Syla...moja jedna choina tez wygląda jakoś chorowicie...piszesz że swojej podasz magnezu - w jakimś preparacie konretnym ? mogłabys oswiecic laika plissss
Opryskuję 0,3% roztworem siarczanu magnezu ... Ale , że takowego nie mogłam znaleźć to zakupiłam nawóz do marchewki i takim opryskiwałam w ubiegłym sezonie choiny kanadyjskie i świerki serbskie ... Po zabiegu zaczęły się intensywnie zazieleniać a choinie przestały osypywać się igiełki.
Osypywanie się igiełek zauważyłam również na cisie ... zbladły wewnątrz .... Zobaczymy czy pomoże .... Pogoda taka to i rośliny reagują ... Będzie dobrze , bo musi
Muszę się pochwalić , że prace warzywnikowe rozpoczęłam .... Co prawda nie mam donic bo M zawalony pracą zawodową to postanowiłam sobie ten sezon odpuścić tzn. M-wi odpuścić i sadzę w grunt ...
Mam już sałatę (przywiozłam od teściowej) i pomidorki samodzielnie wychodowane ... Nie wygląda to oszałamiająco ale co tam ... to początki
są różne rozmiary żurawek .... Obsidian porównywałam do hosty którą zaproponował kolega ... A w moim ogrodzie porównując Obsidian z Caramel jest różnica we wzroście ... znaczna ... Niech rosną na zdrowie