko żeby zapiąć firanki.
(Politycznie wyszłam z debaty )

Ewcia ja też wolę jeden kwiatek i konkretny.
Z tym się z tobą zgadzam,dlatego co jakiś czas robię rewolucję i rozdaje moje roślinki.
Właśnie nadszedł ten etap i zrobię to.
Ale uprzejmie proszę z dozą łagodności żebyś łaskawie skomentowała to co widzisz niedobrego i co ci się niepodoba.
BarbaraM 07:35, 20 lis 2013

Marta,dzięki za te przykłady mailowe.
Wynika z nich ni mniej ni więcej, że warto mieć plan na rozmieszczenie obrazków a potem konsekwentnie go wykonywać.
A plan polega na umiejętnym,estetycznym rozmieszczeniu tego co chcemy umieścić na ścianie.
Najlepiej rozmieścić wszystko w niewielkiej odległości od siebie a całość aby przybrała jakąś formę: kwadratu,prostokątu,przekątnej...
Dobrze jest też pomieszać obrazki różnej wielkości.
I to wszystko mi się podoba i ma ład i skład.
Magda70 08:36, 20 lis 2013

BarbaraM napisał(a)
Katalog mam w głowie

U nas młyn się zrobił bo piec się rozciekł i ratujemy sprawę.
W casto byłam po zawór...
Kupiłam też wosk do drewna - średni dąb i szczotki na wiertarkę do drewna.
Bardzo uprzemy pan czytał mi prawie w myślach jak zapytałam:"wie pan co...potrzebuję taką szczotkę na...eeeeee"
A pan na to: "Na wiertarkę,do drewna.Tak mamy do postarzania takie końcówki. Ale niech pani nie kupuje tych bo są drogie - te wystarczą w zupełności. A tu mamy przykład,bo z kolegami się bawiliśmy i tak to wygląda"
A ja: o,tak,tak.Właśnie o to mi chodziło...
No i kupiłam to

Basia...eeee no nie eee padłam
Ale podczytuję co tu fajnego piszecie...bo ja też jestem z tych co malują...w sensie ściany, doniczki, kosze itp. Obrazów nie maluję
Ostatnio ścianę w salonie z kamienia gipsowego malowałam...tak na czuja. Żebym to ja wiedziała, że Zielona w tych sprawach nie jest zielona...ehhh.. Ale wyszło spoko więc nie ma tragedii
BarbaraM 09:28, 20 lis 2013

Magda - ściany,doniczki,kosze malujesz...no niby jak?
Podaj mi przykłady,daj jakieś zdjęcia bo mnie to zainteresowało.
Ciekawa jestem jak to wygląda.

A Marta mi tu pomogła,oj pomogła.
Dużo.
Widać że kobietka ma przemyślaną sprawę
Fajnie że możemy się wymienić swoimi spostrzeżeniami.
Zielona 10:07, 20 lis 2013

Magda70
Basia

Dziękuję, Dziewczyny i polecam się na przyszłość.

Basiu - ja jeszcze się zastanawiam nad tym TV... W miejscu komody znowu jest kąt... Czy spodobała Ci się fotka z TV na dłuższym niskim stoliku i obrazkami wokół? Wydaje mi się, że aż się prosi, żeby u Ciebie tak to skomponować...
BarbaraM 10:29, 20 lis 2013

Jakoś nie bardzo mi się widzi TV z tymi obrazkami.
Jestem teraz na etapie dopasowywania i komponowania wszystkiego zanim docelowo stanie.