Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

Milka 16:12, 21 cze 2012

Piękny u nas pochmurno i chyba lunie; pewnie po pracy niewiele zrobię, ale chociaż może przesadzanie
obfitości zbiorów nie można marnować
my do dziś jemy pigwę, tyle tego narobiłam!
anieszka 17:25, 21 cze 2012

Pyszności - mnnnnnnnnnnnnniam
anieszka 20:03, 21 cze 2012

monteverde napisał(a)

Pięknie i różano się zrobiło
tak Danusiu szczególnie w ogrodzie wszystkie na gwałt chcą kwitnąć tylko w tym roku straszna mszyca , co się popryska za 2 dni znowu są

Oj u mnie to samo, nawet Rh mają to paskudztwo i jak mówię mojemu M żeby zrobił oprysk to się pyta - znowu?
monteverde 20:07, 21 cze 2012

ja już nie pryskam tylko zakładam rękawiczki lateksowe i ściągam to paskudztwo, bo po opryskach jest deszcz i wszystko zmywa, szkoda środka, zastosuję jak będzie słonecznie
anieszka 20:09, 21 cze 2012

monteverde napisał(a)
Witam deszczowo, bo u mnie pada, ale to pozwoliło mi na zrobienie truskawek i jagody w słoiczki, bo inaczej bym siedziała w ogrodzie dżem z truskawek, do kilogramowej porcji dodałam płatki Barkaroli, od razu inny smak
dżem z jagody kamczackiej , do niego dodałam sok z pomarańczy i pół łyżeczki ekstraktu wanilii, wyszedł super

A czy płatki muszą być aromatyczne, ja kupiłam białe Chopin, ale tak na prawdę to nie wiem jakie są bo kwitną na żółto i nie pachną Może lepiej narwać dzikiej róży ??? No i wanilia super , widać że profesjonalny kucharz z ciebie a w zasadzie kucharka
anieszka 20:11, 21 cze 2012

monteverde napisał(a)
ja już nie pryskam tylko zakładam rękawiczki lateksowe i ściągam to paskudztwo, bo po opryskach jest deszcz i wszystko zmywa, szkoda środka, zastosuję jak będzie słonecznie

Też prowda
an_tre 20:11, 21 cze 2012

Aniu widzę, że już jesteś w swoim żywiole ruszyłaś z produkcją soków i dżemów podziwiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monteverde 20:36, 21 cze 2012

Anieszka dzika róża była by lepsza, Chopin słabo pachnieA tak wygląda pąk Chopinapaki są żółtawe przypatrz się najważniejsze,żeby miał tak skręcony środek
monteverde 20:37, 21 cze 2012

an_tre napisał(a)
Aniu widzę, że już jesteś w swoim żywiole ruszyłaś z produkcją soków i dżemów podziwiam

Aniu mus jak mus, ale konieczność napewno
marzena 20:40, 21 cze 2012

an_tre napisał(a)

dokładnie tak samo pomyślałam !