Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 21:16, 08 lip 2014

Małgosia

Front już zrobiony .... dzisiaj uskuteczniałam mycie kostki bo coś nie coś się przybrudziła ... wstawię fotki

Ewa

robię co mogę aby widok był zadawalający

Margi

Nie mogę napisać , że ogarniam ! .... ustalam sobie plan działań i głównie to priorytety bo nie dam rady na raz pielęgnować odchwaszczać przygotowywać linie nowych rabat i jeszcze warzywnik ... który wymaga ciągłej ingerencji .... nowe nasadzenia zostawiłam sobie na deser czyli na jesień o ile starczy mi sił i zdążę z tym co niezbędne

Bogda

Będzie tak samo tylko większe i planuję malowanie elewacji z wymianą barierek na balkonach z drewna na szkło ...zobaczymy czy damy radę bo to będzie już postawienie przysłowiowej kropeczki reszta to już tylko zabawa

Bozaj
Witaj i dziękuję za odwiedziny

Makkasia

E tam zaraz doła Znajdę miejsce na róże i to nie jedno ale z nimi muszę jeszcze poczekać bo przede wszystkim muszę im przygotować odpowiednie podłoże i dopiero sadzenie

Syla 21:22, 08 lip 2014

Magdalena

Witaj .... Chętnie zaglądnę ale ja z podpowiadania teraz to miernota jestem ... Zmęczenie materiału pozdrawiam

Marzena

Będą zdjątka za chwilkę .... strzygę nożycami szpalerowymi ale odwrotną stroną niż ta zaokrąglona i nie podcinam kancików bo wówczas wychodzą zaokrąglone .... na kulkach odwrotnie

Ele

Witaj u mnie Tak to mój obowiązek jakże przyjemny o ile mam na to odpowiednio dużo czasu .... Właściwie to wszystko wychodzi w między czasie ... i tego nie lubię ... bo ja w ogrodzie nie lubię się śpieszyć ale muszę

Anushka

Witam nowego gościa dziękuję za ogrmnego komplementa ... zapraszam ciągle
Syla 21:24, 08 lip 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Jak zwykle praca wre, moc widoków i wrażeń. Hosta Praying Hands, powiadasz?
Bardzo ciekawa.

Tak Ewuś to ta hosta teraz zaczyna kwitnienie .... kwiatostan ma marny ... zaraz wstawię zdjęcie ...
Syla 21:25, 08 lip 2014

ana_art napisał(a)
a i nie mogę wyjść z zachwytu nad tymi hostami w bukszpanach, trzy razy wracałam i nawet pewnej Marcie zapiałam do ucha CUDO!!!!! Co to za odmiana? może skopiuje u siebie przy tarasie

hehehe kopiuj do bólu.... przecie ściągamy do siebie wszystko to co się nam podoba
Syla 21:31, 08 lip 2014

Hogata napisał(a)

Syla a co za trawki zakupiłaś?

Zdjęcia obejrzałam bałaganu szukałam... nie ma
Cudnie po prostu. A lawenda to jak byś nie napisała, to bym myślała, że tak ma być większa z tyłu, a mniejsza z przodu
Szał różany dopada wszystkich i mnie też...

To stipa ale nie znam odmiany ... Szału na róże nie mam ... podobają mi się ale się ich obawiam . Może inaczej ... Obawiam się że im nie sprostam w tym ciągłym moim pośpiechu (opryski i nawożenie ) .... Ale pomimo obaw skuszę się i zobaczymy jak to będzie u mnie wyglądało

Warzywnika również się obawiałam a pomidory nadal rosną
Syla 21:32, 08 lip 2014

baraga1904 napisał(a)
...obejrzałam wszystko i przeczytałam 94 posty...ufff...ale warto było dla takich widoków bo ogród jest wspaniały...będę podglądała Twoje poczynania z różmi bo mam sama ochotę na więcej...
...buziam...

Z różyczkami to mogę nie zdążyć w tym sezonie
Syla 21:37, 08 lip 2014

Ozz napisał(a)
Dlaczego Sylwio określasz bałaganem to co ja uznałabym za idealny porządek?

Piękne perspektywy... muszę Ci powiedzieć, że też ,,przez Ciebie" zdecydowałam się na trochę większą ilość iglastych na moich 24metrach i dosadzenie trzeciej wiśni, żeby się zasłonić

Wiesz, jest takie powiedzonko ,,The Women's work is never done", ja bym to zmieniła na ,,Praca ogrodnika nigdy się nie kończy"

Bardzo mi się podobają wszystkie widoczki, ale cisy w obwódkach z wystającymi hostami to normalnie mistrzostwo na poziomie Chelsea Ta hosta to ,,modlące dłonie"? Bo tak wygląda. Rewelka.

Fajnie , że zdecydowałaś się na trzecie drzewko i z sugestiami Dany będzie super ....Zaraz załączę kolejne fotki i z tymi hostami prawie kwitnącymi chociaż ich kwiatostan nie bardzo mnie zachwyca ...Do poziomu Chelsea to hohoho dlalllleko Nawet mi tak nie pisz bo się w sobie zamknę buziak za ciepłe słówka to motywuje do dalszych prac bo jak że by inaczej A jak skończę to przecież przyjedziesz na kawkę lub ziółka
Syla 21:39, 08 lip 2014

agam napisał(a)

Sylka czyli tawuły plus rh to niedobre połączenie, czy ze względu na słońce przesadzasz?

Tylko ze względu na słońce je przesadzam ... Wyczytałam , że preferują półcień i wilgotne podłoże .... A ja z tym podlewaniem to mam różnie a tam słońce ... Dam je jednak do cienia z hostami a w zamian za nie na coś się zdecyduję kiedyś
Syla 21:44, 08 lip 2014

Dorciabe

Zaraz kolejne zdjęcia ... mam nadzieję , że będzie się je przyjemnie oglądać Jeszcze ogarniam ... marniej mi to idzie bo już nie mam tyle sił co przy starcie dziękuję

Ryska

Dziękuję i pozdrawiam

Malkul

Przecież wiesz , że bałaganu się nie pokazuje chętnie ... ja takie miejsca skrywam u siebie

Motylku

buziak ode mła

Syla 21:52, 08 lip 2014

Sonka napisał(a)
Zawsze do Ciebie zaglądam, jest pięknie, ale to już wiesz, bo tak jest ciągle u Ciebie, jesteś wzorem, masz wyczucie piękna, cudnie łączysz kolory i pokroje roślin, mnóstwo pracy wkładasz ale rośliny są odżywione, świeże, dorodne, cóż więcej można chcieć od matki natury w połączeniu z pracowitością Sylwii.

Już Cię lubię Wkręcił mnie ten ogród ... to i praca cieszy a jak się jeszcze komuś innemu spodoba to potrójna premia i kolejna motywacja
Pozdrawiam