Dzięki, dzięki, dzięki Coś tam jeszcze zostało do zrobienia , przerobienia ale zostawiam temat na lepsze czasy
Obok rozchodnika a właściwie to pomiędzy rozchodnikiem posadziłam turzycę Bronze Form (chyba) ... Ciekawa jestem jak się jej uda przezimować ...
Kilka zmian ogrodowych zaliczyłam to fakt .... na więcej się nie piszę ... a nawet gdyby mnie coś podkusiło, to ogranicza mnie system nawadniania wreszcie jakieś hamulce
Zrobię na nowo wizytówkę o ile nie zapomniałam jak to się robi .... to może pomoże w dalszym inspirowaniu Cieszy mnie że na coś się przydam
Dzięki
Nie mam rzutu na ten zagajnik brzozowy ... mogę jedynie powiedzieć mniej więcej co i jak pisząc .... Brzozy sadziłam co 150-170cm. Jest ich tam 9szt. Rozmieszczone są po delikatnym łuku , nie w linii prostej ....
Na tej rabacie są również kulki bukszpanowe porozrzucane , poupychałam jeżówki , hosty, wrzośce .... Z traw , sterczą tam miskanty variegatusy oraz morning light ... Przed hortensjami są posadzone żurawki oraz carex prairie fire.. Przy lustrze po obu stronach , stożki bukszpanowe , na środku lustra kula cisowa na przy ścianie z lustrem po jednej stronie posadziłam bluszcz ... Rozmiarów tej rabaty nie znam bo nie mierzyłam ...
Sebek , jestem .... zbieram siły aby na wiosnę jakoś ogarnąć ten mój zakątek .... Trwam przy swoich wcześniejszych postanowieniach co do nasadzeń przy ścianie wodnej, koncepcja mi się nie zmieniła
Nieeee ... zapomniałaś ? !!! Wybaczam .... Fajny mam widoczek z ogrodu zimowego na zakątek o którym piszesz .... Choć tyle fajnego w te zimowe brzydkie dni ...