Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 21:45, 08 lis 2013

Zielona napisał(a)
Sylwia, czy możesz zdradzić tajemnicę, gdzie oglądasz Robaczkowe róże? Tak fajnie o nich opowiadacie, że też nabrałam ochoty na dokształcenie się w temacie

Może Robaczek pokaże swoje pięknotki i u nas , kiedyś
Zielona 22:05, 08 lis 2013

Koniecznie - chociaż nawet jeśli nie, to i tak fajnie, że można pytanie zadać i otrzymać fachową odpowiedź.
Robaczek 23:56, 08 lis 2013

Sylwio,
Masz mnóstwo czasu na planowanie, absolutnie nie poganiam. U Ciebie wszystko jest perfekcyjnie przemyślane i zapewne różanka też będzie
Wytypowane przez Ciebie roże znam tylko z innych ogrodów, nie mam u siebie ani Raubritter, ani Mme Boll, choć to piękności. Souvenir de la Malmaison kupiłam niedawno i niewiele mogę jeszcze o jej powiedzieć, poza informacjami zaczerpniętymi od innych.
W każdym razie miło poznać Twoje typy
Martusiu,
Żaden ze mnie fachowiec, raczej pasjonat z zapałem neofity, w dodatku z krótkim, ogrodowym stażem
Pozdrawiam!

PS. Pytałaś o zimowanie róż. W żadnym wypadku nie mogą zimować w temp. pokojowej. Posadz je pod skosem, tak jak pisałam i przygnij do ziemii. Po pierwszych mrozach zasyp ziemią i obłóż stroiszem. Najważniejsze jest miejsce szczepienia (zgrubienie przy koronie).
Jesli nie chcesz ich jeszcze sadzić, możesz przezimować w nieogrzewanym garażu lub innym miejscu, ale koniecznie zimne miejsce na zimowy sen
Zielona 00:09, 09 lis 2013

Robaczku Dla ogrodniczek takich jak ja /a takich jest tu sporo/, czyli takich, które będą zadawały pytania w stylu: "co to za niska róża z bladymi pełnymi kwiatami" pasjonat z zapałem będzie miał więcej cierpliwości niż fachowiec, który odpowie, ale dla mnie równie dobrze mógłby mówić po chińsku, bo tyle samo zrozumiem Tak więc dobrze, że jesteś.
Madzenka 10:47, 09 lis 2013

Jak przyjemnie się czyta o planach Syli, rozważniach Robaczkowych o rożach i dylematach Zielonej
Macham dziewczynki
Syla 12:14, 09 lis 2013

Robaczek napisał(a)
Sylwio,
Masz mnóstwo czasu na planowanie, absolutnie nie poganiam. U Ciebie wszystko jest perfekcyjnie przemyślane i zapewne różanka też będzie
Wytypowane przez Ciebie roże znam tylko z innych ogrodów, nie mam u siebie ani Raubritter, ani Mme Boll, choć to piękności. Souvenir de la Malmaison kupiłam niedawno i niewiele mogę jeszcze o jej powiedzieć, poza informacjami zaczerpniętymi od innych.
W każdym razie miło poznać Twoje typy
Martusiu,
Żaden ze mnie fachowiec, raczej pasjonat z zapałem neofity, w dodatku z krótkim, ogrodowym stażem
Pozdrawiam!

PS. Pytałaś o zimowanie róż. W żadnym wypadku nie mogą zimować w temp. pokojowej. Posadz je pod skosem, tak jak pisałam i przygnij do ziemii. Po pierwszych mrozach zasyp ziemią i obłóż stroiszem. Najważniejsze jest miejsce szczepienia (zgrubienie przy koronie).
Jesli nie chcesz ich jeszcze sadzić, możesz przezimować w nieogrzewanym garażu lub innym miejscu, ale koniecznie zimne miejsce na zimowy sen

To skąd ja te "typy" ściągnęłam " ???? to mi wygląda na zmęczenie materiału jak nie zdążę z posadzeniem do gruntu to przezimują jak napisałaś w garażu .... dzięki Robaczku buziak
Tusiala 20:15, 09 lis 2013

Sylwio powiązałaś dziś trawki? Bo pogoda dziś, w każdym bądź razie u mnie, była znośna
A wiesz, że dawno nie dałaś nowych zdjęć?
Syla 20:23, 09 lis 2013

Tusiala napisał(a)
Sylwio powiązałaś dziś trawki? Bo pogoda dziś, w każdym bądź razie u mnie, była znośna
A wiesz, że dawno nie dałaś nowych zdjęć?

Pogoda dzisiaj deszczowa i wietrzna .... trawy nadal na swobodzie ..... fotek nie ma bo nic nowego się nie dzieje poza kolejnymi kroczkami we wnętrzu ogrodu zimowego ..... Także dzisiaj był dzień zakupowy a teraz przesiaduję w Waszych ogrodach
Krys 20:26, 09 lis 2013

Zielona napisał(a)
Koniecznie - chociaż nawet jeśli nie, to i tak fajnie, że można pytanie zadać i otrzymać fachową odpowiedź.

Marta poczytaj na rosarium.com.pl
Zielona 20:34, 09 lis 2013

Krys napisał(a)

Marta poczytaj na rosarium.com.pl
Dziękuję Już chyba u Ani Monte znalazłam informacje o tej stronie. Mam lekturę na zimę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies