Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 22:07, 03 cze 2014

Tusiala napisał(a)
Sylwia Ty to nie masz żurawek tylko ŻURAWISKA

Niektóre odmiany tak mają , że rosną duuuże Na ten przykład Obsidian delikatna i niska
baraga1904 22:21, 03 cze 2014

Syla...moja jedna choina tez wygląda jakoś chorowicie...piszesz że swojej podasz magnezu - w jakimś preparacie konretnym ? mogłabys oswiecic laika plissss
Syla 22:28, 03 cze 2014

baraga1904 napisał(a)
Syla...moja jedna choina tez wygląda jakoś chorowicie...piszesz że swojej podasz magnezu - w jakimś preparacie konretnym ? mogłabys oswiecic laika plissss

Opryskuję 0,3% roztworem siarczanu magnezu ... Ale , że takowego nie mogłam znaleźć to zakupiłam nawóz do marchewki i takim opryskiwałam w ubiegłym sezonie choiny kanadyjskie i świerki serbskie ... Po zabiegu zaczęły się intensywnie zazieleniać a choinie przestały osypywać się igiełki.

Osypywanie się igiełek zauważyłam również na cisie ... zbladły wewnątrz .... Zobaczymy czy pomoże .... Pogoda taka to i rośliny reagują ... Będzie dobrze , bo musi

Zastostuję również w opryskach magiczną siłę ....
Syla 22:30, 03 cze 2014

Muszę się pochwalić , że prace warzywnikowe rozpoczęłam .... Co prawda nie mam donic bo M zawalony pracą zawodową to postanowiłam sobie ten sezon odpuścić tzn. M-wi odpuścić i sadzę w grunt ...

Mam już sałatę (przywiozłam od teściowej) i pomidorki samodzielnie wychodowane ... Nie wygląda to oszałamiająco ale co tam ... to początki

Rany jak małe rzeczy cieszą
Krakus 11:43, 04 cze 2014

Syla napisał(a)
Muszę się pochwalić , że prace warzywnikowe rozpoczęłam .... Co prawda nie mam donic bo M zawalony pracą zawodową to postanowiłam sobie ten sezon odpuścić tzn. M-wi odpuścić i sadzę w grunt ...

Mam już sałatę (przywiozłam od teściowej) i pomidorki samodzielnie wychodowane ... Nie wygląda to oszałamiająco ale co tam ... to początki

Rany jak małe rzeczy cieszą

nic tak nie cieszy (smakuje) jak pomidorroo z własnego krzaka a pomidorówka w zimie z własnego przecieru też bezcenne
Syla 12:45, 04 cze 2014

Krakus napisał(a)

nic tak nie cieszy (smakuje) jak pomidorroo z własnego krzaka a pomidorówka w zimie z własnego przecieru też bezcenne

Na przeciery to ciutkę mam za mało a te które mam o ile coś z nich będzie , wystarczająco na bieżące potrzeby
butterfly 15:19, 04 cze 2014

Syla napisał(a)

Niektóre odmiany tak mają , że rosną duuuże Na ten przykład Obsidian delikatna i niska

O, a moja Obsidian duża, za to Midnight Rose duzo niższa.... ale za to Spellbound to ma ogromne liście - wielkosci rozcapierzonej reki
MiraR 16:01, 04 cze 2014

Podziwiam Cię Sylwio,wykonałaś przeogromną pracę
Miłego dnia
kaisog1 16:50, 04 cze 2014

Sylwia bo mnie to zadziwia..... wiem, że nie sadziłaś jak ja czyli z jeden rośliny nie robiłaś pięć ale.... ile razy i czym nawozisz rośliny?

A gdzie foty warzywnika?
Syla 16:53, 04 cze 2014

butterfly napisał(a)

O, a moja Obsidian duża, za to Midnight Rose duzo niższa.... ale za to Spellbound to ma ogromne liście - wielkosci rozcapierzonej reki

są różne rozmiary żurawek .... Obsidian porównywałam do hosty którą zaproponował kolega ... A w moim ogrodzie porównując Obsidian z Caramel jest różnica we wzroście ... znaczna ... Niech rosną na zdrowie