Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

monteverde 22:04, 15 lip 2012

viva napisał(a)
Aniu, ale urodzaj pomidorowy, jesteś super ogrodniczka

Świerzbieniec wysiewałaś czy kupowałaś sadzonki?

Kupowałam sadzonki ładniutki
viva 22:10, 15 lip 2012

No....... widzę, że ładniutki
Kuklik 22:44, 15 lip 2012

Wybrałam się w końcu z wizytą do Ciebie i .... oczy mi na wierzch wyszły
Ja wiem że Ty jesteś weteranka ogrodowiskowa, ale prawie 1000 stron...?
Kiedy ja to przejrzę?
Narazie widziałam pomidory - boskie! moje ulubione warzywo
I jeżówki - też kocham, a te Twoje niesamowite
Będę zgłębiać wstecz z przyjemnością... i oczywiście śledzić bieżące cuda w Twoim ogrodzie
Już się na to cieszę
monteverde 22:50, 15 lip 2012

Iza pomidory też są moimi ulubionymi zaglądaj kiedy masz ochotę pozdrawiam
Moniika 23:03, 15 lip 2012

monteverde napisał(a)
Namiot foliowy postawiłam w tamtym roku, ponieważ szklarenka, która mam okazała się za mała, a ja uwielbiam pomidory, więc kupiłam namiot, żeby się wszystkie zmieściły) razem w folii wyszło 7 odmian do szklarenki poszły 2- krakowska i malinówka,w folii posadzilam:Green Zebra, Carbon, Opałka, Ananasowy, Aunt Giny's, Striped Cavern, wszystkie oprócz Zebry i Opałki typu befsztyk o malej zawartości pestek,bardzo mięsiste i dużeeeeeeeee,niektóre nie mieściły sie na kromkę chleba.Opałka jest fantastyczną odmiana na przeciery,ma bardzo dużo suchej masy(potoczna nazwa"bycze rogi") i nie trzeba przecierów dosładzać.

Witaj, podglądałam u Ciebie i pomyślałam ze zapytam skoro miałaś takie piękne zbiory: moje pomidory jeszcze są zielone zupelnie, jest ich na kiściach po dwa, nie więcej, a mimo to gałązki się jakby podejrzanie uginają , nawet prawie odrywają , to co mam zrobić ? czegoś im brakuje? Krzaki pomidorowe są wielkie na 2 metry, nawet poucinałam im czubki bo szkalrnia za niska i się zaginały.. teraz mają gdzieś po 180 cm wysokości.
Moniika 23:06, 15 lip 2012

monteverde napisał(a)
a zapraszam jak tylko się zaczną w tamtym roku takie zbierałam
Nie.. no dobijasz mnie tymi pomidorami,. ja mam pierwszy roku nigdy wcześniej nie próbowałam i trochę mam wrażenie że to będzie raz ostatni bo jednego porządnego pomidorka się nie doczekam.. Ale Twoje podziwiam szczerze!!
an_tre 23:07, 15 lip 2012

Aniu ale pomidorowo i smakowicie zrobiło się u ciebie mniam...mniam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monteverde 23:07, 15 lip 2012

ojej zdjęcia z tamtego roku Moniko masz zdjęcie krzaka swojego ja przypuszczam ,że za dużo pędów pozostawiałaś, poszły w krzak a nie w owoc, a te podeprzyj jakimś kijkiem jak są nisko coby się nie wyłamały do zbiorów
monteverde 23:09, 15 lip 2012

Monika352 napisał(a)

a zapraszam jak tylko się zaczną w tamtym roku takie zbierałam
Nie.. no dobijasz mnie tymi pomidorami,. ja mam pierwszy roku nigdy wcześniej nie próbowałam i trochę mam wrażenie że to będzie raz ostatni bo jednego porządnego pomidorka się nie doczekam.. Ale Twoje podziwiam szczerze!!

Moniko zapraszam daleko do mnie nie masz tylko 50 km jak zaczną porządnie owocować powiadomię
monteverde 23:10, 15 lip 2012

an_tre napisał(a)
Aniu ale pomidorowo i smakowicie zrobiło się u ciebie mniam...mniam

Dzięki Aniu wczoraj mi jeszcze wietrzysko zlamało oprócz podpór fasoli , dużą gałąź od jabłonki wrześniowej, a tam tyle jabłek trafił mnie ..... O zaczęło padać