Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 13:10, 07 sie 2014

Margo napisał(a)

To chyba te moje są wyjatkowo chętne do "współpracy"
Mam za płotem z jednej strony łany ostu, który się sieje do mnie jak szalony. Zwalczam go w miarę na bieżąco, wiec najczęściej właśnie takie małe 10-20 cm, ale jak przegapię to np. w żywopłocie wyrastają i większe. Jak na razie zawsze reagowały zgodnie z moimi oczekiwaniami.
Może są różne odmiany...
Sylwia, sorki za dyskusję nie na temat, jak coś to kasuj
Pozdrawiam

Każda dyskusja jest cenna
Syla 13:10, 07 sie 2014

Juzia_G napisał(a)
UFfffff!

Syla daj znać jak trawnik....jak wrócisz

Trawnik będzie zakładany na przełomie sierpień wrzesień ... Dam znać ... oczywiście
Syla 13:14, 07 sie 2014

bociek napisał(a)
Sylwia, no to masz dylemat. Nie dziwie sie, jakby cos poszlo nie tak w Twojej bombonierce to tylko harakiri. Z drugiej strony skoro firma sie podejmuje... Tylko spisz umowe na wszelki wypadek, z serca radze. A pytalas moze Danusi co sadzi?

Ja stosuje (tzn. rekami Zona osobistego) randup na kostke i tez skutek jest rozny. Czasami bierze a czasami nie bierze, ale to pytanie jak eM pryska

Udanego urlopu i powodzenia w walce!!!

Nie taka bombonierka .... dzisiaj mnie poraziło ..... mam grzyba na kulkach bukszpanowych przy hakonechloa .... mało przewiewu , za gęsto .... W sobotę akcja grzyb ....

Umowa oczywiście będzie spisana ale czy to cokolwiek da w razie strat ....

Myślę pozytywnie .... i nic już nie gdybam bo się wykończę

Uciekam do roboty ... sadzę hortensje przy tarasie a duszno tak że nie ma czym oddychać
bociek 13:15, 07 sie 2014

Syla napisał(a)

Nie taka bombonierka .... dzisiaj mnie poraziło ..... mam grzyba na kulkach bukszpanowych przy hakonechloa .... mało przewiewu , za gęsto .... W sobotę akcja grzyb ....

Umowa oczywiście będzie spisana ale czy to cokolwiek da w razie strat ....

Myślę pozytywnie .... i nic już nie gdybam bo się wykończę

Uciekam do roboty ... sadzę hortensje przy tarasie a duszno tak że nie ma czym oddychać

Trzymaj sie Sylwia, bedzie dobrze, nie zamartwiaj sie na zapas.

Buziolki
Iwk4 15:17, 07 sie 2014

Zostawiam pozdrowienia. Miłego dnia Sylwia życzę.
O tym, że ogród masz piękny, to chyba wiesz?
leon60 15:18, 07 sie 2014

Sylwuś luknij do mnie na chwilkę potrzebuję porady
Syla 15:20, 07 sie 2014

Iwk4 napisał(a)
Zostawiam pozdrowienia. Miłego dnia Sylwia życzę.
O tym, że ogród masz piękny, to chyba wiesz?

Pozdrawiam również .... właśnie przed chwilą przeszła kolejna intensywna burza ..... Ogród wporzo (slangiem moich dzieci) ... jestem zadowolona dziękuję
Syla 15:20, 07 sie 2014

leon60 napisał(a)
Sylwuś luknij do mnie na chwilkę potrzebuję porady

idę
ZielonaAnia75 18:16, 07 sie 2014

Ja też dorzucę swoje pięć groszy w sprawie roundapu. Pryskałam nim, jak już ktoś wcześniej pisał, chwasty przy siatce, które przechodziły mi od sąsiadów (działka ,,niezamieszkała") przez matę wiklinową. Miałam już dość ciągłego skubania trawy z wikliny. Opryskałam roundapem w bezwietrzny dzień chwasty od góry do dołu i pijąc kawę patrzyłam, jak się ich skutecznie pozbyłam. Udało się. Pryskałam w połowie lipca do dziś mam święty spokój!!! Ale... opryskałam też chwasty (niektóre) miejscowo w trawie i niestety zanim środek wysechł chodziłam po tych miejscach ;-( za jakiś czas miałam plamki wypalone na trawie - przeniosłam roundap na klapkach!!! Pozdrawiam z burzowych Gór Świętokrzyskich
Syla 21:41, 07 sie 2014

ZielonaAnia75 napisał(a)
Ja też dorzucę swoje pięć groszy w sprawie roundapu. Pryskałam nim, jak już ktoś wcześniej pisał, chwasty przy siatce, które przechodziły mi od sąsiadów (działka ,,niezamieszkała") przez matę wiklinową. Miałam już dość ciągłego skubania trawy z wikliny. Opryskałam roundapem w bezwietrzny dzień chwasty od góry do dołu i pijąc kawę patrzyłam, jak się ich skutecznie pozbyłam. Udało się. Pryskałam w połowie lipca do dziś mam święty spokój!!! Ale... opryskałam też chwasty (niektóre) miejscowo w trawie i niestety zanim środek wysechł chodziłam po tych miejscach ;-( za jakiś czas miałam plamki wypalone na trawie - przeniosłam roundap na klapkach!!! Pozdrawiam z burzowych Gór Świętokrzyskich

Fajnie Aniu , że podzieliłaś się swoim doświadczeniem z płynem