Jak będziesz ogarniać po pracownikach i znajdziesz szczękę to nie ich, tylko moja, bo tak mi opadła z patrzenia, że chyba do Ciebie doleciała
Masz przecudnie!!!
Pozdrawiam
teraz już się nie da zmierzyć sadziłam na tzw "oko" co 35-40cm ..... rozrasta się dzięki podziemnym rozłogom .... rośnie u mnie na stanowisku słonecznym (wystawa południowa ) podlewam raz w roku wiosną biochumusem a potem jak żurawki traktuję ją ok 2 razy w sezonie florowitem (do zastosowania ogólnego)
Runiankę mam jeszcze w jednym miejscu .... ale nie mam zdjęcia i również ładnie się rozrasta .... rozdałam trochę sadzonek koleżankom i napiszę tak ..... każda roślinka potrzebuje na starcie opieki .... rozluźnionego gruntu w przypadku gleby gliniastej i odrobinkę dobrej ziemi podczas sadzenia ..... bez tego ani rusz .... takie tam moje dywagacje
Sylwio, Twój ogród zniewala i daje nadzieję dla takich jak ja - zaczynających. Dziękuję, że tak chętnie dzielisz się nim z nami. Inspirujesz mnie do działania, nawet gdy już brak mi motywacji. Przesyłam słoneczko