Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

monteverde 16:44, 24 sie 2011

u mnie houtunia sobie biega, bo ma gdzie , nie przeszkadza mi to jak na razie
dzisiaj miałam zupkę z kozaków, kurek i kołpaczków, słoiczek włożyłam prawdziwków w ocet a resztę ususzyłam
myszorek 17:49, 24 sie 2011

mniam.
Z Ciebie prawdziwa kopalnia wiedzy grzybiarskiej, ja to się boje cokolwiek zbierać. Uwielbiam gąski na masełku, ale zawsze się zastanawiam, czy to nie muchomor i obchodzę się ślinką
monteverde 18:01, 24 sie 2011

Oj Myszorku ze mną powinnaś pojeździć na grzyby najlepiej się uczyć w realu, ale rydza pomylić z muchomorem?
monteverde 22:25, 24 sie 2011

już od miesiąca kwitnie ciemiernik
goździki Chianti
róże zaczęły znowu ładnie kwitnąć, to ten dzisiejszy deszcz, znowu je załatwi
Sebek 22:26, 24 sie 2011

Na razie pięknie im w kropelkach
an_tre 22:43, 24 sie 2011

monteverde napisał(a)
cześć wszystkim, dzisiaj rano robiłam pomidory a potem pojechałam na .... grzyby w Bory Tucholskie, na Osieczną wróciłam po 19.00, oczywiście na kolacje kureczki smażone z boczusiem i do tego jajeczko i szczypiorek, zdjęcia nie pokażę, bo wszystko już w brzuchach Pokażę zdjęcia i idę skończyć obrabianie grzybków. W lesie sucho , grzybów nie za dużo, ale trochę prawusów
kurek
kozaki czerwońce i babki
podgrzybki i kołpaki

Widzę Aniu, że po ogrodzie twoją drugą pasją jest grzybobranie fajne okazy wyszperałaś w lesie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
hanka_andrus 22:46, 24 sie 2011

monteverde napisał(a)
Myszorku, kołpak to inaczej płachetka kołpakowata. to taka letnia zielonka, bardzo słodki grzyb lubią go ślimaki i robaki, często robaczywy, bardzo smaczny
Marzenko jeszcze nie przecież grzyby zaczynamy zbierać od marca a właściwie od stycznia, występuje wtedy boczniak ostrygowaty i ceglastopory, zimówka aksamitna, a od marca smardz jadalny i stożkowaty, od maja podgrzybek zajączek, borowik ponury i królewski i zbieramy aż do zimy

Czyli na okrągło! A u nas na płachetki mówią,,niemki".Muszę wyskoczyć do zagajnika chociaż na lejkowce dęte.....
monteverde 23:06, 24 sie 2011

Tradescantia Blushing
nasturcja kanaryjska ten żółty pomidor musiałam zdjąć z krzaka, bo by złamał gałązkę na której były jeszcze 2pomidory, a waży widzicie ile te2 następne były mniejsze ale to inna odmiana
z dedykacja dla Gabrieli od "badylarki"
monteverde 23:08, 24 sie 2011

też Haniu je zbieram, są super aromatyczne, suszę i mielę i mam do sosów

Aniu zgadłaś uwielbiam zbierać grzyby
an_tre 23:09, 24 sie 2011

Jeden pomidorek prawie kilogram? toż to kolacja dla kilku osób
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies