Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

malkul 09:39, 11 wrz 2015

Magda70 napisał(a)

hmm..krzeseł nią nie leciałam...aż się boję co to będzie

ja moje białe leciałam nie raz i skórzaną kanape również
aleksandra_g 12:09, 11 wrz 2015

a ja nadal nie wiem co was do tego Dźwirzyna ciągnie? chyba tylko to, że jest blisko Kołobrzegu najpiękniejszego miasta na świecie hahahaha
JulkAd 16:13, 11 wrz 2015

Magda70 napisał(a)

Julka, czupryna szeroka na ok 30cm i wysoka na 15-20...jakoś tak.
Sadziłam je w 2013 r.

Dzięki udanego weekendu
Madzenka 23:01, 11 wrz 2015

To ja juz idę sobie tę gąbeczkę zamowic. Pozdrawiam już z Wrocławia
JulkAd 23:04, 11 wrz 2015

Madzenka napisał(a)
To ja juz idę sobie tę gąbeczkę zamowic. Pozdrawiam już z Wrocławia

ino jednom?
Madzenka 15:52, 12 wrz 2015

Magada nie szukaj juz tej seslerii bo dzisiaj kupiłam NN , wiec nie ma znacżeni Twoja odmiana
Jagodaa 16:42, 12 wrz 2015

Magda70 napisał(a)

Ty tylko brzydko myślisz ?

na okrągło!
waldek727 16:44, 12 wrz 2015

siakowa napisał(a)

nie sobie nie sobie ty;ko w pracy do podziału na 10 bab
A magiczna gąbeczka to must have wszystko tym umyjesz, łącznie z trampkami tylko przygotuj się na to ze jak myślałaś że masz czysto ale jednak przejedziesz gąbeczka to masz czyszczenie od nowa bo okazuje się ze czysto nie było

,,Magiczna gąbeczka" swoją magię zawiera tylko w nazwie. Jestem za biedny na to żeby kupować tanie produkty i w tym przypadku również kapitalnie się to sprawdza.
Nie. Ja jej nie kupiłem, ani też nie chcę jej za darmo ponieważ wiem na jakiej zasadzie działa i jakie mogą być późniejsze konsekwencje jej użytkowania.
,,Magiczna gąbeczka" nic nie myje, ani też niczego nie czyści do połysku.
Ten produkt wszystko niszczy i absolutnie nie nadaje się do stosowania w gospodarstwie domowym. Jego magią są mikrowłókna które działają na podobnej zasadzie co drobnoziarnisty papier ścierny. Pod wpływem wilgoci włókna minimalnie oddzielają się od siebie nadając temu czemuś konsystencję gąbki, a jednocześnie zachowując przy tym swoje pierwotne właściwości.
Przecierając ,,magiczną gąbką" zabrudzone powierzchnie całkowicie zdzieramy z nich μm wierzchnią warstwę powłoki bądź materiału z którego wykonany jest przedmiot. Naszym oczom ukazuje się nie czysta niczym nie uszkodzona powierzchnia, lecz kolejna jej warstwa która do tej pory nie miała styczności ze środowiskiem. Im częściej dany przedmiot będzie przecierany ,,magiczną gąbeczką", tym szybciej będzie ulegał zabrudzeniom nie mówiąc już o tym, że niektóre z nich zostaną trwale uszkodzone. Przyspieszone przyleganie brudu spowodowane będzie powstawaniem mikrorys które pojawią się w wyniku pocierania twardych mikrowłókien o powierzchnię która jest od nich miększa. Producent bardzo dobrze zdaje sobie z tego sprawę i już na wstępie ulotki zastrzega, że produkt nie nadaje się do zastosowania na powierzchniach malowanych, lakierowanych i posiadających naturalny lub nadany sztuczny połysk. Dotyczy to również wszelkiego rodzaju skór.
Ja od lat w gospodarstwie domowym używam środków czyszczących pod postacią żelu lub mleczka które to środki delikatnie oddzielają zabrudzenia od czyszczonej powierzchni. Następnie miękką ściereczką lub papierowym ręcznikiem przecieram przedmiot nie narażając go przy tym na mechaniczne uszkodzenia.
17:12, 12 wrz 2015
co to za magiczna gąbęczka,której waldek tak nie polubił?
amelia_b 17:18, 12 wrz 2015

Pewnie taka z włochami co się ją na całą rękę wkłada