Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Madzenka 20:40, 09 lis 2013

Syla napisał(a)

Pogoda dzisiaj deszczowa i wietrzna .... trawy nadal na swobodzie ..... fotek nie ma bo nic nowego się nie dzieje poza kolejnymi kroczkami we wnętrzu ogrodu zimowego ..... Także dzisiaj był dzień zakupowy a teraz przesiaduję w Waszych ogrodach

Mościsz sobie gniazdko na zimę. NIe obejrzymy się i będziesz przesiadywać w ogrodzie zimowym patrząc na zaśnieżony ogród.
Syla 20:53, 09 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)

Mościsz sobie gniazdko na zimę. NIe obejrzymy się i będziesz przesiadywać w ogrodzie zimowym patrząc na zaśnieżony ogród.

W tym roku chcę zamknąć temat ogrodu zimowego ..... od przyszłego piątku jeszcze się okazało , że będą się kładły dechy na tarasie i w altanie ...... także po malusiu do przodu .....
Zielona 20:59, 09 lis 2013

Sylwia - w moim domu był potrzebny wieeelki remont ze względu na błędy wykonawcy i konieczność ratowania budynku. Nie było wyjścia. Ale miałam serdecznie dość... Remont w nowym domu nie był dla mnie fajnym doświadczeniem. U Ciebie już długo plac budowy... Jesteś zmęczona? Czy jednak radość jest większa niż zmęczenie?
Syla 21:14, 09 lis 2013

Zielona napisał(a)
Sylwia - w moim domu był potrzebny wieeelki remont ze względu na błędy wykonawcy i konieczność ratowania budynku. Nie było wyjścia. Ale miałam serdecznie dość... Remont w nowym domu nie był dla mnie fajnym doświadczeniem. U Ciebie już długo plac budowy... Jesteś zmęczona? Czy jednak radość jest większa niż zmęczenie?

Na samym początku towarzyszyły niesamowite emocje , głównie w momencie kiedy wjechał do ogrodu ciężki sprzęt .... potem obecność kilku brygad jednocześnie .... Dużo pracy i zamieszania .... dużo pytań i natychmiastowej reakcji ..... Chciałam szybko..... aby mieć to już za sobą ..... ale dałam sobie już spokój z pośpiechem ..... Jest to wyczerpujące ale jestem szczęśliwa , że dużo za mną i choć mam w planach jeszcze kilka pomysłów to na pewno śpieszyć się już nie będę ....

To wszystko trwa już od jesieni zeszłego roku .... wykopki fundamenty .... potem zima i remont całkowity górnego poziomu domu .... teraz prace na zewnątrz i myślę jeszcze ruszyć parter domu .... na wiosnę jeszcze kilka pomysłów zewnętrzych zostało .....

Kochana .... miałam taką małą chwilkę , że już nie dawałam rady ..... jednak szybko regeneruję siły ..... gęba mi się śmieje ,bo jestem naprawdę zadowolona , że udało mi się tyle ......

aaaa i z niecierpliwością oczekuję wiosny
Matka 21:17, 09 lis 2013

A ja powróciłam do pierwszych stronic Twojego wątku-i powtórzę po raz tysięczny!cudny ogród!!!
Zielona 21:18, 09 lis 2013

Syla napisał(a)
Kochana .... miałam taką małą chwilkę , że już nie dawałam rady ..... jednak szybko regeneruję siły ..... gęba mi się śmieje ,bo jestem naprawdę zadowolona , że udało mi się tyle ......

aaaa i z niecierpliwością oczekuję wiosny

Co Ty bierzesz, Dziewczyno? Ja też chcę Chociaż domyślam się, że inaczej reaguje się na tak wielki projekt ulepszający dom, a inaczej, jak w moim przypadku, na niszczenie tego, co zostało zrobione, żeby uratować nowy! dom przed ruiną... Trzymam kciuki za realizację wszystkich Twoich pomysłów.
Syla 21:25, 09 lis 2013

Bogda napisał(a)
A ja powróciłam do pierwszych stronic Twojego wątku-i powtórzę po raz tysięczny!cudny ogród!!!

Bogda .... cudny jak cudny .... to kwestia gustu ..... ale jak nowy trawnik zagości w ogrodzie to normalnie będę skakać z radości .... bo teraz ta wersja wytartego męczy dzięki
Zielona 21:28, 09 lis 2013

wysłałam pw
Syla 21:28, 09 lis 2013

Zielona napisał(a)

Co Ty bierzesz, Dziewczyno? Ja też chcę Chociaż domyślam się, że inaczej reaguje się na tak wielki projekt ulepszający dom, a inaczej, jak w moim przypadku, na niszczenie tego, co zostało zrobione, żeby uratować nowy! dom przed ruiną... Trzymam kciuki za realizację wszystkich Twoich pomysłów.

Lubię zmiany Martuś dziękuję
Madzenka 22:40, 09 lis 2013

Syla już bliżej końca. Mi się właśnie już nie chce myśleć o jakichkolwiek wylonawcach... To mnie powstrzymuje przed głębszymi zmianami...