Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 11:55, 08 mar 2014

Eve napisał(a)

No przesada, z 80? 5?
Wiesz ja miałam kiedyś na trawniku też i jak pamiętam to były tylko raz Daj sobie spokój bo podejrzewam, że jak kosimy trawnik to wtedy za szybko ścinamy im listki, dlatego się nie rozrastają..
Poza tym ziemia na trawnikach jest mocno zbita, może to tez dlatego?
Najlepiej posadź kępkami na rabatach tak po 20 sztuk, tam nie zginą na pewno i się rozrosną

Naprawdę ... Z 80 wyszło 5 sztuk .... I nic a nic nie kosiłam.... Czekałam do póżniej jesieni z sadzeniem ,żeby mi nie wykiełkowały zbyt wcześnie..a teraz doooopa

Może rzeczywiście istotna jest zbutość trawnika
.. I dlatego nie chcą rosnąć diabły

Dzięki Ewka za poradę
Loosiuu 14:34, 08 mar 2014

Równie dobrze mogły zgnić, wyschnąć lub coś je zjadło, ale nie przemarzły, bo zima za łagodna. Ja bym jednak jeszcze czekał, bo jeszcze jest trochę czasu. Może wybiją później.
gierczusia 14:51, 08 mar 2014

.... Noo Filip.. To mam nad czym myśleć ... Gnicie , susza czy też nalot " obcych "..... A może jednak wybiją..echhhhh
GosiaJoanna 15:55, 08 mar 2014

Pewnie jaszczurka zjadła hihihi
gierczusia 16:40, 08 mar 2014

GosiaJoanna napisał(a)
Pewnie jaszczurka zjadła hihihi

Ona jeszcze śpi Gośku .. Opuchlaki jej tu pod nosem tańcują a ona se chrapie w najlepsze ..,,
gierczusia 17:24, 08 mar 2014

Skończyłam dziś promanalowanie, ponieważ zostało ono przerwane przez awarię sprzętu .. Nowy opryskiwacz spisuje się fantastycznie .. 5 dych a tyle radości ... I nawet palec nie boli , bo jest blokada i psika sobie samo

Moje bidne rodki , które ledwo dysza w tej mojej glinie na dodatek z niewłaściwym odczynem teź dostały porcję żelaza w chelacie ... Przestudiowałam pilnie rady Bogdzi i pzreczytałam pól albo moźecie nawet 3/4 wątków rododendronach i mam nadzieję ,że sie z daignozą nie pomyliłam .. ( inaczej czekają mnie spore wydatki jak te rodki spaliłam

Te liście wyglądały tak ..

I tak, po drugiej stronie domu...

Chelat zakupiłam

A teraz niech się dzieje wola nieba ... Buziaki
boguslawa_ma... 17:42, 08 mar 2014

A czym je spaliłaś
Agania 18:01, 08 mar 2014

Ja swoich krokusów nawet nie pokazuję, ale się przyznam, że mam właśnie w trawniku i prawie ich nie widać, no co wybrałam inne piękności , które w wkrótce ujawnię

Florowitem będę nawozić

Trzymam kciuki za twoje rh
gierczusia 18:36, 08 mar 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
A czym je spaliłaś

Bogusiu .. Noo nie spaliłam .. Mam przynajmniejnaką nadzieję ... Wyglądają jakby miały chlorozę lub jej początek.. I mam nadzieję.,że to żelazo m po oźe a nie dobije
gierczusia 18:39, 08 mar 2014

Agania napisał(a)
Ja swoich krokusów nawet nie pokazuję, ale się przyznam, że mam właśnie w trawniku i prawie ich nie widać, no co wybrałam inne piękności , które w wkrótce ujawnię

Florowitem będę nawozić

Trzymam kciuki za twoje rh

Noo widziałaś u mnie ten szał krokusowy ... 3 krokusy na 80 zakopanych sztuk .. Aleź teraz mi ćwieka zabiłaś co tam czaisz ładnego .. Nie umię się doczekać ...

A z rodkami to się zobaczy, oprysk ma być powtarzany co 10 dni..Teraz trzymam kciuki.. Jeszcze muszę glebę zakwasić .. Gdzieś czytałam o siarczanie amonu , tylko nie wiem , czy już mogę....

Buziam .. Florowit już mam