Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

Lukas 21:10, 22 kwi 2013

Praca wre
Ile masz traw
Czy pomiędzy trawą a kamyszkami masz ekobordy czy takie inne plastikowe obrzeża? Jak to się sprawuje?
bociek 21:14, 22 kwi 2013

Dzwonek do drzwi, w drzwiach tesciowa. Na dlugo mama przyjechala??? E nieeee... To nawet kawy sie mama nie napije????

Madzia, tez kiedys bedziemy tesciowymi Jak by mi moja synowa taka trumienke zainstalowala w ogrodzie to bym siem dla jaj w niej polozyla i soytala czy juz lozeczko gotowe

Ale ja to normalna nie jestem, dziec mi to od dawna mowi. I to z przekonaniem
Syla 21:23, 22 kwi 2013

Magda70 napisał(a)
No i warzywniaczek...jeszcze nie skończyny...zostały detale...ale to później...no i ścieżki między skrzyniami też później

Wystające butelki to osłonki na sałate

ale super !!! a czy znajdziesz chwilkę i odpowiesz mi na pytanko jaki one mają wymiar ... szer, wys, głębokość ??? aaaa i jaka to farbka na nich i co tam posadziłaś ???? i tyle
Magda70 21:38, 22 kwi 2013

gierczusia napisał(a)

Butelki na sałatę ???ooo .. ... Tym razem to mnie coś fajnego umknęło.. Lecem szukać

Teź już mam zeszycik z waźnymi informacjami , bo w pewnym momencie kompletnie przestałam przetwarzać informacje , chyba z ich nadmiaru

A to się nie nazywa skleroza?? Hmmm nadmiar też dobrze brzmi
kaisog1 21:41, 22 kwi 2013

Magda ale z robotą ruszyłaś! No bosko A zapytam Cię.... ile ziemi weszło w te skrzynie???
ewa004 21:45, 22 kwi 2013

No cudne te trumienki ,fajnie będzie się chwasty wyrywało
Magda70 21:49, 22 kwi 2013

ka1sia napisał(a)
Magda, udały Wam się te skrzynie, fajnie sie prezentują i jak łatwo będzie Ci plewić, plecki Cię nie zabolą Super te zmiany u Ciebie, będę podglądać, bo do końca tygodnia mam zwolnienie krtań odmówiła mi posłuszeństwa, moje chłopaki mają spokój, bo nie gadam

Zwolnienie...ale fajnie! Tzn ...o jaka szkoda...krtań...brak głosu Ale do pracy w ogrodzie krtań na szczęście nie potrzebna

asc napisał(a)
Dobra.... cmentarzyk na wrogów
Teściowej zycie darujemy jak porządna kobita

No...porządna to pojęcie względne...ale niech pożyje...100 lat w zdrowiu i humorze

baraga1904 napisał(a)
..rany...cmentarzyk teściowej....hihihi...
...a ja jeszcze nie mam zeszytu złotych myśli...jak czegos potrzebuję to grzebię i przeszukuję wątki...i tracę czas...czasami zapisuję w kajeciku od wszystkiego i potem gubię...jutro jadę do papierniczego...
...A4 wystarczy?

Aga..na rok starczy....hehe
Lukas napisał(a)
Praca wre
Ile masz traw
Czy pomiędzy trawą a kamyszkami masz ekobordy czy takie inne plastikowe obrzeża? Jak to się sprawuje?

Hmm...ile mam traw... z 8 różnych odmian.
plastikowe obrzeze mialam tylko przy alei modrzewiowej...łączyła trawę z kamieniami i sprawowała się super.. ale teraz wyrzucam je bo trawy w tym miejscu już nie będzie...
Mam też ekobordy ale one oddzielają kamienie od siebie...

Magda70 21:52, 22 kwi 2013

bociek napisał(a)
Dzwonek do drzwi, w drzwiach tesciowa. Na dlugo mama przyjechala??? E nieeee... To nawet kawy sie mama nie napije????

Madzia, tez kiedys bedziemy tesciowymi Jak by mi moja synowa taka trumienke zainstalowala w ogrodzie to bym siem dla jaj w niej polozyla i soytala czy juz lozeczko gotowe

Ale ja to normalna nie jestem, dziec mi to od dawna mowi. I to z przekonaniem

No nie jesteś...żona straszysz jak wyłaniasz się z otchłani...to co będziesz robić jako teściowa...strach się bac!!
Magda70 22:04, 22 kwi 2013

Syla napisał(a)

ale super !!! a czy znajdziesz chwilkę i odpowiesz mi na pytanko jaki one mają wymiar ... szer, wys, głębokość ??? aaaa i jaka to farbka na nich i co tam posadziłaś ???? i tyle

A więc...

2,5m na 1,5m a wys 60cm
Farbka to lazur firmy http://www.remmers.pl/76+M50f3e6d862d.0.html
kolor srebrno szary

Przesadziłam do nich truskawki, szczypior...
posadziłam: bób, buraczki, burak liściasty, koper, pietruszkę naciową, szpinak, groszek...reszty grzechów nie pamietam...ale to na razie wsio...
a sałata pod butelkami! i dalie jednoroczne
A później fasolka, pomdirki i kalarepka...
Magda70 22:09, 22 kwi 2013

kaisog1 napisał(a)
Magda ale z robotą ruszyłaś! No bosko A zapytam Cię.... ile ziemi weszło w te skrzynie???

o kochana!! lepiej nie pytaj...
Na dnie warstwa gałęzi...potem 1/3 darń... z likwidowanego trawnika...
potem wywrotka ziemi i na wierzch do każdej skrzyni po 10 worków dobrej ziemi ...