Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 19:16, 09 lut 2015

Kanutka napisał(a)
Witam
Od dawna przeglądam Twój ogród, jest on po prostu obłędny!!! Zaczęłam od początku, ale nie sposób tego wszystkiego obejrzeć, więc potem zaczęłam od końca. Zachwyca mnie różowy kolor w Twoim ogrodzie i z związku z tym mam pytanie. Co to są za trawki na tym zdjęciu, obok rozchodnika?

Bardzo gratuluję tak pięknego ogrodu i podziwiam, że zrobiłaś go sama

Dzięki, dzięki, dzięki Coś tam jeszcze zostało do zrobienia , przerobienia ale zostawiam temat na lepsze czasy
Obok rozchodnika a właściwie to pomiędzy rozchodnikiem posadziłam turzycę Bronze Form (chyba) ... Ciekawa jestem jak się jej uda przezimować ...
Syla 19:17, 09 lut 2015

Uti napisał(a)
gratuluje pięknego ogrodu

mogłabyś mnie oświecić gdzie kupiłaś huśtawkę ogrodową?

Hej Uti hmmm ... stara sprawa tej huśtawki .... nabyłam w Obi , teraz są ładniejsze
Syla 19:22, 09 lut 2015

makkasia napisał(a)
Macham ...ostatnio Twój ogród jest przeze mnie studiowany niemal codziennie, myślę nad zmianami w Makowie a w Twój ogród to kopalnia inspiracji

Kilka zmian ogrodowych zaliczyłam to fakt .... na więcej się nie piszę ... a nawet gdyby mnie coś podkusiło, to ogranicza mnie system nawadniania wreszcie jakieś hamulce

Zrobię na nowo wizytówkę o ile nie zapomniałam jak to się robi .... to może pomoże w dalszym inspirowaniu Cieszy mnie że na coś się przydam

Syla 19:33, 09 lut 2015

katarzynkak napisał(a)
Witaj Sylwio.
Nie będę oryginalna pisząc, że masz cudowny ogród Ale porównując wątki z początku tej drogi, aż chce się pracować. Ogromne zmiany.

Sylwio czy mogłabys mi podpowiedziec jak posadzić brzzoy pozyteczne, aby utwozyc taki mini zagajnik brzozowy, jaki masz u siebie? Najlepiej, jak by to był jakis rzut z góry. Jakie dałas tam trawy? Ja mam w planach posadzic 6 brzózek,ale moja łezka rabatowa będzie mniejsza, niz Twoja.
Za wszelką podpowiedż dziekuje.

Pozdrawiam i życze miłego dnia

Dzięki
Nie mam rzutu na ten zagajnik brzozowy ... mogę jedynie powiedzieć mniej więcej co i jak pisząc .... Brzozy sadziłam co 150-170cm. Jest ich tam 9szt. Rozmieszczone są po delikatnym łuku , nie w linii prostej ....
Na tej rabacie są również kulki bukszpanowe porozrzucane , poupychałam jeżówki , hosty, wrzośce .... Z traw , sterczą tam miskanty variegatusy oraz morning light ... Przed hortensjami są posadzone żurawki oraz carex prairie fire.. Przy lustrze po obu stronach , stożki bukszpanowe , na środku lustra kula cisowa na przy ścianie z lustrem po jednej stronie posadziłam bluszcz ... Rozmiarów tej rabaty nie znam bo nie mierzyłam ...
Syla 19:36, 09 lut 2015

Sebek napisał(a)
Sylwia, wracaj do nas - ciekawi jesteśmy jakie rewolucje znów Ci się w głowie malują

Sebek , jestem .... zbieram siły aby na wiosnę jakoś ogarnąć ten mój zakątek .... Trwam przy swoich wcześniejszych postanowieniach co do nasadzeń przy ścianie wodnej, koncepcja mi się nie zmieniła
Syla 19:38, 09 lut 2015

nicol21 napisał(a)
Przyznam się, że jakoś mi się zapomniało o Twoim ogrodzie. Ale już nadrobiłam zimową galerię. Jest czadersko! Parę foteczek zostawiłam dla inspirki do swojego ogródka. Kącik z lustrem, trawami i brzozami - wymiata. Ot tyle! Reszta też super!

Nieeee ... zapomniałaś ? !!! Wybaczam .... Fajny mam widoczek z ogrodu zimowego na zakątek o którym piszesz .... Choć tyle fajnego w te zimowe brzydkie dni ...
Syla 19:42, 09 lut 2015

Mysza napisał(a)
Witaj Sylwiu.
Wszystko jest u Ciebie perfekcyjnie zrobione.
Piękny ogród A te brzozy, ach..
Pozdrawiam.

Myszko .... dziękuję
Syla 19:48, 09 lut 2015

aga_szsz napisał(a)
Syla, po raz kolejny podglądam Twój ogród, ale chyba nigdy sie nie przywitałam ;P
Właściwie, to był on jako pierwszy, z ogrodowiskowych, u mnie "na tapecie"

Lepiej późno niż wcale powiedzieć...

Dzień dobry!!!

PS. Szukałam zdjęcia runianki zimową porą lub jak wygląda na wiosnę (nie znalazłam), ale za to inne cudne foty pooglądałam.

Witam się i ja wstawię zdjęcie runianki z wiosny jak wypuszcza młode liście .... To chyba maj

Syla 19:51, 09 lut 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Szybki podgląd zrobiłam i pięknie, pięknie, pięknie Zadomowię się chwilkę dłużej w Twoim wątku Pozdrawiam

Dzięki Zaktualizauję wizytówkę to tam zaproszę na kawę pozdrawiam
Syla 19:52, 09 lut 2015

katarzynkak napisał(a)
Sylwia witaj w Nowym Roku
Pomyślności i zdrówka życzę.

Dziękuję , oj zdrowie , jak mi go potrzeba