Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 11:04, 22 lip 2014

Robaczek napisał(a)
Sylwuś,
Southern Belle cudna zaróweczka! Gdybys chciała do niej niższe, w bardziej 'zgaszonym' odcieniu to polecam Butterfly Kisses.
Projekt rabaty z puzzli baaaaaardzo mi się podoba

A zamiast tego stożka pomiędzy miskantami przy wejściu...moze wiąz Wredei? Fajnie by pasował to trzmielinki...tak sobie głośno myślę, że kolejna Umbra tam nie bardzo, a coś strzelistego, kolumnowego w jasnej zieleni...
Ale jesli mowa o Umbrach to się pochwalę - mam i ja
Miłego dnia kochana!

Jeżówka Butterfly Kisses ... piękna .... Masz rację ... może u mnie zagościć nawet już ....masz na nią jakieś namiary ???

Robaczku czy masz na myśli rabatę frontową z wiązem ? tam nie mam trzmieliny ... Umbraculifery tam nie dosadzę bo resztę towarzystwa mam posadzone co 3m i w tym miejscu będzie za blisko sąsiadki (kolejnej umbry) ...

Skłaniam się do wymiany stożka na bonsaj z graba .... ale widziałam u siebie tylko z buka pospolitego i się waham ... dorać proszę , czy warto myśleć o buku pospolitym (czeka na mnie taki już formowany ) ?

Odwiedzę Cię bo koniecznie muszę zobaczyć gdzie je umieściłaś

monteverde 11:20, 22 lip 2014

nicol21 napisał(a)

Ależ mi się ten widoczek podoba! Super że brzozy znów wchodzą na salony! Ich kora, listeczki są cudniaste. No, ok może mniej cudne jak już opadną, ale przez te parę miesięcy są cudne!

Piękny obrazeka te jeżówki to Double Delight? pozdrawiam Sylwia
Enya73 11:42, 22 lip 2014

Cześć Mam prośbę Podałabyś mi namiary na jakieś sprawdzone i dobrze zaopatrzone szkółki w okolicy Krakowa. Dzisiaj popołudniu się wybieram do Krakowa i mam okazję by zajrzeć do którejś z nich Na priv albo na mojego maila

Z góry serdecznie dziękujęPozdrawiam
Syla 12:08, 22 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
Jeżówki zachywcające w trawach. Napisz proszę jaka to odmina bo mają cudowny, idelany kolor.
Cala rabata zachwyca.
Syla jak patrzę na Twoje idealne brzozy to płakać mi się chce.... Co mam zrobić z moimi? Wyrzucić i posadzić od nowa? Dwie pendule i dwie strzeliste ale tez jakieś krzywe.... Wyrzucić to za łatwo mi się napisalo... Wykarczować.....

Madżenko to Southern Belle - jadę zaraz po stipę i dosadzę ... może przeżyje zimę

Pięknie by się prezentowały doorebosy u Ciebie ... one mają idealną białą korę .... na tle ciemnej zieleni idealnie się odznacza .... ale wiesz czym to grozi .... Korzenie brzozy masakrycznie szybko się panoszą po rabacie ... wczoraj tego doświadczyłam sadząc rośliny ... I nie wiem czy wysadzanie starych drzew u Ciebie nie przyniosło by dużo strat ....za dużo !!!
Syla 12:13, 22 lip 2014

Enya73 napisał(a)
Cześć Mam prośbę Podałabyś mi namiary na jakieś sprawdzone i dobrze zaopatrzone szkółki w okolicy Krakowa. Dzisiaj popołudniu się wybieram do Krakowa i mam okazję by zajrzeć do którejś z nich Na priv albo na mojego maila

Z góry serdecznie dziękujęPozdrawiam

No przecież napisałaś kiedy będziesz reszta na priv buziak
Syla 12:14, 22 lip 2014

monteverde napisał(a)

Piękny obrazeka te jeżówki to Double Delight? pozdrawiam Sylwia

Aniu to jeżówka Southern Belle
Syla 12:15, 22 lip 2014

dorciabe napisał(a)
Jeżówki na brzozowej jakby zawsze tam były

dosadzę trawy i powinno być git aaaaa i może jeszcze przy klonie hosty dosadzę ... zobaczymy
Syla 12:15, 22 lip 2014

Zeta napisał(a)
No to doczekałam się mojej ulubionej rabatki....jak się rozrośnie będzie pięknie ...dobry pomysl na jeżówki na tle miskantów.....w wokół kulek wrzosy????

wokół kulek wrzośce ... żółte listki na biało kwitną
Magda70 12:21, 22 lip 2014

Syla napisał(a)
Trochę wody dla ochłody ???

Cudne ujęcie...
Zatkało mnie i nic więcej nie napiszę...
Magda70 12:27, 22 lip 2014

Syla napisał(a)
a jeszcze takie jedno ....

Rany jak sobie pomyślę , że jeszcze trochę mi roślin zostało do posadzenia to już mi się słabo robi

Ale pędzisz z robotą...aż miło się czyta