Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Ozz 16:50, 21 maj 2014

Syla napisał(a)

Tak Karolina .... Podpórki nie były impregnowane i niestety podgniły a przy takich wiatrach to było do przewidzenia .... Choć drażni mnie trochę fakt , że tym moim miłorzębom nic a nic się ten pień nie wzmacnia . Są giętkie i śmiało wyginają ciało Zastanawiałam się nad wymianą w tym miejscu i zastąpieniu cisami na pniu . Chwilkę temu wykopywałam im towarzyszki hosty (bo szukam dla nich bardziej przyjaznych warunków) i zauważyłam, że opuchlaki dobrały się do systemu korzeniowego. Także mus je wykopać i oczyścić i może pozostaną na swoim posterunku .... zastanawiam się .
Miłego dzionka

Syla - jak wymieniasz podpórki to przymocuj miłorząb tak w 1/3 od ziemi, lub 1/2 jeśli masz słabe nerwy - wtedy szybciej się będzie wzmacniał pień, jak trochę na wietrze popracuje

Oj zmiany widzę, zmiany cudne, pa
dominika_rew 21:31, 22 maj 2014

Dzięki, dzięki, dzięki! bardzo mi się podoba projekcik i cieszę się, że nie będę musiała wszystkiego przesadzać, a wystarczą małe zmiany i będzie super będę dokumentować postępy prac na rabacie i zobaczymy jak nam to wyjdzie. Pozdrowionka!
butterfly 22:10, 22 maj 2014

Moje podpórki przy drzewkach też mnie denerwują - może dlatego że nie są takie jak powinny tylko to, co Pan Mąż znalazłw szopce....
I cięgle za krótkie... albo drzewka tak szaleją w górę

Syla - ogród zachwyca mnie nieustannie- - zaglądam stale
Syla 22:36, 22 maj 2014

Ozz napisał(a)

Syla - jak wymieniasz podpórki to przymocuj miłorząb tak w 1/3 od ziemi, lub 1/2 jeśli masz słabe nerwy - wtedy szybciej się będzie wzmacniał pień, jak trochę na wietrze popracuje

Oj zmiany widzę, zmiany cudne, pa

Dziękuję Olenko za mądre rady .... Tak zrobię . Będę korygować kilka drzewek . Nie miałam pojęcie , że to ważne
Syla 22:37, 22 maj 2014

dominika_rew napisał(a)
Dzięki, dzięki, dzięki! bardzo mi się podoba projekcik i cieszę się, że nie będę musiała wszystkiego przesadzać, a wystarczą małe zmiany i będzie super będę dokumentować postępy prac na rabacie i zobaczymy jak nam to wyjdzie. Pozdrowionka!

Bardzo proszę i ja się cieszę
Syla 22:37, 22 maj 2014

butterfly napisał(a)
Moje podpórki przy drzewkach też mnie denerwują - może dlatego że nie są takie jak powinny tylko to, co Pan Mąż znalazłw szopce....
I cięgle za krótkie... albo drzewka tak szaleją w górę

Syla - ogród zachwyca mnie nieustannie- - zaglądam stale

Pozdrawiam Motylku
grembosia 23:06, 22 maj 2014

Jak zwykle pozachwycałam się Twoim ogrodem, wszystkie zmiany bardzo trafione.
MAD 00:13, 23 maj 2014

Zachwycam się Twoim ogrodem już od dłuższego czasu. Dzisiaj pierwszy raz "oficjalnie", wiec zostawiam pozdrowienia. Będę częstym gościem.
KingaR 10:45, 23 maj 2014

I ja się zgadzam z Sebkiem i Madżen, żurawki masz najpiękniejsze !!!! Pozdrawiam
atena35 18:12, 23 maj 2014

Zachwycam się twoimi żurawkami. Pochwalę się, że na słońce kupiłam Lime Marmolade Teraz tylko je podkarmię i będę cieszyć oczy Pozdrawiam