Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

monteverde 23:00, 09 lis 2011

wcale nie , sama robię lepiej
an_tre 23:02, 09 lis 2011

monteverde napisał(a)
wcale nie , sama robię lepiej
niepoprawna żart każdy chyba woli sam ale jak nie może?
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monteverde 23:14, 09 lis 2011

to nerw go szarpie , ale nie ma wyjścia
an_tre 23:15, 09 lis 2011

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Pszczelarnia 11:07, 10 lis 2011

monteverde napisał(a)
Dzięki wszystkim za pamięć, rehabilitacja oczywiście na oddziale ortopedycznym i dlatego zostałam w O., ale za to mogę porobić oczywiście "cudzymi" rękoma w ogrodzie, dzisiaj bardzo dużo zostało wkopanych roślin, które zalegały na tarasie w M., i ogrodzie w doniczkach majster dowiózł jeszcze nawozu końskiego,więc można po troszeczku dodawać w dołki. Oddałam młode drzewka, czereśnię, wiśnię 2 jagody kamczackie i porzeczkę ozdobną znajomej , bo ma ogród na 2 ha, więc ma gdzie wsadzać, a ja na te miejsca powsadzałam róże, rh, hortensje, trawy itd. itd, w poniedziałek będę podsadzała żurawkami, dąbrówkami, hostami, czyli drobiazgiem. Zdjęcia pokażę po powrocie bo nie zabralam ze sobą kabelka, co by zdjęcia z aparatu do kompa przerzucić

Aniu i to obce ręce tak pracowały? Jak jest z tym nawozem końskim - dawać? Mogę mieć ale rodzice mówią, że nie bardzo się nadaje. Bo ja teraz obornik i kompost w tonach przerabiam. Rabaty na 2012 szykuję.

Ciebie też nerw szarpie? Bo mnie non stop szarpie tylko ciemności przeszkadzają.
monteverde 23:46, 10 lis 2011

Ech i przyjechałam na Żuławy a tu znowu huk pracy w ogrodzie , mróz pościnał dalie, dzisiaj trochę wykopaliśmy ale dużo pracy zostało na sobotę, trawnik do skoszenia i inne prace porządkowe, jak grabienie liści spod orzechów włoskich

W starym ogrodzie kwitnie kalina
Pinky Whinky
Grandiflora
Róża okrywowa
monteverde 00:09, 11 lis 2011

posadziłam też dość sporo roślin, 3 różaneczniki Pumucki, Azurikę, Nową Zemble, Calsapa, bo mi jednego pies sąsiadów tak obsikał ,że usechł, klony palmowe sztuk 4, 3 hortensje, hibiskusy pełne i tulipany, roboty jeszcze co nie miara, ale do wiosny już reszta poczeka, w grudniu jeszcze pojadę i pookrywam agrowłókniną , chyba,że będzie wcześniej mocny mróz to szybciej rododendrony dostały mikroryzę pod korzenie i niech teraz ładnie rosną, acha i jeszcze wsadziłam chyba ze 4 powojniki między pnące róże, co by się uzupełniały
pan mi kopie dół pod rynienkę na deszczówkę
a drugi robił porządek ze stara cegłą i płytką chodnikową, na wiosnę będą wykorzystane
stary kompostownik został rozebrany, a nowy znalazł sobie miejsce po Błękitnym Aniele, który został przesadzony, mam problem z tą ściana od sąsiadów, jak to zakryć? te dechy? czy postawić tam jakiś murek? z mojej strony jest siatka a od nich te dechy
monteverde 00:16, 11 lis 2011

a tutaj w domu kwitnie hibiskus oraz wilczomlecz- sadzonki od Bogusi

widziałam na ogrodzie kwitnące ostróżki, ale w nocy już jest mróz to zobaczymy czy przetrwają
badara 09:53, 11 lis 2011

monteverde napisał(a)
Ech i przyjechałam na Żuławy a tu znowu huk pracy w ogrodzie , mróz pościnał dalie, dzisiaj trochę wykopaliśmy ale dużo pracy zostało na sobotę, trawnik do skoszenia i inne prace porządkowe, jak grabienie liści spod orzechów włoskich

W starym ogrodzie kwitnie kalina

Teraz kwitnie ??? jaka to kalina ?bardzo ładny kwiat.
shrekol 11:16, 11 lis 2011

Aniu ale nasadzeń narobiłaś a odnośnie płotu z desek to mi się on bardzo podoba mówię o tych co przy kompostowniku, jak by je poszorować szczotką drucianą i pomalować bejcą w zielonkowatym kolorze to mogło by to być niezłe tło dla roślin