Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Cleo 13:17, 02 sie 2013

Sylwia u Ciebie jest po prostu pięknie. Jeju ile pracy włożyłaś by ogród wyglądał jak namalowany! Ja bym choć w części chciała uzyskać takie efekty...

Mam pytanie odnośnie drzewek przy wjeździe, tych kulek szczepionych na pniu, jak się one nazywają? Marzą mi się takie, ehhh..
Syla 18:36, 02 sie 2013

Cleo napisał(a)
Sylwia u Ciebie jest po prostu pięknie. Jeju ile pracy włożyłaś by ogród wyglądał jak namalowany! Ja bym choć w części chciała uzyskać takie efekty...

Mam pytanie odnośnie drzewek przy wjeździe, tych kulek szczepionych na pniu, jak się one nazywają? Marzą mi się takie, ehhh..

Dziękuję wszystko przed Tobą dasz radę ! Te drzewka prze wjeździe to cisy szczepione na pniu .... ale zamiennikiem może być thuja kórnik - również takie widziałam lub jakieś iglaczki szczepione ....
Syla 18:40, 02 sie 2013

Urszulla napisał(a)

ślicznie, tajemniczo
ale żurawek to masz ilości hurtowe

Tak, tak .... żurawki zdominowały mój ogródek .... i troszkę przy nich pracy jest .... szczególnie teraz przy tych upałach ..... dzisiaj obcinałam listki z tych przesuszonych .... i wpadłam na kolejny pomysł aby nie koniecznie do rozmnażania ich wykopywać całą roślinkę pewnie już ktoś na to wpadł , ja dopiero teraz .... człek się całe życie uczy
Syla 18:42, 02 sie 2013

gierczusia napisał(a)
Czy może być walc ??... Czy raczej rumba ??

Łojjj idem na kurs tańca

zdecydowanie preferują latino
Syla 18:43, 02 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)

Źle się wyraziłam, w sklepach widzę tylko białe, innych kolorów nie ma.

Ogród tak piekny, źe aż wzdychamy. Czekam kiedyś na fotki metamorfozy w Twoim ogrodzie. Sebek zrobił dobry początek

U Zbysia widziałam w ogrodzie czerwoną a mam niedaleko ? Oj metamorfozy .... to może na zimę zostawimy ?
Syla 18:44, 02 sie 2013

gierczusia napisał(a)
Ta rabata powyżej to jest po prostu ucieleśnienie marzeń ... Zaś mi szczena opadła ....

W realu już tak ciekawie nie wygląda Kiedyś będziesz to zobaczysz .... o ile nasadzeń nie zmienię żarcik z tym że zmienię
Syla 18:45, 02 sie 2013

Biegnę przesunąć podlewanie .... masakra jak sucho .....
Cleo 20:44, 02 sie 2013

Dzięki Sylwia za podanie nazw drzewek, oczywiście już dopisałam do swojej listy roślin.. Dopiero zaczynam przygodę, więc sama nie wiem do końca co posadzić. Narazie notuję, notuję.
Jedną rabatkę mi już Danusia podpowiedziała. Chwała jej za to.
Jeśli znalazłabyś chwilkę, zajrzyj do mnie Każda cenna rada i uwagi mile widziane..
Nie mam pojęcia jak zalinkować swój wątek..
kasiula79 21:47, 02 sie 2013

Syla napisał(a)

Tak, tak .... żurawki zdominowały mój ogródek .... i troszkę przy nich pracy jest .... szczególnie teraz przy tych upałach ..... dzisiaj obcinałam listki z tych przesuszonych .... i wpadłam na kolejny pomysł aby nie koniecznie do rozmnażania ich wykopywać całą roślinkę pewnie już ktoś na to wpadł , ja dopiero teraz .... człek się całe życie uczy

Syla tzn że odrywamy część żurawki bezpośrednio w ziemi, tę oderwaną do doniczki, a "żurawka matka "
rośnie sobie dalej. Czy dobrze rozumuję?
gierczusia 21:51, 02 sie 2013

Syla napisał(a)

W realu już tak ciekawie nie wygląda Kiedyś będziesz to zobaczysz .... o ile nasadzeń nie zmienię żarcik z tym że zmienię

Takiego cuda to powinien być zakaż rozbrajać .... A może kiedyś tak wyjdzie ,że mi się uda to Twoje krolestwo zobaczyć... Kto wie