Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 12:46, 02 lut 2014

Eve napisał(a)
Witaj Sylwio

Piękna ta thuja Franky Boy! Pierwszy raz widzę, świetny kolor i jest taka świetliście rozczochrana Napisz coś o niej więcej, gdzie ją kupiłaś, nawet nie wiem czy jest dostępna wszędzie, czy to jakiś rarytasik

Kupiłam ją ze trzy lata temu .... właśnie jako rarytasik szczepiony na pniu .... mieli kilka sztuk w sprzedaży. W kolejnym sezonie już się w sprzedaży nie pojawiły bo moje sąsiadki były chętne
Przycinam mu delikatnie miotełkę raz w sezonie , rośnie na słońcu i również mi się podoba
Podsyłam linka z obrazkami tej thuji .... nie spotkałam się już nigdzie w szkółkach z formą szczepioną ...

http://www.bing.com/images/search?q=thuja+Franky+boy&qpvt=thuja+Franky+boy&FORM=IGRE
Alisonek 16:50, 02 lut 2014

Syla napisał(a)

Kupiłam ją ze trzy lata temu .... właśnie jako rarytasik szczepiony na pniu .... mieli kilka sztuk w sprzedaży. W kolejnym sezonie już się w sprzedaży nie pojawiły bo moje sąsiadki były chętne
Przycinam mu delikatnie miotełkę raz w sezonie , rośnie na słońcu i również mi się podoba
Podsyłam linka z obrazkami tej thuji .... nie spotkałam się już nigdzie w szkółkach z formą szczepioną ...

http://www.bing.com/images/search?q=thuja+Franky+boy&qpvt=thuja+Franky+boy&FORM=IGRE

Jednym słowem szczęściara z Ciebie
To czyli do mojej donicy muszę poszukać coś bardziej przyziemnego bo takiego cukierka to ja nie znajde :/
Eve 16:53, 02 lut 2014

Dzięki Sylwio No cudny ten rarytasik Pooglądałam wszystkie zdjęcia, gdybyś gdzieś je namierzyła to daj znać
Syla 17:42, 02 lut 2014

Alisonek napisał(a)

Jednym słowem szczęściara z Ciebie
To czyli do mojej donicy muszę poszukać coś bardziej przyziemnego bo takiego cukierka to ja nie znajde :/

Dlaczego nie znajdziesz ? może uda Ci się wyszukać innego cudaka nie koniecznie takiego Udało mi się kiedyś jeszcze zakupić ostrokrzewy pstrokate szczepione na pniu .... U mnie również rosną w donicy. Obecnie schowane są w garażu Kiedyś wyglądały tak :

W tym sezonie obiecuję się nimi solennie zaopiekować ....
Syla 17:43, 02 lut 2014

Eve napisał(a)
Dzięki Sylwio No cudny ten rarytasik Pooglądałam wszystkie zdjęcia, gdybyś gdzieś je namierzyła to daj znać

Nie ma sprawy
Alisonek 18:54, 02 lut 2014

Syla ale moja donica ma mieć jakieś 2 m długości i prawie 0,7 m szerokości taka duża trumna D
Syla 19:02, 02 lut 2014

Alisonek napisał(a)
Syla ale moja donica ma mieć jakieś 2 m długości i prawie 0,7 m szerokości taka duża trumna D

upssss...... jeśli ocieplona to można śmiało sadzić a myślałaś o jakiś iglakach szczepionych na pniu nie koniecznie tui ... myślę tu o jodle lub sosnach .... Tosia u siebie sadziła wokół tarasu ....
agam 19:04, 02 lut 2014

Nadrobiłam, uff... Seledynowa jeżówka śliczna. Pozdrawiam.
Alisonek 19:24, 02 lut 2014

Syla napisał(a)

upssss...... jeśli ocieplona to można śmiało sadzić a myślałaś o jakiś iglakach szczepionych na pniu nie koniecznie tui ... myślę tu o jodle lub sosnach .... Tosia u siebie sadziła wokół tarasu ....

Taak ma być ocieplona i stać na wejściu, więc każdy od razu będzie ją widział. Na razie szukam inspiracji, a twoje tuje mi sie spodobały. Chyba nie byłam jeszcze w ogrodzie Tosi, muszę to nadrobić, dzięki za info
Magda70 20:08, 02 lut 2014

Syla napisał(a)

Będę nadal wstawiać zdjęcia z realizacji co do filmiku , jak ktoś wspomoże informacją jak to się robi to chętnie zamieszczę .... Planuję jeszcze kolejne klony w ogrodzie , coś mi się już w głowie zarysowało .... Teraz kombinuję z niwelacją terenu pod basen sezonowy . Jest już koło (teraz stoi trampolina) ale jest metrowa ściana ziemi (różnica terenu) to mi mocno przeszkadza .....
Gdzieś muszę znaleźć nowe miejsce na zjeżdżalnię dla Kuby bo na razie zasłania ścianę wodną ...
Kolejnym pomysłem realizowanym to będzie mój osobisty warzywnik ..... Kombinuję z dwoma formowanymi drzewami na ścianie kamiennej ogrodu zimowego po obu stronach , tak aby małe gałązki zaglądały do środka ...pod oknem ławeczka .... Na razie tyle

tak trzymać...przecież nie możesz się nudzić