Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

Pszczelarnia 09:19, 23 kwi 2013

Magdo, podaj nazwę miejscowości "od przedszkola" do którego chodziłaś? Tej z parkiem. Jeśli możesz.
popcorn 09:24, 23 kwi 2013

Nieźle ziemi Ci weszło w trumienki! Ja się posiłkowałam nie rozłożonym kompostem na dno, ziemią z kretowisk i z ogrodu, na wierzch po worku dobrej ziemi z worka... wywrotki nie zamawiałam

Pięknie będą wyglądały jak zarosną warzywkami

pozdrawiam!!
Magda70 09:26, 23 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)
Osnośnie zapisywania zlotych myśli do kajecika..... Nie łatwiej kopiuj i wklej do notatnika w kompie?... Ja mam katalog: nowe pomysły na rośliny, wymagania, nawożenie, cięcie... I jeszcze kilka... Wyszukuję wtedy słowa kluczowe tylko w moich zapiskach...
Ja bym się w odręcznych zapiskach nigdy nie odnalazła.... Bez ctrl+F nie umiem żyć....

Taaa...złote myśli w komputerze też mam... w wordzie...
Magda70 09:33, 23 kwi 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Magdo, podaj nazwę miejscowości "od przedszkola" do którego chodziłaś? Tej z parkiem. Jeśli możesz.

Mogę
Ewo ta miejscowość - wieś to Wielogłowy koło Słupska...
To był PGR i pałac w którym na dole były biura i stołówka a na górze przedszkole i mieszkania pracowników....i dookoła park...to były lata 70-te...dziś to już ruina niestety...chociaż nie byłam tam dobrych ileś lat....więc...nawet nie wiem co tam się teraz mieści i w jakim jest stanie.
Pszczelarnia 09:38, 23 kwi 2013

Ja do Szczekęcina (koło Mielna) na kolonie jeździłam ale pałac miał szczęście - dziś jest ekskluzywnym hotelem.
Magda70 09:46, 23 kwi 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Ja do Szczekęcina (koło Mielna) na kolonie jeździłam ale pałac miał szczęście - dziś jest ekskluzywnym hotelem.

Ewcia a nie chodzi Ci o Strzekęcino?? Bursztynowy pałac??
Edi00 09:47, 23 kwi 2013

Magda, skrzynie zarąbiste
Ja też truskawki mam w skrzyniach, ale moje takie zwykłe...jak sie rozpadną - a stanie sie to już niedługo, to sobie zbije podobne do Twoich
Pszczelarnia 09:51, 23 kwi 2013

Tak, tak. Wierz mi, że kiedyś wszyscy pisali Szczekęcin - tak mam na listach z koloni i pocztówkach. "Zapach" gnojowicy wylewanej do stawów dworskich i do lasu mam do dziś w nozdrzach. Ale ogólnie było fajnie!
Pszczelarnia 09:55, 23 kwi 2013

Skrzynie pierwsza klasa!
Magda70 10:02, 23 kwi 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Tak, tak. Wierz mi, że kiedyś wszyscy pisali Szczekęcin - tak mam na listach z koloni i pocztówkach. "Zapach" gnojowicy wylewanej do stawów dworskich i do lasu mam do dziś w nozdrzach. Ale ogólnie było fajnie!

Ja też miałam przyjemność tam być...ale nie na kolonii. Byłam tam ze 2 razy na szkoleniu a raczej spotkaniu integracyjnym
Pieknie tam teraz jest...to fakt...klimatycznie Fajnie, że ktoś się tym zajął...ale dużo tego typu budowli niszczeje niestety...